Preolímpic d'hoquei gel a Barcelona

Preolímpic d'hoquei gel a Barcelona
Aquest proper cap de setmana es durà a terme a Barcelona el primer torneig preolímpic de l'hoquei gel femení, la selecció espanyola hi competirà al grup G i mesurarà les seves forces amb les seleccions d'Hongria, Dinamarca i Croacia. D'aquí sortirà una selecció cap al següent torneig preolímpic on es disputaran una plaça per al preolímpic final que es disputarà al febrer de 2013. L'entrada al partits d'aquest cap de setmana són gratuïtes per a tots els espectadors que es volguin apropar al Palau de Gel del FC Barcelona.

La pista de gel del FC Barcelona acollirà entre el 12 i el 14 d'octubre el primer torneig preolímpic que es disputarà a casa nostra, en concret el grup G on es troben les seleccions d'Espanya, Hongria, Croacia i Dinamarca. Aquest serà el primer pas per a optar a una de les dues places encara per decidir per al torneig femení d'hoquei gel dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014, així com per a promocionar un esport que encara no compta amb cap equip a casa nostra, tal com li remarcava aquest matí la regidora de l'Ajuntament de Barcelona al representant del FC Barcelona que ha recollit el guant.

L'història de la selecció espanyola arrenca ara fa nomes tres anys, de llavors ençà s'han assolit bons resultats que tot i la complicació extrema fan ser optimistes als representants de la Federació Espanyola d'Esport de Gel, encapçalats per la seva presidenta Mª Teresa Samaranch.

Tornejos preolímpics

El camí fins a Sotxi'14 serà duríssim, per endavant queden tres tornejos preolímpics, el primer el d'aquest cap de setmana a Barcelona, després al novembre hi haurà el següent i el final encara amb seu per decidir, entre Bratislava (República Txeca) o Weiden (Alemània), al febrer de 2013 donarà el passaport a dues seleccions que acompanyaran les ja classificades: Canadà, Estats Units, Finlàndia, Suïssa, Suècia i l'anfitriona Rússia.

Aquest primer torneig preolímpic que es disputarà a Barcelona vol ser tota una festa, i reivindicació, de l'esport femení i per tal d'ajudar en aquest sentit l'entrada a la pista de gel del FC Barcelona serà totalment gratuïta. L'ocasió també s'ha aprofitat per donar una nova empenta a la candidatura Barcelona-Pirineus 2022 que també dona suport a aquesta iniciativa i que vol aprofitar l'ocasió per tal de començar una tasca de captació de joves esportistes per a aquest esport que lluita tal com indicava avui el vicepresident de la federació per treure's de sobre l'estigma d'esport violent que li donen els mitjans de comunicació generalistes.

Així apart de l'entrada gratuïta tal com indicava Maite Fandos, regidora de l'Ajuntament de Barcelona, s'hi duran a terme d'altres activitats per a promocionar l'hoquei gel entre d'altres practicants de les diferents modalitats de l'hoquei. Així com també aprofitava per recordar que aquest és un altre dels petits pasos que va fent la candidatura olímpica de Barcelona.

Cal recordar que el proper mes d'abril la pista del CG Puigcerdà acollirà els Campionats del Món de l'hoquei gel femení. Cal dir que l'equip espanyol ja ha aconseguit sumar dues plates als campionats del món de divisió II tot i la seva curta història, cosa que fa veure l'importància que està assolint la selecció amb un, encara, petit nombre de practicants.

Artículos relacionados:

  • Objectiu: 2022 Publicado el 08/08/2013
  • Promoció dels esports de gel a Barcelona Publicado el 04/12/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: