Inversió moderada a Andorra

Inversió moderada a Andorra
Per aquesta temporada la memòria de l'ABA preveu una inversió moderada als camps de neu andorrans, així les xifres es mouran al voltant dels sis milions d'euros, xifra que es va invertir la darrera temporada. Tot i així els camps de neu poden presumir d'instal.lacions mercés a les fortes inversions fetes la pasasda dècada, destacant els 35 milions de la temporada 2004/05 on per exemple es va viure l'unió de Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís com a Vallnord.

La memòria de l'ABA inclou un capítol per analitzar l'evolució econòmica realitzada a les pistes d'esquí de Vallnord, Grandvalira i Naturlàndia. Tal i com resumeixen a l'informe, «les estacions han realitzat importants inversions els darrers anys, que han permès disposar d'unes instal·lacions immillorables». Malgrat tot, l'afectació de la crisi ha influenciat pronunciadament aquest capítol d'inversions. La partida destinada la darrera temporada ha estat la més baixa dels darrers nou anys. Concretament, vora els sis milions d'euros. Aquest any les xifres es mouran en barems similars.

Els dos darrers anys la inversió ha estat de gairebé el doble, mentre que la temporada en la que les estacions van realitzar una inversió més destacada va ser la 2004-2005. Llavors es van destinar 35 milions d'euros, un 483% més que a la 2010-2011

Pel que fa als dies d'esquí venuts, l'ABA destaca que l'hivern passat va ser «atípic, amb nevades molt irregulars i escasses», fet que va comportar una disminució del 4,3% respecte a l'any anterior. En comparació amb les millors temporades de la darrera dècada, la 2004-2005 i la 2006-2007, la diferència és de l'11%.

Un dels factors que poden explicar aquesta caiguda és «la disminució del poder adquisitiu de la majoria d'esquiadors», exposa l'ABA. De fet a les estacions d'esquí espanyoles la reducció el darrer any va ser del 4%.

Artículos relacionados:

  • Satisfacció moderada a Andorra Publicado el 26/04/2011
  • La neu mou a Andorra 340 milions d'euros Publicado el 26/01/2011

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: