Sommerski amb en Triki (Sölden - Capítol 7)

Sommerski amb en Triki (Sölden - Capítol 7)
Estiu del 97, el nostre viatger visita una de les glaceres més espectaculars i més conegudes del món mercés a la publicitat de ser la prova que obre cada any la Copa del Món d'Esquí a finals d'octubre.

A la vall de l'Ötz l'estació tirolesa de Sölden és mundialment famosa per acollir des de fa una colla d'anys la prova inaugural de la Copa del Món d'Esquí, un moment que no us haurieu de deixar perdre si voleu viure el que és una cursa d'esquí, ara si pujeu enrecordeu-vos d'anar a aparcar directament al Tieffenbach i d'allà esquiar fins al Rettenbach.

Sölden, hotel Regina

Aquí és on estàvem instal.lats, a l'hotel Regina a Sölden poble, tot i les seves 4 estrelles a l'estiu tenen uns preus molt asequibles i per descomptat que el tracte es exquisit.

Sölden, pàrquing de la glacera de Rettenbach

Aquí al parking de la glacera de Rettenbach a 2.764 metres. A destacar que les glaceres de Sölden son accesibles per carretera de peatge força pendent peró molt interesant que es gratis amb el forfait d'esquí.

Sölden, el mur i el telecadira Rettenbachjoch

Aquí amb el meu "súper" cotxe que actualment encara funciona tot i els 550.000 kms. Que ja porta fets. Es veu el famós mur i el telecadira de 4 desembregable Rettenbachjoch.

Sölden, Vista impresionant desde la cota superior del telecadira Rettenbachjoch

Vista impresionant desde la cota superior del telecadira Rettenbachjoch, al fons es veu el telesquí Karleskogl que puja fins els 3.248 metres.

Sölden, Bifurcació de pistes

Bifurcació de pistes en plena glacera, cap a l'esquerra per tornar a pujar pel telecadira Rettenbachjoch baixant pel famós mur, cap a l'esquerra per anar al telesquí Seiterjöchl lloc on estaven els esquiadors de l'equip austríac de Copa del Món entrenant. També a partir d'aquest telesquí s'accedeix a la glacera de Tieffenbach quan aquesta està oberta, normalment a l'estiu només està oberta una de les dues glaceres que es solen o es solien alternar estiu rera estiu. Aquesta vegada hi havia oberta la de Rettenbach.

Sölden, al final del famós mur

Cota superior del telecadira Rettenbachjoch a 2.995 metres, també es veu la part inferior del telesquí Schwarze Schneid.

Sölden,

Aquí al final del famós mur amb més glaç que no pas neu cosa normal en aquesta cota en ple mes d'Agost.

Sölden, pàrquing i edifici de serveis del Rettenbach

Vista del pàrquing i de l'edifici de serveis de Rettenbach on entre d'altres coses hi ha un Centre de test de material d'esquí de diverses marques entre elles com no Fischer.

Sölden, abaix de la glacera

Aquí ja a la part més baixa de la glacera.

Sölden, telesquí Karleskogl a la zona esquiable més alta de la glacera

Part superior del telesquí Karleskogl en la zona esquiable més alta de la glacera de Rettenbach.

Sölden, mirant cap a la vall

Des de la zona del Karleskogl mirant cap a la vall.

Sölden, retorn del telesquí Karleskogl

Impresionant forat en plena glacera on hi ha ancorat el retorn del telesquí Karleskogl.

Sölden, abaix de la glacera

Un altre cop a la part més baixa de la glacera.

Sölden, al fons la carretera que puja desde el poble

Telesquí del Seiterjöchl, al fons la carretera que puja desde el poble de Sölden, a destacar també que les dues glaceres de Sölden també estàn comunicades per carretera a través d'un túnel que segons deien era el més alt dels Alps.

Sölden,

Al fons es veu la petita glacera del Pitztaler Jochl i la carretera d'accés asfaltada també que encara hi puja. A destacar que aquesta glacera en anys anteriors havia sigut esquiable també a l'estiu tot i no estar conectada per pistes amb les altres dues, hi havia un telesquí i tot i les modestes dimensions era la zona amb més pendent de totes les glaceres que funcionaven aleshores a Sölden.

Sölden, telesquí Schwarze Schneid

Part superior del telesquí Schwarze Schneid.

Sölden, plànol de pistes

Finalment el plànol de pistes de les glaceres de Sölden: Rettenbachferner i Tiefenbachferner.

Ofertes esquí Compra el teu forfet d'Aramon Vola al millor preu
Ofertes vols barats a Suïssa Ofertes low cost a MuchoViaje.com Reserva hotel a Aragó

Artículos relacionados:


2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    10/11/2007 04:38
    #1
    resulta que me quedat parat al veure el teu reportatge degut a que aquest 15 d´agost he estat a solden avent portat els esquis convensut que es podia esquiar i qual es la meva sorpresa al dirigirme a les taquilles de lestacio que no es podia esquiartot miranme amb cara de que fa aquet tio aqui, despres vaig preguntar a varies oficines dínformacio de oetz i humhausen i em van dir que lo unic que estava obert a tot austria era hintertux,explicam com to has fet i si man pres el pel

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    20/12/2008 01:27
    #2
    Chaval si es que no te enteras, no ves que este repo es de hace unos cuantos años ya, es decir, de cuando aún no estaba consolidado el cambio climático?????????????

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: