Lara Gut s'impossa a Grandvalira

Lara Gut s'impossa a Grandvalira
Lara Gut guanya l’Eslàlom Gegant de Grandvalira-Soldeu i afiança el seu lideratge a la Copa d’Europa. La suïssa, de només 16 anys, ha signat el millor temps a l’estadi Avet, on ha aconseguit la seva cinquena victòria a la Copa d’Europa. D'altra banda el test de cara a la Copa del Món ha sigut força positiu: “Tot ha sortit perfecte. S’ha donat el primer pas per la Copa del Món i ara no s’ha de perdre el fil”, ha assegurat Evelio González, Delegat Tècnic de la FIS.

Els pronòstics situaven a Lara Gut com la gran favorita malgrat que la seva especialitat són les modalitats de velocitat (descens i supergegant, de les que és líder a la Copa d'Europa) però el seu estat de gràcia feia pensar en una bona actuació. I així va ser, la simpàtica corredora suïssa es va imposar a l’Eslàlom Gegant de la Copa d’Europa disputat a l’Estadi Avet de Grandvalira-Soldeu i augmentava així el seu lideratge al front de la general de la Copa d'Europa, general que si no hi ha sorpresa s'endurà la de Comano per tancar una temporada magnífica.

Sorteig de dorsals

Història de la cursa

Pel que fa a la cursa primer cal destacar que tot i l'elevada humitat a l'ambient i la minsa baixada de temperatura de la nit anterior per la nuvolositat la pista va aguantar en bones condicions tot i que tal com ens van confirmar alguns dels voluntaris a la cursa FIS de la setmana anterior havia estat encara millor.

Un cop es van sortejar el dorsals el diumenge les corredores es citaven l'endemà a la pista Avet de Soldeu, una pista totalment remodelada que presenta unes condicions fantàstiques per acollir eslàloms i gegants, a més a més de la pista lateral on els equips poden entrenar amb unes condicions pràcticament idèntiques a les de la cursa és de gran ajuda per mantindre l'estadi en bones condicions i a la vegada permetre als equips entrenar.

Lara Gut a la 1a mànega Lara Gut a la 2a mànega
La guanyadora Lara Gut a la primera i a la segona mànegues

Monika Springl a la 1a mànega Monika Springl a la 2a mànega
Monika Springl va ser el segón millor temps

Les favorites de totes les travesses eren Tessa Worley i Lara Gut, i no es van equivocar, a la primera mànega van fer primera i segona respectivament amb un escàs marge de tres centèssimes per la d'Annemasse que no li va servir per guanyar donat que a la segona mànega va cometre algunes petites errades que la van deixar molt lluny del millor temps de Weirather i va permetre a Gut i a l'alemana Monika Springl superar-la. Per la seva banda, l’esquiadora andorrana Mireia Gutiérrez ha acabat en una meritòria 36ª posició, mentre que les espanyoles Mireia Clemente i Leyre Morlans no s’han pogut classificar per la segona mànega.

Tessa Worley a la 1a màniga Tessa Worley a la 2a màniga
La francesa Tessa Worley va ser tercera al podi

Lara Gut: “M’agradaria córrer en aquesta pista en Copa del Món

Esquiadora revelació de la temporada, Gut ha fet valer el seu bon moment físic per esgarrapar centèsimes en una segona mànega on les rivals han acusat el cansament, especialment la francesa Tessa Worley, que havia fet el millor temps a la primera mànega: 1:12.12 pels 1:12.15 de Gut. “La pista és molt maca i també difícil. A la segona mànega totes estàvem molt cansades. En el mur final ja quasi no teníem cames!”, ha bromejat la suïssa després d’assegurar que l’Estadi Avet és digne de la Copa del Món: “Sí, sens dubte. M’agradaria córrer aquí en una prova de Copa del Món perquè és una pista molt completa”, ha dit en un perfecte castellà fruit de les classes que ha rebut per part de Maria José Rienda, amb la que ha compartit entrenaments.

La base per la Copa del Món ja hi és”, assegura el Delegat Tècnic de la FIS

Organitzada per la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i amb els ex-esquiadors olímpics Ton Naudi de cap de pista i Jordi Pujol com a director, la cursa ha superat avui el primer gran test de cara a la Copa del Món del 2011. Així ho ha assegurat Evelio González, Delegat Tècnic de la FIS: “Hem de felicitar als organitzadors perquè tot ha sortit perfecte: la pista, el traçat i la seguretat. L’estadi Avet té les condicions per aspirar a la Copa del Món i ara no s’ha de perdre el fil. La base ja hi és”, ha dit després de constatar les bones sensacions de les 92 esquiadores inscrites a la prova. “Per nosaltres és un orgull sentir aquestes paraules i escoltar els elogis de les esquiadores sobre la pista”, ha dit Ton Naudi, cap de pista, molt satisfet perquè “la Copa d’Europa era un examen per nosaltres i l’hem aprovat”. També entre els periodistes que han cobert la prova es respirava un ambient de satisfacció per les facilitats donades per part de l'organització.

La líder de l'especialitat Stefanie Koehle va signar un discret 14é lloc
La líder de l'especialitat Stefanie Koehle va signar un discret 14é lloc

Conrad Blanch: “Ens consolida com a un destí esportiu

L'encara Conseller Delegat de Grandvalira, Conrad Blanch, ha fet un reconeixement al treball del grup humà que ha fet possible la celebració d’una Copa d’Europa “que a més a més de com a destí turístic ens consolida també com a destí esportiu”. Blanch ha fet una valoració òptima de la cursa, ha valorat la importància pel projecte de la involucració del Govern d’Andorra, altres institucions andorranes, la FAE i els clubs i ha assegurat que la celebració de la cursa ha servit també per “millorar detalls” que solsament es poden comprovar quan es posa en marxa la competició. S'ha de remarcar que Blanch que deixarà el càrrec de Conseller Delegat en properes dates no podrà veure acomplert el somni de viure des del seu càrrec aquesta fita, peró de ben segur que vibrarà com el que més quan al 2011, si tot segueix com sembla anar, s'assoleixi aquesta fita.

Mimi Gutierrez a la segona mànega
L'andorrana Mimi Gutierrez va signar un meritori 36é lloc a la prova

El podi de la prova
El podi de la prova

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    29/09/2008 23:04
    #1
    es una jefaaa!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: