‘El Comú es capfica en coses que es poden solventar amb el diàleg’

‘El Comú es capfica en coses que es poden solventar amb el diàleg’
Entrevista al liberal Jordi Torres, que ens parla des de la visió de la minoria, de la situació per la qual passa la parròquia i la seva corporació, marcada per unes desorbitades despeses de funcionament que cal reduir, un tracte amb SAETDE que cal millorar i una prudència que s’ha de fomentar per tal de portar a bon port els futurs projectes d’Encamp. Entre d'altres coses apunta a la males relacions entre SAETDE i el Comú com un problema a resoldre.

El Diari Bon Dia entrevista al liberal Jordi Torres membre de l'oposició al Comú encampada i entre d'altres coses, com no podia ser de cap altre manera s'ha parlat de SAETDE, Concòrdia, les relacions entre aquests ens, ...

En quant a la problemàtica amb Canillo pels terrenys de Concòrdia, no seria bon moment de solucionar el problema d’una vegada per totes?

En aquest cas sempre hem recolzat al màxim a la majoria, ja que va haver-hi un litigi amb el qual es va discutir aquest afer, el Tribunal Superior va dictar una sentència clara on es definien quins eren els terrenys d’Encamp i els terrenys de Canillo. A partir d’aquí tot el que Canillo vulgui reclamar per a nosaltres són actuacions que estan fora de lloc. Veiem que és una lluita que no porta a cap lloc però potser Canillo no ho veu així, a la sentència ja va quedar molt clar quina part era de qui.

L’altre gran afer de la corporació són les relacions amb SAETDE, quina opinió mereix aquest problema des de l’oposició?

En aquest afer a diferència del tema Canillo, ja no opinem igual, no considerem que el Comú estigui fent malament molt dels plets que està portant a terme, perquè probablement té raó. Però des del nostre punt de vista i és aquí on s’està equivocant el Comú de manera alarmant és, en les negociacions amb SAETDE. Al principi es va començar amb una bona línia, aquestes negociacions es van acabar trencant, s’ha entrat en una dinàmica de discussió constant, per qualsevol motiu el Comú obre un plet a SAETDE i viceversa, i això és una espiral molt perjudicial per als interessos d’Encamp. S’ha intentat dir-li al cònsol que millori el diàleg amb SAETDE, el cònsol sempre ens diu que el diàleg és excel·lent, evidentment això no és així, ja que sinó no hi haurien els problemes que tenim en l’actualitat. Hem arribat a proposar que si els interlocutors que representen a la corporació i a SAETDE tenen divergències molt fortes, doncs canviar aquests interlocutors, ja que de la manera que s’està actuant no ens porta enlloc, tot al contrari, ens crea grans perjudicis.

Sembla més un problema entre Joan Viladomat i Miquel Alís que no pas entre Comú i entitat, què en pensa?

A mi no m’agrada entrar en terrenys tan personals, però realment és així, hem de ser conscients d’una cosa, les relacions entre el senyor Viladomat i el senyor Alís, des del moment que va ser cònsol ara fa 12 anys doncs ja no van tenir tanta cordialitat com la que havien de tenir, hi van haver certes reticències entre aquestes dues persones i és el que deia abans, si la solució passa per canviar els interlocutors doncs es fa, ja que a la llarga sortirem guanyant tots. És un temps que estem perdent, el Comú s’està capficant en coses que es podrien solventar amb un bon diàleg i no s’estan solucionant.

És bon moment, donades les circunstàncies, perquè el Comú convoqui un concurs públic per a la construcció d’una estació d’esquí a Concòrdia?

Ens trobem en una situació on hi ha un plet obert, en el qual s’està discutint si aquests terrenys estan dintre de la concessió o no, i on el batlle ha aixecat l’embargament deixant que el Comú d’Encamp pugui treure en concessió aquests terrenys, i clar, jo trobo que aquí el Comú d’Encamp corre un risc important, perquè ara poden elaborar un concurs per crear aquesta tercera estació d’esquí, que s’adjudiqui i que un cop adjudicat, la Batllia tregui una sentència a favor de SAETDE dient que els terrenys sí que estaven dintre de la concessió inicial, això tornaria a generar un problema per haver adjudicat una cosa que realment no teníem el dret d’adjudicar-ho. El que demanem al Comú d’Encamp per sobre de tot en aquest sentit és prudència, perquè considerem que el plet hauria d’estar primer totalment resolt i a partir d’aquí si realment la Batllia li dóna la raó al Comú, sí que és lliure de treure un concurs per a la concessió i creació d’aquesta tercera estació.

Ja per acabar, quina seria l’entitat ideal per gestionar aquesta possible estació d’esquí?

No sé com acabarà el fet aquest, però jo espero que pel bé de tots sigui SAETDE o ENSISA qui s’emporti el concurs, ja que així continuarà dintre del domini de Grandvalira i el funcionament seria semblant. A mi el que em fa por és que els terrenys puguin caure a mans d’una tercera entitat, amb la qual cosa pot generar greus problemes en el funcionament de Grandvalira, entraríem en una tercera fase de discussió que no sé si seria bona per a Encamp i Andorra. En un principi aquests terrenys se’ls quedava SAETDE renegociant el cànon perquè el Comú augmentés els seus ingressos, però aquestes negociacions es van trencar i han arribat a la situació on ens trobem ara.

Notícia extreta del Diari Bon Dia.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: