Presentada la temporada a la Diputació de Lleida

Presentada la temporada a la Diputació de Lleida
A la presentació de la temporada de neu 2011-2012 a la Diputació de Lleida el president destaca l'esforç en inversions que els centres hivernals han fet durant els darrers 10 anys. S'han presentat les novetats de totes els centres hivernals de la província i s'han marcat com a objectiu repetir el nombre de forfets venuts la passada temporada.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha presidit aquest matí la presentació de la nova temporada d’esquí del Pirineu de Lleida 2011-2012 en un acte que ha tingut lloc a la Diputació i que ha aplegat tots els representants del sector de la neu i de les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà, com també el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; el director del Patronat, Jordi Blanch, i els diputats provincials i els presidents o representants dels consells comarcals del Pirineu de Lleida amb estacions d’esquí i del Conselh Generau d'Aran. En la seva intervenció, Joan Reñé s’ha referit a les estacions d’esquí “com un sector important i imprescindible per a les comarques del Pirineu de Lleida”. Reñé també ha posat en relleu l’esforç inversor que han dut a terme els centres hivernals lleidatans en les darreres 10 temporades i que suma 160 milions d’euros, 7 dels quals corresponents a aquesta nova campanya. L’inici de la temporada d’esquí al Pirineu de Lleida era previst per a aquest cap de setmana, dia 26 de novembre, a Baqueira Beret, però la falta de precipitacions suficients i la pluja han fet ajornar la inauguració.

Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida afronten la nova temporada amb una millora de les seves instal·lacions i serveis i una ampliació de pistes i àrea esquiable que han comportat una inversió d’uns 7 milions d’euros amb l’objectiu de mantenir la venda de forfets de la campanya anterior, que va ser d’1.250.000 forfets, malgrat la conjuntura econòmica actual. Una part important de les novetats per a aquesta temporada estan relacionades amb l’increment de la superfície innivada, que enguany arriba als 108 km i que representa el 36,5 % de tota l’àrea esquiable de les estacions d’alpí gràcies a la millora dels sistemes de recollida i emmagatzematge d’aigua i a l’activitat dels 1.358 canons de producció de neu.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha recordat que el conjunt de les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida continua oferint la superfície esquiable més gran de l’Estat amb 457,3 km de pistes, dels quals 296,3 són d’alpí i 161, de nòrdic. A més de les novetats als complexos hivernals del Pirineu de Lleida, enguany per primera vegada l’Aeroport de Lleida-Alguaire rebrà esquiadors procedents de la Gran Bretanya, a més dels provinents de Mallorca.

La presència dels esquiadors britànics a l’Aeroport de Lleida-Alguaire ha estat qualificada com una gran oportunitat pels diferents representants de les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida. “Hem de ser capaços d’aprofitar aquests esquiadors que fins ara volaven a Tolosa de Llenguadoc i ara vénen per mitjà de l’Aeroport de Lleida-Alguaire a esquiar al Pirineu de Lleida o bé a Andorra perquè alguns es quedin a les nostres estacions i amb el temps puguin augmentar”, ha comentat Joaquim Alsina, director de l’ACEM. En aquest mateix sentit, Aureli Bisbe ha manifestat que han signat un acord amb el turoperador britànic Thomas Cook perquè 75 esquiadors britànics setmanalment vagin a l’estació aranesa. Aureli Bisbe ha destacat que no persegueixen la quantitat, sinó que volen que els esquiadors que rebin siguin del mateix tipus de clients que els que ara reben del nostre país.

Presentació de la temporada de neu a la Diputació de Lleida

El director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, ha destacat el treball per a l’excel·lència dels serveis amb que treballen les estacions d’esquí amb la finalitat d’aconseguir que els visitants que vénen a les comarques de Lleida tornin a repetir per la seva bona experiència. En aquest sentit, ha destacat que en aquests darrers 11 anys les estacions han augmentat en un 56 % el nombre de canons de neu, que han passat de 871 fins als 1.358 actuals, com també en una major capacitat de transport de passatgers/hora que ofereixen els centres d’alpí, que ha passat de 85.037 passatgers fins als 109.403 de la nova temporada, la qual cosa representa un increment d’un 29 % en el mateix període.

També ha subratllat que la inversió de 7 milions per a aquesta temporada a les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida representa el 70 % de la inversió del conjunt de les estacions d’esquí de Catalunya, amb 10 milions d’euros, i un 28 % respecte dels centres d’hivern de tot l’Estat, que per a aquesta campanya se situa al voltant dels 25 milions d’euros.

Els 11 centres d’hivern del Pirineu lleidatà estaran en ple funcionament pel cap de setmana anterior al pont de la Constitució i la Puríssima. La falta de precipitacions i la pluja d’aquests darrers dies han ajornat l’inici de la temporada previst per a aquest dissabte, 26 de novembre, a Baqueira Beret.

En la roda de premsa de presentació de novetats per a aquesta temporada hi han intervingut director general de Baqueira Beret i president d’ATUDEM, Aureli Bisbe; el director general de Boí Taüll Resort, Jordi Sabaté; el director de Ski Pallars , Port Ainé i Espot Esquí, Toni Sanmartí; el director de Port del Comte, Ricard Ustrell; el director de Tavascan, Pau Gómez, i en representació de les estacions d’esquí nòrdic Ramon Sellés, de Lles de Cerdanya.

Principals novetats dels centres hivernals

Baqueira Beret ha invertit 6 milions d’euros, 3 dels quals corresponents a la producció de neu, per posar a punt les instal·lacions. Les principals novetats són la construcció d’un llac a Orri amb una capacitat de 180.000 m3; la instal·lació de 59 canons de neu d’alta producció i baix cost energètic; la innivació de tres pistes noves; la remodelació de la cafeteria El Bosque; l’ampliació del pàrquing d’Orri amb 50 places més; la reforma del parc infantil; la reforestació de la cota 1.800 al nucli de serveis, i la substitució de tres màquines trepitjaneu per nous models d’última generació i proveïts de GPS.

Les principals novetats a Boí Taüll Resort són una nova zona familiar tematitzada, un nou jardí de neu i guarderia, l'agençament de les voreres i la carretera del Resort i la posada en marxa d’un nou web Boí Taüll Resort 2.0, que inclou tres blogs i la possibilitat de fer la reserva online fàcil i ràpida de forfets, escapades, hotels, classes, etc. A més, s’hi han incorporat 8 ambaixadors de diferents punts geogràfics –esquiadors i snowboarders– que promocionaran i informaran a les xarxes socials de les experiències que viuran aquesta temporada a l’estació.

Aquest hivern les estacions d’Espot Esquí i Port Ainé, sota la nova marca Ski Pallars, funcionaran sota la gestió d’un propietari nou, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Entre les novetats per a aquesta temporada destaquen la millora de la pàgina web, que estarà en funcionament abans de Nadal; una rebaixa del preu del forfet en dos euros, i noves ofertes d’esquí en dies laborables, a més de l'asfaltatge a la cota 2.000.

Les principals novetats de Port del Comte, al Solsonès, pel que fa a les pistes són la renovació de la de Sant Grau, que passa a categoria de pista negra; la nova senyalització; l’habilitació dels murs de contenció per evitar la caiguda de pedres, i la neteja de 27 ha de bosc per a la pràctica de l’esquí lliure. A més, s’ha ampliat la neu produïda amb 6 canons a la zona de debutants; s’han instal·lat paraneus nous i murs de pedra a la zona del Clot de la Vall per a la contenció de talussos, s’aprofiten els residus vegetals de la neteja del bosc perquè serveixin de biomassa i es recupera l’aigua del desglaç i de la pluja. També duran a terme una forta campanya promocional a l’àrea metropolitana de Barcelona per donar a conèixer l’estació entre aquest públic de proximitat que, moltes vegades, desconeix l’existència de Port del Comte.

A Tavascan s’estrenarà un snow park country per a la pràctica del freestyle fora pista i un snow camp, un espai específic per fer excursions amb raquetes de neu. A més, s’ha reformat el web, que és més dinàmic i inclou l’accés a les xarxes socials.

Esquí nòrdic

D’altra banda, els practicants de l’esquí nòrdic poden tornar a gaudir un any més dels paisatges, de la tranquil·litat i de l’ambient familiar d’unes instal·lacions que són envoltades d’espais naturals i protegits de gran bellesa. També han millorat el seu web, que oferirà informació actualitzada de tots els seus centres. El representant de les estacions de nòrdic, Ramon Sellés, ha destacat durant la roda de premsa que una bona part de les inversions que han dut a terme en els darrers anys s’ha degut als ajuts que han rebut de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya. Ramón Selles ha anunciat que estan treballant amb la Generalitat de Catalunya perquè totes les estacions de nòrdic en el futur immediat puguin gaudir d’instal·lacions per a la producció de neu. Actualment nomes dues d’elles compten amb sistemes d’innivació.

De les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida, sis són d’esquí alpí (Baqueira Beret, Boí Taüll Resort, Espot Esquí, Port Ainé, Port del Comte i Tavascan) i set, de nòrdic (Aransa, Lles, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa i Virós-Vall Ferrera). Tavascan i Baqueira Beret ofereixen les dues disciplines.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: