Preocupació pels treballadors de Pallars Industrial

Preocupació pels treballadors de Pallars Industrial
Els alcaldes exigeixen que es garanteixi la continuïtat de la plantilla. De moment, i tal com ja es comentava ahir, pel que sembla l'ICF nomes reconeix com a fixos a 14 dels 77 treballadors que segons els ajuntaments, també accionistes de Pallars Industrial, té actualment el que va ser la seva empresa.

El President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Àngel Guiu, i els alcaldes dels municipis de l'àrea socioeconòmica d'influència més pròxima a l'estació de Port Ainé, Lluís Segalàs de Llavorsí, Gerard Sabarich de Rialp, Agustí López de Sort i Vicenç Mitjana de Soriguera, han fet arribar una carta al Conseller Delegat de l'Institut Català de Finances, Josep Maria Ayala, en la qual expressen la seva preocupació pel futur dels treballadors de la firma Pallars Industrial davant la subhasta judicial de l'estació d'esquí de Port Ainé, l'empresa d'esports d'aventura Esport Center o l'alberg.

Patronat de Turisme

Diuen que la plantilla de treballadors està formada per 43 treballadors fixos i 34 treballadors fixos discontinus i que si no es garanteix la seva continuïtat amb els nous gestors d'aquestes instal·lacions la comarca del Pallars Sobirà estaria davant un dels desastres socials més importants soferts en la història recent.

Davant aquesta situació han reclamat a l'Institut Català de Finances que les clàusules del concurs de la gestió d'aquestes instal·lacions, que redacta la Generalitat de Catalunya, es fixi l'obligació de l'adjudicatària de conservar aquests llocs de treball amb l'antiguitat que tenen a Pallars Industrial i amb les condicions laborals actuals.

Lluís Segalàs va lamentar també que sempre se'ls convoca a les reunions, com la del passat dimecres amb l'ICF, quan aquest organisme té les decisions preses i solament es limiten a informar-los quan les notícies ja han aparegut en els mitjans de comunicació. Per la seva banda Agustí López va expressar la seva disconformitat davant el fet que reunions d'aquest caràcter se celebrin en un hotel privat de 4 estrelles com va succeïr el divendres i va dir a Ayala que hi han llocs molt més adients com l'Ajuntament de Rialp, municipi en el qual està l'estació d'esquí de Port Ainé o la delegació del Govern de l'Alt Pirineu i Aran, situada a Talarn.

Notícia extreta del Diari La Mañana.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: