Sommerski amb en Triki (Stubai - Capítol 6)

Sommerski amb en Triki (Stubai - Capítol 6)
Arribem al sisé capítol i el nostre incansable Gletscherman ens presenta una de les glaceres més maques que conec: Stubai, a poquíssims quilòmetres d'Innsbruck.

Aquesta estació va nèixer a l'any 1973 després de dos anys de feina, entre els habituals es coneguda i sentireu parlar de l'Stubaier Gletscher. Les cotes de l'estació van dels 1.750 m als 3.333 m i per tant la neu està garantida, el seu pic més alt és el Zuckerhütl amb 3.507 m. Avís per a navegants, els pàrquing està una mica apartat del telecabina, peró no patiu si arribeu una mica tard, a Aústria estàn per servir al client i tenen un excel.lent servei de bus que us portarà fins al pàrquing.

Mutterberg

Foto presa a Mutterberg a la cota 1.750 punt on s´acaba la carretera que recorre tota la vall d'Stubai i on hi ha els pàrquings de l´estació, d'aquest punt hi surten dos telecabinas paral.lels que ens deixen a diferents punts de l'estació.

Arrivada del segón tram del telecabina a Eisgrat

Arrivada del segón tram del telecabina a Eisgrat a la cota 2.900, a destacar que aquest telecabina té una estació intermitja a Fernau a la cota 2.300 que lògicament està desprovista de neu a l'estiu. També es pot accedir des de Fernau amb un altre telecabina a la zona de Gamsgarten peró normalment només és esquiable fins a principis d'estiu.

Vista general de la glacera del Eisjochferner des d'Eisgrat

Vista general de la glacera del Eisjochferner des d'Eisgrat a la cota 2.900 miràn cap a la part superior, normalment aquest es el punt més baix esquiable pel mes d´Agost que es quan estàn fetes aquestes fotos del 97.

El telesquí EisjochEl telesquí EisjochA l'esquerra es veu el telesquí Eisjoch que es l'únic que hi sol haver obert en ple estiu i que cobréix des d'Eisgrat a la cota 2.900 fins al Jochdole a la cota 3.150 i a la dreta veien l'entrada d'aquest telesquí d'Eisjoch.
En canvi si aneu a la tardor podreu gaudir d'una magnífica estació amb zones totalment diferenciades que fan d'aquesta glacera un lloc ideal per gaudir del Herbstski i de baixada cap a Innsbruck no deixeu de visitar el Bergisel, una visita per no perdrés i unes vistes inmillorables des d'un dels trampolins mítics de l'història de l'esquí.

 

Una altra vista de la glacera

Una altra vista de la zona esquiable, al fons es veu el Daunferner que es una de les diverses glaceres que hi ha en aquesta estació peró que no estàn mai obertes en ple estiu exceptuant la ja esmentada del Eisjochferner.

Vista desde el Jochdole a 3.150 metres

Vista desde el Jochdole a 3.150 metres cota superior del Eisjochferner, al fons es veu el impresionant edifici de serveis que hi ha al Eisgrat i a la dreta un camí sobre la neu que puja cap al Jochdole i que era seguit continuament per moltíssimes persones a peu.

Vista de la glacera desde una zona intermitja

Una altre vista de la glacera des d'una zona intermitja, al fons es veu el Jochdole i a la esquerra el camí anteriorment esmentat.

Vista parcial del Daunferner

Cota superior de la glacera i vista parcial del Daunferner.

Vista del gradiós edifici de serveis situat al Eisgrat

Vista del gradiós edifici de serveis situat al Eisgrat a la cota 2.900 provist de bars, restaurants, lloguer i venda de material d´esquí i de d´altres articles i fins i tot compte amb simuladors d´esquí per si algú encara no queda proa satisfet después d´una bona esquiada a la glacera.

Part baixa del Eisjochferner i al fons el Daunferner

Vista de la part baixa del Eisjochferner i al fons el Daunferner, a destacar que l'altre telesquí que es veu en la foto puja desde Gamsgarten peró en ple Agost està tancat. Tot i que ja fa uns anys que aquest telesquí que puja des de Gamsgarten va ser canviat per un telecadira desembregable que igualment està tancat en ple estiu.

Esquiant en plena glacera

Esquiant en plena glacera, amb la gent pujàn cap al Jochdole i amb l´omnipresent e impresionant Schaufelspitze de 3.333 metres.

I per acabar turisme a Innsbruck

Per acabar res millor que amb una foto de la part més típica d'Innsbruck la capital del Tirol austríac i és que Stubai és de les cinc estacions tiroleses de Sommerski la més propera a aquesta fantàstica ciutat que reconec que sempre que hi vaig em segueix agradant moltíssim. L'edifici que es veu és la Helblinghaus ben a la vora de la famosíssima Teuladeta d´or.

Ofertes esquí Compra el teu forfet d'Aramon Vola al millor preu
Ofertes vols barats a Suïssa Ofertes low cost a MuchoViaje.com Reserva hotel a Aragó

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: