De moment no hi ha punt fronterer a Alguaire

De moment no hi ha punt fronterer a Alguaire
En el darrer consell de ministres s'havia de tractar el tema del nou punt fronterer de l'aeroport d'Alguaire, però en un acte que ha molestat molt al govern de la Generalitat aquest tema no va estar sobre la taula i per tant de moment el punt fronterer queda en suspens, cosa que pot afectar a l'acord amb els touroperadors britànics, i fet pels que se'ls hauria d'indemnitzar.

El govern de la Generalitat retreu al govern espanyol el fet que no s'hagin encara atorgat els permisos per obrir el punt fronterer de l'aeroport de Lleida-Alguaire, un punt fronterer que és imprescindible per operar amb turoperadors britànics aquest desembre. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, atribueix la demora a la falta d'interès de Madrid, perquè l'aeroport no pertany a Aena, cosa que, assegura, a Madrid molesta.

El govern català esperava que l'encara en funcions executiu de Zapatero donés llum verda aquest divendres als permisos necessaris per obrir el punt fronterer de l'aeroport de Lleida-Alguaire i permetre així l'arribada de vols internacionals des de països no inclosos en l'"espai Schengen". Però el consell de ministres no tenia l'assumpte sobre la taula, i aquest és el fet que més ha molestat a l'executiu d'Artur Mas.

La Generalitat porta des de 2009 amb les gestions per demanar al govern espanyol que atorgués a l'aeroport de les comarques lleidatanes els permisos per acollir aquests vols internacionals. Però des de llavors, les gestions encara no han fructificat. Una tardança que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, considera injustificable. Un fet que atribueix al fet que Madrid està molest perquè aquesta infraestructura no pertany a Aena. "L'estat no posa interès en l'aeroport més important per al desenvolupament de les Terres de Lleida", critica Recoder.

Sense aquest permís per operar fora de l'"espai Schengen" resulta impossible que l'aeroport lleidatà pugui posar en marxa els vols que ha compromès amb turoperadors britànics que han de portar esquiadors al Pirineu lleidatà i, principalment, andorrà a partir del 19 de desembre. Si per aquella data encara no s'ha aconseguit obrir el punt fronterer això portarà conseqüències econòmiques donat que la Generalitat haurà d'indemnitzar els turoperadors. Un fet que no seria la primera vegada que succeeix, ja hi va haver el precedent amb els turoperadors russos, que havien de portar 6.000 esquiadors a Lleida aquest hivern. La falta de permisos per operar aquests vols internacionals va fer que els turoperadors canviessin l'aeroport de Lleida pel de Barcelona. El conseller Recoder confia, però, que el pròxim hivern puguin escollir volar a Lleida.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • RX
    RX
    #1
    Fecha comentario:
    27/11/2011 23:07
    #1
    Los pisotones entre administraciones son incomprensibles.

    La política nos cuesta muy cara. A todos.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: