Poca ocupació per Nadal i Reis

Poca ocupació per Nadal i Reis
El Pirineu de Lleida preveu una ocupació del 65% entre Nadal i Reis. La crisi econòmica i la tardana arribada de la neu, els principals motius que fan que sigui menor que l'any passat.

Els hotels del Pirineu de Lleida preveuen una ocupació mitjana del 65 % durant la campanya de Nadal, des d'aquest dissabte 24 de desembre fins al 8 de gener de 2012, segons avançava aquesta setmana el president de la Federació d'Hostaleria de la província, Juan Antonio Serrano.

Aquesta previsió és una mica inferior a la xifra d'ocupació registrada l'any passat, una situació que el sector atribueix tant a la crisi econòmica com a la falta de neu, ja que aquesta ha arribat fa pocs dies, quan molts clients potencials ja tenien les vacances planificades. De fet, dues de les principals estacions d'esquí lleidatanes no han pogut obrir les seves portes fins a aquesta setmana, i en tots dos casos de forma parcial. En concret, Baqueira Beret ho va fer dimarts dia 20, mentre que Port del Comte no va poder inaugurar fins dimecres la temporada d'hivern.

"L'any passat les estacions van obrir la setmana abans del pont de la Puríssima i a final de novembre tothom ja tenia clar que hi hauria neu, que la temporada seria correcta i que no hi hauria cap problema", assenyalava Serrano. Matisava, això no obstant, que l'escassetat de neu també té un efecte positiu en l'increment de reserves curtes i d'última hora, que s'atribueixen a persones aficionades a l'esquí que estan impacients per estrenar una temporada que s'ha fet de pregar. "Són reserves d'un a tres dies, moltes de dies entre setmana, ja siguin estudiants o persones que es demanen uns dies de festa a la feina", explicava.

Per tot això, el sector turístic lleidatà afronta les pròximes festes "amb optimisme" i confia a fer una campanya "bastant correcta". Serrano va subratllar que malgrat que la mitjana se situarà entre el 60 i el 65%, l'ocupació pot fregar el 90% als establiments pròxims a les pistes entre el 29 i 31 de desembre, tradicionalment les dates amb més afluència d'esquiadors.

Artículos relacionados:

  • Optimisme al Ripollès Publicado el 25/12/2011

3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    24/12/2011 18:17
    #1
    Que millorin els preus, amb aquestes condicions de neu i la crisi es el que hi ha, que n'aprenguin!

    karma del missatge: 35 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    25/12/2011 00:20
    #2
    markus, que vols fer-hi es el que hi ha no tenim que regalar res, l'unica cosa es saber-hi buscar. Dona gràcies que no hi ha molta afluencia, sinó seria el doble de car. (a mes demanda, mes preu)

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • RX
    RX
    #3
    Fecha comentario:
    25/12/2011 21:39
    #3
    Me consta que este año hay muchas plazas desocupadas en alojamientos de estaciones que el mismo año pasado estaban casi completos.

    A ver qué resultados salen después de la semana de reyes. Esperemos que al menos la nieve no nos falte.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: