Millores a la GI-400

Millores a la GI-400
S'adjudiquen obres a la GI-400 amb una inversió de 12 milions d'euros per millorar aquesta carretera entre Alp i la collada de Toses. El tram beneficiat per aquest projecte és d'uns 19 quilòmetres de longitud i aquesta acció s'emmarca en la reforma dels accessos a les estacions d'esquí.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat les obres de millora de la carretera GI-400 pel valor de 12,6 milions d'euros. El tram beneficiat per aquesta inversió, que és d'uns 19 quilòmetres, uneix la collada de Toses i el municipi d'Alp.

Està previst que les obres s'iniciïn aquesta primavera i tindran una durada de set mesos i mig. Aquesta actuació s'emmarca en les obres de millora de les comunicacions pirinenques i dels accessos a les estacions d'esquí. Dins d'aquest programa, properament es licitaran les millores en els accessos a les estacions de Lles, Aransa i Tuixén. Aquest any ja s'han licitat actuacions semblants en l'accés a la Pleta del Prat.

El projecte de millora d'aquesta via de comunicació inclou l'eixamplament de la carretera que s'inicia a la collada, passa per l'estació de La Molina, l'estació de Masella i finalitza a Alp. Així, els treballs consistiran en l'ampliació de la calçada dels sis metres que té actualment als set previstos i es farà un reforçament general del paviment.

D'altra banda, en el tram que discorre entre Masella i Alp, es formaran sobreamples a la carretera --sempre en el costat muntanya-- per tal de suavitzar els revolts més tancats.

La Molina

D'altra banda, les obres serviran per a la millora del ferm, la reparació i impermeabilització del túnel de la Molina, l'enderroc de dos ponts en mal estat i substitució per altres de nous, millora de la rotonda al pas per l'estació de Masella i substitució per barres de fusta de les fites de formigó de l'aparcament de les Colladetes. També, en el marc d'aquesta intervenció, es farà un reforçament del ferm de la carretera GI-404, que té uns dos quilòmetres, entre Das i la GI-400.

Notícia extreta d'El Periòdic d'Andorra.

Artículos relacionados:

  • Obres a la GI-400 Publicado el 03/01/2008

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: