Amb quí deixem els nens?

Amb quí deixem els nens?
Aquesta ha estat una llarga temporada per a mi, i entre les coses que m'han sobtat, apart de la magnífica temporada, hi ha una sobre totes que no em puc deixar de compartir .... A mans de qui deixem als nens?

Aquest cap de setmana he estat a Grandvalira, he gaudit d'un espectacle brutal com ha estat el Total Fight, peró apart d'aixó he aprofitat per esquiar una miqueta, i entre les coses que he vist, i que per cert no m'han agradat gens, en resaltaria una, i aquesta és: Que en saben els pares de qui cuida dels seus fills i els ensenya a esquiar?

No voldria convertir aixó en un alegat en contra dels clubs d'esquí, peró si que haig de dir que m'he adonat, potser erròniament, que, per desgràcia, es pot afirmar que en general els monitors dels clubs d'esquí no són professionals, com comentava aquest cap de setmana vaig coindicir al Pla de les Pedres amb un monitor d'un club d'esquí ceretà (Del que no citarè el nom per que no n'estic 100% segur) que portava un nombrós grup de nens d'uns 6 o 7 anys que baixaven com els japonesos per atacar Pearl Harbour ... al arribar a la cadira de Soldeu del Plà li vaig comentar al monitor que havia de vigilar una mica més, que no estava pas sól a les pistes i que els nens podien prendre mal ... i amb una actitut poc educada ell va respondre ... aquí estem per correr!!.
Arribats a dalt de la cadira van agafar tots alhora Solanelles cap avall i només els faltava cridar .... Banzai!!!!

No fa gaires dies a Puigbalador, i no nomes en una ocasió, m'he trobat als membres de l'escola d'esquí del RACC que vetllen per la nostra seguretat a les carreteres peró fan un mal favor a la neu.
Aquests monitors entre d'altres comportaments, que a un esquiador normal no els hi tens en compte per que és ell/a que és així i ja està peró no ha d'ensenyar ningú, aturar-se al mig d'una pista amb bastant tràfic i donar les seves classes magistrals al mig de la pista tot just darrera d'un revolt .... dient-li que anés amb una mica més de compte on aturava els nens em va respondre de tan males maneres que no vaig fer cas al que deia, era un cas perdut, a la següent baixada el vaig trobar una mica més avall i fent el mateix ...
Ell o algúns altres dels seus companys es dediquen a fer presuntuoses demostracions del seu nivell d'esquí entre la gent aturada a la base de l'estació amb un perill gravíssim de fer mal a algú que agafin desprevingut...
I hom es pregunta ... aixó és un monitor?

Que se n'ha fet d'aquells monitors de surf de neu que t'ensenyen que la taula s'ha de deixar sempre del revés o que maï t'has d'aturar al mig d'una pista?
Aquests me'ls he trobat a les escoles de les estacions ...

O que se n'ha fet d'aquell monitor que fa seguir el seu grup com una serp i que retalla els seus girs per tal de deixar a la resta d'usuaris un espai i gaudir del seu día d'esquí ....
Doncs jo aquest també me'ls he trobat a les escoles "oficials" de les estacions ...

És evident que els clubs i les "altres" escoles tenen que jugar el seu paper, peró crec que haurien de fer-ho des de la professionalitat i ara com ara a la Cerdanya tinc la sensació que aixó no és així ...

Dit sigui, evidentment, que hi han grans professionals i apassionats de la seva feina als clubs i que a les escoles oficials no són tot flors i violes ... peró alguna cosa haurà de canviar ... així no anem bé ....

Opineu d'aquest assumpte al tema obert al nostre fòrum.

7 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    07/04/2006 03:10
    #1
    M'agradaria poder participar al fòrum sobre aquest tema, però no estic registrada per poder-ho fer; malgrat tot, seguiré molt aquest tema doncs sóc una part interesada en saber el màxim sobre els clubs per nens a la Cerdanya.
    Tinc una nena de 4 anys que almenys aquest any ja ha fet 4 dies al Park de Neu de La Molina, i tinc que apuntar-la ja en algún club, i no tinc gens clar a quin; veig que són molt petits per anar 6 ó 7 amb un xicot sol, i ves a saber com serà a quest xicot.
    Bueno, ja seguiré amb molta atenció el fòrum, i si és possible, opineu sobre els clubs i el personal de qui ha a La Molina, us ho agrairé molt.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    20/04/2006 15:43
    #2
    hola cristina,
    els meus dos fills estan a l'altacerdanya, que te el club meganeu, amb aquesta ja es la sisena temporada que els hi porto, el gran ara te 9 any i la petita 6, jo els hi tinc plena confiança, a més sempre me trovat amb nois/es que no els hi fa pal anar amb canalla petita i agunatar-los, amb 6 anys també he viscut la progressió del varis monitos que han passat de compaginar els estudis amb les classes els caps de setmana a convertir-se en profesional de jornada complerta y fins hi tot fer les ameriques a l'estiu......
    considero que hi tinc molta confiança amb ells, y hauria de haver-hi una ecatombe per que canvi d'escola
    tambe han tingut els seus problemes d'organització, ja que en aquest 6 anys s'han convertit amb una escola de grans dimensions, sense arribar a ser el Ceretà però estan en el camí.
    espero q et serveixi
    jaume

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    04/09/2008 14:43
    #3
    Soc entrenadora d\\\'esquí Andorrana i crec sincerament que al hora de apuntar un infant amb un club no es un problema tots mes o menys son igual,tots el objecius tenen que veure l\\\'important es la pedagogia que utilitzen els entrenadors, i a tots els clubs n\\\'hi han de bons esquiador i mals pedagolecs, un dels problemes mes grans es la falta de sensibilitat i al resultat esta, on son els infants?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    22/12/2009 01:12
    #4
    Doncs... David, queda pendent parlar d´aquest tema. Per una banda perquè és un tema sensible i per l´altra pels estereotips que hi ha creats sobre el que és la neu.
    Hi ha molt de què parlar. I del primer és del tema velocitat. En un club es corre, sobretot els que fan tecnificació o competició. Els altres van a velocitats més moderades. El que s´ha de saber és on córrer i com córrer. Si hi ha gent s´ha d´aixecar el peu, i a les arribades a cadires també. Els nanos se´n obliden, desgraciadament els entrenadors també. Obro el tema a malalts i en parlem allà millor.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    23/12/2009 12:39
    #5
    david, crec q el problema resideix en que s'estan fent servir els clubs d'esqui com a escoles d'esqui i evidentment hi ha uns valors que prioritzen uns i uns valors que prioritzen els altres. Evidentment, estic d'acord amb tu, les pistes no son per correr i son espais a compartir amb altres esquiadors, per a correr que es crein estadis fixes com hi ha als alps sense anar massa lluny, pero com be diu un company els clubs formen en competicio principalment (un altre dia parlem de pq amb tant club i tanta dedicacio hi ha tant poc esquiador de nivell).

    El nivell de coneixement de l'esqui tant en uns com en d'altres es elevat pero es evident que una persona d'uns 18-19 anys no te ni els coneixements formatius ni pedagogics com per a ensenyar a un alumne, per a aixo s'hauria de tenir uns estudis relacionats que en molts casos no es tenen, i ho sabem tots.

    Hi ha valors formatius com els que tu dius que no es tenen en la majoria de clubs, per no parlar d'aquells "clubs" en que la formacio es nula i simplement deixem els nois en mans d'uns que saben esquiar i es dediquen a aixo (si algu m'ho nega, tinc noms, cognoms i tarifes a la majoria d'estacions de catalunya i pirineu francès).

    Crec sincerament que el problema esta en deixar els nens en una escola per a aprendre a esquiar o en un club, per a aprendre a competir.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #6
    Fecha comentario:
    26/12/2009 20:12
    #6
    Uriloki te tota la rao, e estat a clubs i a escoles i avui en dia els clubs estan fent la feina de les escoles.
    Un club a de ensenyar als nens a perdre en les curses, perque com deia un amic, guanyar es molt facil pero el dificil es perdre, an de arrivar als clubs amb un nivell de esqui. Aquest nivell s'ha de asolir a les escoles, aunque igualment hi han escoles que no arriven als minims, be millor dit profesors que no arriven als minims dons es creuen els amos de l'estacio. No em de encasillar als clubs o a les escoles, s'han de buscar els profesional no el profesor que es posa un uniforme per lluirlo

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #7
    Fecha comentario:
    27/12/2009 20:09
    #7
    suposo que el club d´esqui cereta aquet any van de blanc i vermell... uns autentics samurais de les pistes, la veritat es que donan por i el pitjor de tot es que sembla que estiguin en una academia militar.

    Respecte al club de la molina, crec que el que te millor relacio preu es el meganeu i els monitors son gent jove que li agradra als nens.

    salut i euros

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: