Sommerski amb en Triki (Marmolada - Capítol 5)

Sommerski amb en Triki (Marmolada - Capítol 5)
Reprenem aquesta impressionant sèrie per la Regina delle Dolomiti, la glacera de la Marmolada allà per l'agost de 1999 va rebre la visita del nostre Glestcherman particular: en Triki i ell ens regala aquest nou article de la sèrie de Sommerski. Gràcies Triki.

Clica per veure un panorama de 360º directament de la plana de l'estació

Aquí van algunes fotos de la glacera de la Marmolada coneguda com "la regina delle Dolomiti". Està entre les regions del Trentino-Südtirol i el Veneto, i les fotos també son del Agost del 99. La Marmolada es la muntanya més alta de les Dolomites i tot i no ser una gran glacera esquiable si que és una de les que te millor paisatge, es realment impresionant!!!

Cota superior del telefèric que accedeix a la cota superior a la Marmolada di Rocca a 3.264 metres

El telefèric comentat anteriorment vist desde les pistes d´esquí d´estiu

Aquí a l´inrevés, la glacera esquiable vista desde el telefèric

El telesquí i la cota inferior de la glacera vista també desde el telefèric

Vista de la glacera desde la cota superior

Una altre vista de la glacera i el telesquí, al fons es veu la zona del Pordoi

Vista del curiós retorn que te aquest telesquí per evitar de posar més pilones a la glacera i les van clavar a la roca

Vista del curiós retorn que te aquest telesquí per evitar de posar més pilones a la glacera i les van clavar a la roca

Una mica de història

La Marmolada és un d'aquells llocs que formen part de l'història de l'esquí. La glacera era freqüentada per centenars d'esquiadors tot just després de la 1ª Guerra Mondial. Després al instal.lar-se aquí la primera cadira a Itàlia al 1948 que sortia de la presa Fedaia i arribava fins al Pian dei Fiacconi l'atracció de turistes encara va ser major. Tot i les facilitats tecnològiques arrivar a la cota màxima era encara una feixuga feina, ja costava més d'una hora arribar des de la vall fins a les instal.lacions d'esquí, i després una hora i mitja més per arribar a Punta Rocca. Així doncs l'idea de construir un nou giny va prendre forma al 1957 quan es va construir un telesquí de 500 metres a la cota més alta de la glacera, pero tenia el problema que no podia traslladar a més de quatre persones de cop.
Una nova fase de desenvolupament va ser quan al 1965 es van començar les obres per construïr un telefèric que anés de Malga Ciapèla fins a Punta Rocca. El 1968 el telefèric va possar-se en marxa fins a Serauta; i la secció final es va completar al 1970. Al desembre de 1981 la nova estació de Malga Ciapèla va ser operativa: dos telesquís, pistes per a debutants i una cadira de dues places, es troba entre les estacions de Marmolada i Porta Vescovo/Arabba. La cadira Padon va ser substituida el 2004 per una cadira de 4 desembragable (2,000 p/h). Aquell mateix estiu de 2004, es van substituir les dues primeres seccions del telefèric: Malga – Banc i Banc – Serauta (900 p/h). I el 18 de desembre de 2005 va ser inaugurada la tercea secció, Serauta – Punta Rocca (960 p/h).

Article cortèsia de Triki-Fischer i amb algunes dades afegides extretes de la plana de l'estació.

Ofertes esquí Compra el teu forfet d'Aramon Vola al millor preu
Ofertes vols barats a Suïssa Ofertes low cost a MuchoViaje.com Reserva hotel a Aragó

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: