El comú fora de SAETDE?

El comú fora de SAETDE?
El Comú d'Encamp es planteja deixar de formar part de la societat Saetde que gestiona el camp de neu de Pas de la Casa - Grau Roig. L'Administració pública podria d'aquesta menara abandonar l'accionariat. El cònsul Miquel Alís apuntava que si fos necessari es podria convocar un referèmdum per tal que els habitants del comú decideixin sobre l'assumpte.

El Comú d'Encamp s'està plantejant la possibilitat de deixar de formar part de l'accionariat de la societat Saetde. El Comú encampadà té en ment diverses opcions, però segons va explicar ahir el cònsol major Alís: "El tema Saetde és previst que en parlem en el nou consistori, que estarà en funcions a partir de l'1 de gener de l'any vinent".

El recent reelegit cònsol d'Encamp va comentar que s'ha arribat a aquesta conclusió perquè "el que no pot fer el Comú d'Encamp és perdre diners". Alís va assenyalar que "s'està estudiant el tema i que per aquest motiu no s'ha anunciat públicament cap mena de decisió respecte a això".

El cònsol major va insistir en el fet que el Comú com a Administració no pot invertir fora d'Andorra. "No podem utilitzar els diners dels nostres contribuents per invertir-los fora del país" va assenyalar.

D'altra banda, Alís va explicar que possiblement l'objectiu seria deixar l'accionariat de Saetde i que d'aquesta manera la societat seria més lliure d'assolir certs horitzons que podrien dirigir-se cap a negocis fora del Principat d'Andorra.

La finalitat seria, però, no abandonar totalment els tractes conjunts, sinó que s'intentaria crear un cànon que permetés al Comú d'Encamp mantenir certa vinculació amb la societat.

Alís va incidir en el fet que aquest tipus de solució podria posar fi a molts conflictes amb la societat Saetde i amb alguns dels seus accionistes principals.

Possible referèndum

Miquel Alís va afirmar que "s'ha d'estudiar i parlar detingudament el tema amb el nou consistori a partir del gener de l'any vinent".

A més a més, Alís va indicar que "si cal, el Comú d'Encamp convocarà un referèndum per arribar a un consens que estableixi una decisió respecte al tema de la societat Saetde. És una determinació que no es pren en una setmana" hi va afegir.

Les qüestions relacionades amb la societat Saetde va ser un dels punts polèmics en les darreres eleccions comunals. El candidat d'Units per al Progrés a les eleccions comunals del dia 2 de desembre passat, Pere Torres, va insistir molt en el tema durant la campanya electoral.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: