Satisfacció moderada a Andorra

Satisfacció moderada a Andorra
Un cop tancada la temporada dels camps de neu andorrans toca fer balanç, i en general el balanç dona un resultat positiu, si bé no han sigut xifres inmillorables si que s'ha de senyalar que són bones xifres tenint en compte l'irregularitat de la neu aquesta temporada i el fet de que vivim una situació econòmica que no ajuda a aquest sector. Així a les valls del Nord s'ha registrat una xifra de 755.000 dies d'esquí mentre que a Grandvalira la xifra ha quedat al voltant del millió i mig.

Vallnord clou una temporada d’hivern irregular amb un registre de 755.000 dies d’esquí

Vallnord tanca aquest dilluns, 25 d’abril, la temporada d’hivern 2010-2011 amb un registre de 755.000 dies d’esquí. Tot i el bon inici de temporada, que es va avançar al 27 de novembre, finalment no s’ha pogut registrar la xifra d’esquiadors de l’any precedent. El balanç que se’n fa però, a l’espera del tancament oficial de comptes, és positiu. Aquest dilluns va tancar el sector Arcalís de Vallnord després que Arinsal i Pal ho fessin el proppassat 17 d’abril, donant per acabada la temporada d’esquí. Les primeres dades comptabilitzen un total de 755.000 dies d’esquí per una temporada que es va iniciar el 27 de novembre, una setmana abans de la data prevista.

La valoració que se’n fa és positiva tot i que la temporada ha estat marcada per un entorn de crisi i per un registre moderat de nevades que van propiciar una sensació de poca neu entre els esquiadors de proximitat. Amb tot, l’inici de temporada va ser excel·lent, arribant a superar en un 20% les xifres de la temporada passada durant el pont de la Puríssima. El calendari d’aquest hivern, però, presentava dificultats pel turisme de neu. La coincidència dels dies de Nadal i Any Nou en dissabte, l’absència d’altres ponts com ara el de Sant Josep, que també va caure en dissabte, o la Setmana Santa a finals del mes d’abril, no han ajudat a augmentar les xifres finals.

Tot i així, fins a finals de març, les vendes se situaven lleugerament per sobre de les assolides la temporada anterior. Les insòlites temperatures de finals de març i del mes d’abril, més properes a les d’estiu que a les habituals per aquesta època de l’any, han fet que la majoria dels esquiadors donessin per tancada la temporada abans d’hora malgrat l’esforç dels sectors per mantenir les millors condicions possibles.

La Caubella a Pal

Mercats internacionals

El mercat espanyol, el més perjudicat per la crisi i el més sensible a les condicions meteorològiques i de neu, representa gairebé un 70% de la clientela de Vallnord. Amb tot, la diversificació de mercats emissors dels que gaudeix Andorra ha permès defensar força bé la temporada. L’estabilització del mercat britànic, l’important augment del rus i l’arribada d’esquiadors dels països nòrdics, Polònia, Alemanya i altres països del nord d’Europa, han ajudat a compensar la pèrdua d’esquiadors de proximitat.

Esdeveniments

A Vallnord s’ha respectat el calendari d’esdeveniments previst a l’inici de la temporada. Entre d’altres, del 22 al 25 de febrer es va organitzar els Campionats del Món de Veterans, FIS World Criterium Masters. Tot seguit, els dies 26 i 27, El Dorado Freeride, prova internacional del circuit Freeride World Qualifier que va permetre gaudir d’un espectacle increïble a la zona de la Coma d’Arcalís, amb uns descensos impressionants des del pic del Cataperdis.

També s’ha de destacar la prova internacional de freestyle, Philpark Pata Negra, que es va organitzar al sector Arinsal amb la participació dels millors riders estrangers i nacionals. A Arinsal també es va organitzar el Big Snow Festival, juntament amb el touroperador anglès Thomas Cook. Una setmana d’esquí i música electrònica que va reunir un miler de persones que, per segon any, han apostat per Andorra durant les seves vacances d’hivern i consolida el país com a una de les destinacions del mercat britànic.

Qualitat

La situació a les estacions a Andorra s’ha de dir que ha estat privilegiada. Les bones condicions de neu i climatològiques i els esforços que s’han fet des dels departaments de muntanya han permès oferir un producte de qualitat que, en la majoria dels casos, ha sorprès positivament els esquiadors que han visitat Vallnord. L’acurat programa de qualitat que s’implementa als tres sectors, amb les certificacions ISO 9001, ISO 14001 i OSHAS 18001, i el seguiment de la satisfacció dels clients a través de les més de 1.500 enquestes realitzades al llarg d’aquesta temporada d’hivern, permeten constatar una estabilització en el grau de satisfacció general dels clients, situant-se en una puntuació de 8,3 sobre 10; el mateix registre assolit la temporada anterior.

Grandvalira finalitza la temporada amb 1.475.000 dies d’esquí

Grandvalira va tancar ahir, dia 25 d’abril, la temporada d’hivern amb 1.475.000 dies d’esquí. La recta final de la temporada ha estat condicionada per un fort episodi d’anticicló que mai abans havia estat registrat pels serveis meteorològics del país. Aquest fenomen ha marcat una tendència negativa en el nombre de visites durant el mes d’abril que ha situat número de dies d’esquí en un 3% per sota de l’hivern anterior. Degut a les condicions meteorològiques, el client de proximitat ha disminuït considerablement en aquest últim tram de temporada, mentre que, el nombre de visitants provinent de destinacions llunyanes ha augmentat al llarg de tota la temporada ja el gruix d’afluència se centra en el període que va des de Nadal i fins a finals de març.

Amb prop de 150 dies d’operació, el domini tanca amb uns resultats que han trencat el bon ritme mantingut fins a finals del mes de març. Prova d’això és que el dia 27 de març Grandvalira comptabilitzava un 3,1% més de dies d’esquí que la temporada passada. El punt d’inflexió es va produir a partir de principis del mes d’abril amb un canvi en les condicions climatològiques que va accelerar la transformació de la neu. I és que, segons dades de FEDA (Forces Elèctriques d’Andorra), no s’estima un episodi amb registres similars a les valls d’Orient des de l’any 1937, en que les temperatures es van elevar als 18 graus a Ransol (Canillo), mentre que la màxima registrada en aquest mateix punt als inicis del mes d’abril ha estat de 22 graus.

Increment del visitant d’origen rus i francès

En una temporada marcada per la situació econòmica actual i condicionada per un episodi d’anticicló inusual, el domini tanca amb una disminució de clients provinents d’Espanya que, influenciats per les condicions de la neu durant el mes d’abril, han reduït les seves visites a Andorra. Per contra, pel que fa als mercats internacionals, Grandvalira tanca amb una balanç molt positiu i amb creixements destacables en el mercat rus (18%) i en el francès (10%). La satisfacció global del client de Grandvalira es situa en 8,15 punts sobre 10 i creix respecte la temporada anterior en que els clients van puntuar el domini amb una notable alt, 7,94. (Dades d‘origen i de satisfacció del client extretes de l’informe de Grandvalira/Hamilton, temporada 2010-11, sobre un total de 14.600 enquestes amb un marge d’error del +/- 0,8% i un nivell de confiança del 95,5%).

Grandvalira posarà en marxa l’estiu el 23 de juny

El domini es prepara per a l’obertura del Grandvalira Karting Marc Gené, la primera activitat d’estiu que obrirà al públic. L’únic karting d’Andorra inaugura la temporada el dia 23 de juny i el dia 2 de juliol serà el torn de la resta d’activitats: el Grandvalira Family Park, l’àrea de multiactivitats familiar de Canillo; el Grandvalira Bike Park, circuits de descens per amants de la mountain bike i el Grandvalira Golf Soldeu, el camp de golf més alt d’Europa. A més, aquest estiu Grandvalira estrena el Summer Camp, una iniciativa lúdico- pedagògica adreçada als infants d’entre 8 i 12 anys que tindrà lloc del 26 de juny al 31 de juliol a l’Alberg de la Comella d’Andorra la Vella en col·laboració amb l’escola d’idiomes inlingua.

Artículos relacionados:

  • Inversió moderada a Andorra Publicado el 12/09/2011

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: