Optimisme al Ripollès

Optimisme al Ripollès
Tot i les previsions menys positives l'ocupació aquests dies al Ripollès i la Cerdanya fregarà el 70%. A les comarques gironines en conjunt tot just arribarà al 50%. Les estacions d'esquí doncs demostren un cop més ser un interesant pol d'atracció pel turisme i per tant una eina vital per a la supervivència de moltes comarques de muntanya.

L'ocupació en el conjunt de la demarcació de Girona durant les vacances de Nadal no supera el 50%. Els nivells d'ocupació a muntanya s'han de sostenir, en bona part, per les estacions d'esquí, on després d'un mal inici de temporada per la Puríssima han començat a arribar les nevades.

La Federació d'Hostaleria de Girona preveu que l'ocupació a les comarques gironines des del 24 de desembre fins al vuit de gener no superarà el 50%. La Cerdanya i el Ripollès seran els territoris amb més alta ocupació, entre un 60% i un 70 %, mentre que les zones interiors de la Selva i la Garrotxa rondarà el 50% i a Girona i rodalies només arribarà fins al 55%. Es preveu que des del 24 de desembre fins al 1 de gener sigui el període de més ocupació hotelera en contraposició al segon tram de les festes del 2 al 8 de gener.

La mitjana d'estada dels allotjats és de 2,5 nits i la gran majoria dels turistes són parelles d'entre 35 i 50 anys provinents de Barcelona, tot i que també es preveu una gran afluència de turistes francesos. La Federació destaca que l'any 2011 no ha estat "gaire positiu" en termes d'ocupació per a les comarques gironines.

Segons la federació, el global de l'ocupació hotelera de les comarques gironines, es distribuirà amb un 65% a la Cerdanya i Ripollès, un 45% d'ocupació a la Selva Interior i a la Garrotxa, un 42,5% a Girona i Radial i 51% a la Selva Litoral. L'ocupació baixarà fins al 37% a l'Alt Empordà o fins al 27,5% a la Costa Brava Centre.

Una mitjana d'estades de 2,5 nits

La mitjana d'estades dels allotjats per aquests dies es troba en les 2,5 nits i es preveu que els dies de majors entrades siguin el divendres dia 30 de desembre i dissabte 31 de desembre, coincidint amb la celebració de Cap d'Any.

En àmbit dels establiments de restauració, la mitjana de reserves per aquestes festes de nadal es troba entre el 20 i 25 per cent. Segons les dades de la federació, hi ha poques reserves pels sopars de Cap d'Any perquè la tendència es "reservar-ho a última hora".

A més, la federació destaca que la majoria dels restauradors de les comarques gironines consideres que les festes organitzades en poliesportius amb preus de tot inclòs, els fan "molta competència". En referència al menú de Cap d'Any, enguany els restauradors han rebaixat entre un 10 i un 15 per cent - fins als 85 euros- el preu del sopar respecte l'any 2010.

40% de turisme francès

La gran majoria dels turistes de les comarques gironines durant aquestes festes són parelles d'entre 35 i 50 anys i famílies provinents majoritàriament de Barcelona ciutat i província tot i que a les zones de muntanya també es preveu un augment dels turistes provinents de la demarcació de Girona.

A més, enguany, la federació preveu un 40% de turisme francès que creua la frontera buscant preus més baixos.

La Federació d'Hosteleria de Girona subratlla que aquest 2011 no ha estat gaire positiu en termes d'ocupació per al territori Girona. La mitjana de totes les comarques gironines durant l'hivern s'ha mantingut entre el 55 i 60 per cent i durant la temporada d'estiu, es va perdre turisme de proximitat i d'última hora a causa del temps.

Les quatre estacions d'esquí gironines preveuen una ocupació d'entre el 65% i el 80% durant aquesta setmana de Nadal La Molina, Masella, Vallter 2000 i Vall de Núria consideren que falta més neu i temperatures més baixes

L'esperança blanca de la neu

Tot i la difícil arrencada de la temporada d'esquí al Pirineu gironí per la manca de neu en el pont de la Puríssima, les estacions Vall de Núria i Vallter 2000 es mostren optimistes davant la previsió d'ocupació i afluència d'esquiadors durant aquests dies de Nadal.

Les quatre estacions gironines preveuen una mitjana d'ocupació a peu de pista que oscil·la entre el 65% a Vall de Núria i Masella i el 80% a les estacions de Vallter 2000 i la Molina, que arribarà al 100% d'ocupació el dia de Cap d'Any.

Tot i les bones previsions, el director de Vallter 2000, Enric Serra, destaca que encara fa falta "més neu i temperatures més baixes" per mantenir els gruixos de neu actuals.

Les estacions del Pirineu gironí s'han mostrat "esperançades i positives" davant les previsions d'ocupació dels hotels que oscil·len entre el 65% a les estacions de Vall de Núria i la Masella i arriben al 85% a Vallter 2000 i l'estació de la Molina. Les quatre estacions del Pirineu gironí preveuen arribar al 100 per cent d'ocupació en el dia de Cap d'Any.

En el cas de Vallter 2000, el seu director, Enric Serra, ha destacat que els hotelers de la zona preveuen una ocupació alta, d'entre el 80% i 90%, durant aquestes festes nadalenques.

Segons Serra, aquestes dades fan pensar que seran "unes bones festes" que "milloraran l'inici de la temporada" de la estació que va obrir el passat 3 de desembre amb el 80 per cent de les pistes obertes.

Tot i això, Serra, destaca que totes les pistes del Pirineu gironí necessiten "mes precipitacions i més neu" per poder mantenir els gruixos necessaris. A més, el director assegura que encara és massa aviat per valorar la temporada però destaca que, si es mantenen les xifres, aquesta podria ser una "bona temporada".

65% d'ocupació a l'estació de Vall de Núria

La directora comercial de l'estació de Vall de Núria, Mireia Alera, ha destacat que l'hotel de Vall de Núria i els apartaments preveuen per aquests dies de Nadal una ocupació del 65% tot i que mitjana augmentaria fins al 100% en el dia de cap d'any.

L'estació té obertes 6 pistes - la zona de debutants, una pista vermella i una negra- amb 40 centímetres de neu pols i dura. Seguint amb la tònica de l'estació de Vallter 2000, Alera ha destacat que cal més neu i més baixes temperatures per poder mantenir els gruixos de neu necessaris.

Fuente:

El nou 9.CAT

El nou 9.CAT

Artículos relacionados:

  • Poca ocupació per Nadal i Reis Publicado el 24/12/2011

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    25/12/2011 19:18
    #1
    Merci David! :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #2
    Fecha comentario:
    25/12/2011 21:42
    #2
    Es curioso lo bien que parece que funciona Vall de Nuria pese a sus dimensiones modestas. :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: