Peu de pista real a Encamp?

Peu de pista real a Encamp?
Sembla que amb els canvis polítics al Comú d'Encamp alguna cosa canvia en la tempestuosa relació entre SAETDE y el Comú d'Encamp. De moment des del Comú es vol reforçar el paper del Funicamp convertint a Encamp en un veritable peu de pistes ampliant l'ús que ara mateix es fa de la zona dels Cortals d'Encamp que ara mateix és terreny verge i una zona força transitada per esquiadors de muntanya.

El canvi de color i de cares del govern comunal d'Encamp ja ve notant-se en la manera de gestionar. Mentre el comú d'Alís es movia entre les turbulents relacions amb Saetde, societat gestora del domini esquiable, el de Mas vol solucionar plets i poder viatjar amb tranquil·litat cap a objectius comuns. Això passarà per resoldre els nombrosos plets que tenen els dos ens. I amb això es podrà veure que en un termini de dos anys, es pugui fer una ampliació de l'estació cap a la zona dels Cortals, i convertir aquesta en peu de pista de Grandvalira.

El cònsol menor d'Encamp, Jordi Torres, va explicar que aquest projecte ha estat plantejat en les dues reunions en les que els responsables del govern comunal ja han mantingut amb els de la societat gestora. Segons Torres, la negociació pot anar per l'ampliació de la concessió per part del Comú dels terrenys de Concòrdia per a Saetde. «Si Saetde acaba tenint aquests terrenys dins de la concessió, també tindrà intenció d'ampliar l'estació cap aquesta zona», va explicar Torres. Recordem que aquest conflicte ja tenia sentències que donaven la raó al Comú pel que fa als terrenys d'Encamp que no entraven a formar part de la concessió, però, finalment, el Superior ha decidit que la via civil no és la correcta i que, per tant, hauria d'iniciar-se de nou tot el procés per la via administrativa. Tot apunta, però, a que les dues parts puguin arribar prèviament a un consens.

Un giny i un aparcament

Aquest projecte, que es pot definir en el termini de dos anys, podrà ser una realitat en un termini més ampli de vuit anys. Tot i això, des de Saetde i el Comú ja s'ha parlat de quines infraestructures caldrien per poder elaborar un pla d'inversions. Aprofitant que aquesta zona disposa de l'estació intermitja del Funicamp, pel que fa als ginys només caldria un telecadira. Després els tècnics de Saetde, hauran de dissenyar la pista i la ubicació dels canons de neu «per poder garantir la continuïtat d'aquesta pista amb neu en tota la temporada d'hivern», va dir Torres.

El Comú d'Encamp està interessat en què l'ampliació del domini esquiable sigui per aquesta zona dels Cortals, més pròxima al poble d'Encamp. Tal i com va explicar el cònsol menor, la revitalització de la parròquia és el principal objectiu i aquesta ampliació del domini aproxima més la zona esquiable al nucli urbà. A aquesta zona, concretament a l'estació intermitja hi ha un aparcament comunal que s'hauria d'ampliar.

La zona dels Cortals «és verge i no està explotada, volem aprofitar-la però sense que això suposi cap impacte negatiu», va explicar Torres. Per aquest motiu, el disseny d'aquesta ampliació del domini esquiable hauria de ser respectuós amb el medi ambient.

El govern comunal també va contemplar la idea de poder explotar el Funicamp en les temporades d'hivern i d'estiu. Si es desenvolupa el projecte d'aquesta zona, també es contempla que es pugui habilitar una zona per a la pràctica de BTT. Però la intenció del Comú va més enllà que la d'oferir activitats en el parc de neu i de muntanya.

Aprofitant les cases que hi ha a la zona, des del Comú també es planteja que es pugui desenvolupar tot un projecte de cases rurals, que no siguin edificacions brusques, sinó baixes i en harmonia amb el paisatge. Amb tot, Encamp disposaria d'un nou pol d'atracció turística i aquest estaria més a prop del nucli urbà que és objectiu primordial de la revitalització de la parròquia.

Facilitar l'accés al Pas

Pel que fa a la zona esquiable del Pas, també es contempla que es pugui donar facilitat d'accés a la zona del jardí d'infants. Des del Comú es va traslladar a Saetde les queixes de molts usuaris d'aquesta zona que tenen per poder accedir del jardí d'infants al peu de pista. La societat té contemplada una solució que pot anar encaminada a la instal·lació de tapissos o cintes transportadores des del jardí d'infants al peu de pistes. Són projectes que estan sobre la taula de la societat gestora i que aniran desenvolupant-se una vegada es pugui elaborar un pla d'inversions.

Des del Comú aposten per continuar amb aquestes reunions que en un inici ja veuen que han estat profitoses per projectes futurs.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • RX
    RX
    #1
    Fecha comentario:
    21/02/2012 10:51
    #1
    ¿Pero aquello no es todo cara sur?
    Yo creo que bajar la cota y con esa orientación puede que sea poco interesante.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: