80.000 passatgers a l'aeròdrom de la Seu?

80.000 passatgers a l'aeròdrom de la Seu?
Aquesta és l'aposta d'una companyia aèria que vol convertir l'infrautilitzat aeròdrom de la Seu en un aeroport de referència al món de la neu, per això aposten per connectar la Seu amb Amsterdam, Lisboa, Madrid o Palma de Mallorca entre d'altres destinacions. La companyia britànica Pyrenees Airlines fa aquesta aposta de cara a la propera temporada.
Aeròdrom de la Seu - Font: Diari Segre  
El primer vol de prova aterrat a la Seu - Diari Segre  

La companyia britànica Pyrenees Airlines pretén transportar 80.000 passatgers a l’any entre la Seu d’Urgell i diferents països europeus. L’objectiu d’aquesta empresa es portar esquiadors de tota Europa a les estacions andorranes, tot i que també es contemplen els vols regular durant l’any. Els vols començarien l’any vinent i suposaria la creació de llocs de treball, amb prioritat per als veïns de l’Alt Urgell.

La companyia britànica Pyrenees Airlines encara no ha firmat acords amb Aeroports de Catalunya per operar des de l’aeròdrom de la Seu d’Urgell però aposta per entre sis i vuit destinacions a Espanya i el mateix nombre de línies internacionals. El radi d’acció serà de 1.500 quilòmetres i es comptarà amb dos avions, segurament avions de turbohèlice ATR-42-600, amb capacitat per a 40 passatgers. En un comunicat de la companyia es parla de destinacions estatals com Barcelona, Sant Sebastià, Eivissa, Madrid, Màlaga, Menorca, Múrcia, Palma de Mallorca, Santander, Santiago de Compostel·la, Sevilla i València. Pel que fa a Europa, fan referència a Amsterdam, Bordeus, Frankfurt, Ginebra, Lisboa, Londres, Lió, Milà, Niça, París i Zúric. Les previsions inicials assenyalen l’arribada d’uns 80.000 viatgers a l’any.

Negociacions amb la Generalitat

  ATR-42-600
   Un ATR-42-600 sobre els Andes

Pyrenees Airlines i la direcció de Transports de la Generalitatja negocien les condicions per la implantació de la companyia a la seu d’Urgell. El projecte suposaria la construcció d’una petita terminal per als vols de passatgers. Fonts administratives, però, han llençat un missatge de prudència per no crear falses expectatives, segons recull el diari Segre.

Si es firmés un acord, suposaria iniciar els vols, tant regulars com orientats al turisme d’esquí, a partir del 2012. Per volar des de l’aeròdrom de la Seu, també ha mostrat interès l’empresa d’aerotaxis francesa I-Jet, amb seu a Narbona. Representants d'aquesta companyia es van reunir amb membres Territori i Sostenibilitat el pasat mes de juny al mateix aeròdrom. 

Aquest interès contraposa amb l’aeroport de Lleida-Alguaire, que manté un únic vol regular a Mallorca i espera la temporada d’esquí per l’arribada de viatgers britànics i russos.

Primer vol de prova

Aquesta setmana es va efectuar un primer vol de prova amb un avió de turbohèlice ATR-42-600, amb capacitat per a 40 passatgers i similar als que pretén usar en vols comercials. Chris Warrington, membre de Routenetwork, una firma assessora sobre aeronàutica que representa Pyrenees Airlines, va afirmar que la instal·lació de la companyia a la Seu a partir del novembre del 2012 permetria crear entre 30 i 50 llocs de treball, amb prioritat per als veïns de l'Alt Urgell en la contractació. La companyia és de nova creació i no té res a veure amb la problemàtica Pyrenair que va deixar molts passatgers a terra aquesta darrera temporada de neu.

Per la seua part, el director general de Transports, Ricard Font, va dir que les negociacions "apunten a vols regulars tot l'any" i que les dos parts tracten ara les necessitats de la companyia i els requisits que aquesta ha de reunir per operar a l'aeroport.  El projecte, va especificar, preveu una petita terminal per als vols de passatgers.

Artículos relacionados:


4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    15/10/2011 20:24
    #1
    Un articulo muy interesante, una pena que mi catalan sea bastante limitado y no lo he compreendido del todo (nota: solo quiero hacer un comentario, no pretendo ofender linguisticamente a nadie)

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    15/10/2011 20:34
    #2
    La barra google, va bastante bien entre estas dos lenguas.
    Si te encallas y tal, la puedas usar. Además con el inglés tampoco lo hace tan mal, y te sirve para esas otras páginas, alemanas, yankees, rusas, etc

    :+:

    karma del missatge: 26 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #3
    Fecha comentario:
    16/10/2011 22:43
    #3
    #1 Los foreros de este blog son completamente biligües y los menos únicamente castellanoparlantes. Así que no creo que tengan ningún problema en echarte una mano en entender cualquier duda (por experiencia propia). :+:

    Por otra parte, sobre la noticia, veremos cómo evoluciona la cosa. Pero no creo que sea como para ir descorchando botellas de cava...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    16/10/2011 22:57
    #4
    #1 cómo te comenta el Cowboy la barra de Google va de lujo :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: