Obres a la GI-400

Obres a la GI-400
La Gi-400 que uneix l'alt de la collada de Toses amb Alp millorarà uns quants aspectes del seu traçat com ara el túnel de la Molina, un parell de ponts, la rotonda de Masella o una millora del ferm, també es farà un eixamplament de la via a alguns trams dels seus 18,6 quilòmetres de recorregut.

La Generalitat preveu iniciar les obres de millora de la carretera GI-400, entre la collada de Toses (Ripollès) i Alp (Cerdanya) la primavera vinent amb l’objectiu que estiguin enllestides l’estiu del 2009.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava ahir l’anunci de licitació de les obres de millora de la carretera GI-400 per un valor de 14,9 milions d’euros. Els treballs permetran eixamplar la calçada, suavitzar revolts i renovar el paviment d’aquesta via en tot el seu recorregut, de 18,6 quilòmetres.

Aquesta actuació s’emmarca en les obres de millora de les comunicacions pirinenques i dels accessos a les estacions d’esquí que està desenvolupant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP).

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, va destacar que aquesta inversió està vinculada a "la millora d’una carretera del Pirineu que estava en mal estat".

Les obres que ara es liciten permetran eixamplar la carretera al llarg dels 18,6 quilòmetres de la GI-400, que s’inicia a la collada de Toses, passa per l’estació de la Molina, l’estació de Masella i finalitza a Alp. Els treballs consistiran en l’ampliació de la calçada dels 6 metres que té actualment als 7 previstos i es farà un reforçament general del paviment.

D’altra banda, en el tram que discorre entre Masella i Alp, es formaran sobreamples a la carretera –sempre en el costat muntanya– per tal de suavitzar els revolts més tancats.

El projecte també inclou la reparació i impermeabilització del túnel de La Molina, l’enderroc de dos ponts en mal estat i la seva substitució per altres de nous al pas de rieres a la zona de la Molina, la millora de la rotonda al pas per l’estació d’esquí de Masella, la instal·lació de malles metàl·liques de triple torsió entre la collada de Toses i la Molina, la col·locació de vorada al tram urbà d’Alp i la substitució per barres de fusta de les fites de formigó de l’aparcament de Les Colladetes a l’inici de la carretera, en la connexió amb l’N-152.

Finalment, en el marc d’aquesta actuació també es farà un reforçament del ferm de la carretera GI-404 que té uns 2,1 quilòmetres entre Das i la GI-400.

Notícia extreta del Diari Bon Dia.

Artículos relacionados:

  • Millores a la GI-400 Publicado el 24/03/2008

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    03/01/2008 10:12
    #1
    Ja tocava... que cada dia estar pitjor... I aquell asfalt, a sobre, fa una pinta de malalt... :(

    A veure si ho deixen una mica apanyadet!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: