MALALTS DE NEU

Publicat: 21 December, 2009 11:18PM
Moderador
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 16,103
Fa ja uns anys que m'ho demano i encara no n'he tret l'aigua clara, de fet ja vaig escriure alguna reflexió al respecte i ara al post de Formigueres del Neil m'ha tornat a vindre al cap allò que pensava fa ara més de tres anys i que com deia encara no ho he entés ... No entiendoNo entiendoNo entiendoNo entiendo






Editat 1 vegades. Última edició el 22/12/2009 12:01AM per David_rD.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 22 December, 2009 01:54AM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 5,482
T´has avançat punyetero!! risasrisasrisasrisasrisas Anava a obrir el tema després de llegir la portada de malalts...

Intentaré ser breu (cosa que mai sóc capaç de ser).

Tema velocitat. En un club d´esquí es corre. Ara bé, com apuntava al meu comentari hi ha maneres de córrer. Que ara en parlarem. Però primer fer una diferenciació clara entre l´esquí de competició i l´esquí recreatiu. Ambdòs s´ofereixen als clubs. I en els dos es corre. Evidenment els de competi van més a la idea.
Del com, on, quant i per què es corre depèn de l´entrenador. I sento dir-ho però l´esquí és un esport de velocitat i si tanta por ens fa que els nens es facin mal... millor no els apuntem. Tard o d´hora esquiant et fas mal. Un mal cop, una distensió, un lligament, un os... Qui més qui menys aquí s´ha fotut de llorus ben fotut. Ara bé, sí és cert que moltes vegades, es veuen coses que no s´haurien de veure. La veritat és que la convivència a les zones d´embarc o desembarc deixa molt que desitjar. Els nanos entren a sac a les cues, passen de tot, i els monitors els primers que passen. I això no pot ser. Van de divinos de la muerte i algún necessita el que es diu a casa meva una bona ostia. Per sort amb un parell de bones bronques els poso firmes en aquest aspecte però sempre has de vigilar.

Tema número de nens. Fins a dotze és "legal". I com que és "legal" doncs... a callar. Set-vuit són controlables. Si es porten bé deu vas passat però t´ho fas relativament bé. Però no pots córrer gaire perquè es despenjen.

On córrer?. Bona pregunta. Crec que s´hauria de confiar més en la gent que porta la canalla. Hauria de ser gent que coneix l´estació, les corves, les confluències, etc etc. I en conseqüència saber on apretar i on no. Però anem a pams. Apuntem al nen perquè corri o perquè aprengui a esquiar? Si ve a aprendre potser sí que es corre massa. Si ve a fer competi... ha de córrer, i des de fora potser et sembla exagerada la velocitat i el lloc. Però... quin coneixement tenim els demés? Jo m´hi dedico i estic titulat però clar... quanta gent i quants comentaris sentim de gent que tot i esquiar bastant no saben ben bé de què parlen. Per desgràcia bastants. I jo ho sento molt però tot té el seu lloc i la seva mesura. No em diguis que no apreti en una pista on tinc visibilitat, la coneixem tots (els nanos també), i gairebé no hi ha ningú, si estic treballant la velocitat i he d´esbravar algún que li té por. Una mica he d´apretar, si no, en sa vida lliscarà més ràpid.
Ara bé. En quina mesura col.laboren les estacions? Ben poc, crec. Com a molt et deixen un racó, i si vols pista, paga. I paga, buah! Quins preus gastem eh! Vaya... Clar, què passa. Si et deixen el racó o un tros maco de pista no et solen cobrar (almenys no té lògica), ja que portes clients i peles a l´estació. Llavors, en aquest sentit s´estiren. Prou? Home... depèn. Quants estadis permanents hi ha? El de Boí no serveix, que és de nyigui-nyogui i és per turistes (fer veure que passes 4 pals). Quinze portes mal comptades i posades a ojímetro. Molina, Baquèira i Andorra (l´Avet i alguna cosa més?).
A Baquèira, són 150 euros per dia el coloir. Si no vaig malament de pensament són 4 coloirs, que s´han de reservar els dijous. Jo crec que està molt bé de preu. Ara, a l´estació... Les xarxes, posem dos mil metres, se´n van a quant? No sé, ara no recordo però un parell de kilos o tres cauen. (15000 euros)? No són dos duros. Monta l´infraestructura i mantingues-la, cronos (caseta + aparells), línia de canons, personal, màquina trepitjant, àrea esquiable que perds, etc etc. A l´estació no li surten els números. O no vol que li surtin, més igual. Però aquí tothom ha de posar el coll i el posen quatre. La resta a remolc i a lluir.

Del tema del que fa el professorat a pistes. Ja més general. Hi ha una rotació de personal molt gran. Professors que es tiren molts anys n´hi ha pocs. És una vida de "merda" i arriba una edat que tothom fot el camp. Vols gent preparada, titulada (que val una morterada eh!), amb culturilla de neu, amb ganes de pencar, etc etc. Paga. No pagues?. A10. I al final queden els 4 penjats que els hi va el rotllo. Apart, que més d´un ve de casa "bona" i té on caure mort. Moltíssima gent molt bona del món de la neu ha plegat molts anys perquè o tens sort o tens peles.

I tal com t´he dit tot això, també hi ha molt alarmista. Pares nerviosos. Més aviat mares. Ho sento però és així. La meva ho era. "Ay! El meu nen!". "Això no ho feu bé eh!".


I per rematar. David, si el personal vol arribar abaix fent filigranes que les faci. Encara és hora que sigui un perill. No sé. Segons aquest criteri sóc un perill i mira que jo no faig filigranes. Només et dic que he baixat un mur sencer amb botes (i no caminant precisament), sense esquís, per haver desmuntat tot un tram de xarxa. ¿Sóc un perill?. Vaig ràpid pels llocs, sóc un perill? Faig forapista amb la meva jaqueta perquè dono mala imatge si vaig amb la jaqueta de l´escola. De què polles aneu tots plegats? Ho dic en general eh! No és per ningú en concret. Però clama el cel, les imatges promocionals de neu pols, profes petant pales i després que oju on et fots amb la jaqueta de l´escola. Per tenir nivell has de currar-te el nivell. Si surt bé, si portes jaqueta no passa res, si et fots la fava treu-te-la que no se´t vegi. Au va! Això és més vell que anar a peu.

La meva conclusió és: Si bé hi ha molt capullo, també és cert que plana per damunt de la professió un tel de persecució un xic espès. En el sentit de que se´ns exigeix tot, i estem al punt de mira de tothom. Pares, directors, estació, mitjans, etc etc. I superimportant que les estacions s´impliquen superpoc amb el tema dels clubs i l´esquí de competició. I de campanyes de conscienciació i demès millor no comencem que vamos... vamos... Caixa i au!

Ma o meno e aixo er que vui dí.

Demà ens esbatussem una estona. pulgar arriba



Neu pols, tot obert.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 22 December, 2009 10:33AM
Registrat: 15 anys fa
Publicacions: 593
SnowCowboy quin totxo de text, hara procediré a llegir-m'ho tot ehhrisas
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 22 December, 2009 11:04AM
Registrat: 17 anys fa
Publicacions: 19,945
Albert, m'he parat en el punt de les mares jajaja.

Explico: a la Núria l'hem canviat de club, ara està a un altre molt més seriós i.... crec que molt competent;
d'entrada tots els entrenadors son mínim TD1 i.... els caps de grup no son canalla precisament.

Doncs bé, diumenge estava l'Estadi de LM obert però..... molt gelat, però molt, eh!!!!

i la Núria, li té pànic al gel, tot i que amb el seu nou entrenador ja ho diu diferent, ja diu "neu dura" jaja, i a l'Estadi també li té bastanta por desde que l'any passat va caura allà.

Doncs bé, la mami baixa l'estadi i quan arribo baix, veig que la Núria comença a baixar-lo;
em quedo baix per veure què tal li vasmiling smiley
segon gir.... i cau, veig l'entrenador que està un pel més a baix que va ràpid per parar-la i, ho consegueix, derrapa una mica amb ella darrera però bé;

passa una estona, la Núria torna a intentar-ho i.... es queda clavada (crec que es va bloquejar) i veig que l'entrenador puja fent escaleta cap a ella i l'ajuda a sortir del mig de la pista.

Aqui jo ja vaig marxar i al cap d'una estona la trobo al bar i em diu: "mama, t'he vist baixar l'Estadi" i jo.... no dic res de que l'he vist jo a ella,

parlo amb l'entrenador sense que ella em vegi i ell em diu que no passa res, que s'ha espantat però que ho han conseguit;

i ella, quan s'entera que jo també l'he vist, en cap moment m'ha explicat res dolent, no li ha donat cap importància, sols que l'Estadi estava malament.

Ara, sols puc dir una cosa:

gràcies a l'entrenador!!! pulgar arriba



Cristina2 - Shock-LM
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 22 December, 2009 01:07PM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 5,482
Doncs, pel que sembla l´has encertat! risasrisasrisas I per cert, és una púa tenir que anar parant nanos que cauen. A vegades no les tens totes... Triste

Jo encara no sé com coi s´ho fan a la Cerdanya, amb tanta gent amunt i avall, per entrenar. Jo on he currat, sempre trobo lloc però hi ha díes puntuals que macagundena... no s´hi cap. I les cues de les cadires (tot i que n´hi solen haver moolt poques, collons eh!).
Cada vegada que trepitjo la Cerdanya vaig acollonit. Sempre que hi he pujat en cap de setmana o nadal és el caos. I anar frenant cada dos-cents metres a mi em sembla una putada. A on esquío, ja tinc que anar aixecant el peu a segons quin canvi de rasant... i ja m´emprenya... XDDD



Neu pols, tot obert.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 22 December, 2009 01:10PM
Registrat: 17 anys fa
Publicacions: 19,945
Si però una caiguda a l'Estadi..... és molt dura per que no pararàs fins baix Diablillo



Cristina2 - Shock-LM
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 22 December, 2009 07:40PM
Registrat: 15 anys fa
Publicacions: 851
En relació, a la preguta de David, "Amb qui deixem els nens?"

Esta clar que mals profesionals hi ha a tota arreu, pero hem de ser els pares que ens hem de queixar, i d'exigir el canvi de monitor si l'actitut, els coneixements, o la forma d'ensenyar no s'adapta a les nostres espectatives. Al final un club esta gestionat per una junta, formada basicaments per els mateixos pares, ...aixi que som nosaltres mateixos els que podem canviar-ho desde dins.


Personalment, no tinc motius per queixar-me. He estat membre del club de Portaine, del de la Pobla (Ceps) i ara el d'Espot, els monitors sempre han estat els mateixos de l'escola d'esqui, tot i que per mi l'us del club es "recreacional", els pares esquiem en el club, millorem, fem tecnica, pero el component ludic es basic.

Per la canalla es diferent, de moment la meva esta en els grups recreacionals, i potser puja al de competi en un parell d'anys, pero per el que veig la dedicació del club d'Espot es bona i per el que se els pares estan contents amb el funcionament i el rediment del Club. Potser tambe, tenim la sort de ser pocs clubs al Pallars, i es poden tancar l'estadi per ells cada finde com a minim un parell d'hores, pot haver millor dedicació, menys masificació,... no se, pero estem contents.



Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 22 December, 2009 10:29PM
Registrat: 17 anys fa
Publicacions: 2,137
Jo tinc les meves filles al Caei i fins el dia d'avui tampoc tinc cap queixa del monitors, la seva dedicació cap als nens i els procediments d'ensenyament de la técnica de l'esqui fan que vagin a esquiar motivats.

Salut
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
uriloki
Publicat: 23 December, 2009 12:49PM
He deixat missatge a l'altra banda!

en fi resumint, crec q el problema es que s'estan fent servir els clubs d'esqui (i estic generalitzant evidentment) com a guarderies d'esqui, mentre els pares esquien o en alguns casos es queden a caseta i ja me'ls tornaran. Evidentment, si el nen corre, li fot canya i fa "carreres" tot el dia la motivacio es máxima jajajajajaja encara ara qui no somia trobar-se entre setmana amb una vermelleta ben llarga, els amics i ningu mes a l'estacio? anem poc a poc?

En qualsevol cas, el tema es apuntem els nens a aprendre? o a fer esqui de competicio? si aprenen, aprenen tecnica basica i etica de pistes si competim, aprenem a cantejar a atacar la pendent i passar portes... algu ha dit etica de pistes?

El tema crec que com ve diuen per aqui esta en fer mes estadis fixes... quin sentit te que hi hagi policia de pistes? uns poguin fer l'animal i altres no? Ara es logic, una pista menys a disfrutar i una mes a mantenir ha de tenir el seu cost.

* Una companya meva s'acaba de treure el titol de nivell 1 d'snow... a l'examen, cap pregunta sobre etica de pistes... potser aqui esta el problema.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 23 December, 2009 11:54PM
Registrat: 15 anys fa
Publicacions: 851
Cita
uriloki
....
En qualsevol cas, el tema es apuntem els nens a aprendre? o a fer esqui de competicio? si aprenen, aprenen tecnica basica i etica de pistes si competim, aprenem a cantejar a atacar la pendent i passar portes... algu ha dit etica de pistes?.....

No. Apuntem als nens a un esport, a una activitat al aire lliure que els pares tambe compartint, i a poder gaudir de tot un dia d'actvitat en familia. Evidentment que jo aprofito per esquiar, mes faltaria, pero metrestant hi ha un profesional que esta ensenyant la tecnica al meu fill millor que jo pugui fer-ho, el te un grup d'esqui i jo un altre, i al final de la jornada ja farem les nostres bixadetes plegats..


Respecte a l'etica i l'educació, aixo es responsabilitat dels pares. L'escola, ja sigui la normal de dilluns a divendres, o la d'esqui el finde ha de proporcionar basicament uns coneixements, pero no pots delegar en un tercer el trasmetre uns valors i una educació al teu fill, aixo es responsabilitat dels pares.

I si el meu fill es cola a la fila del remontador, no respecta una preferencia a les pistes, o menysprea a la gent amb un nivell d'esqui inferior al seu el monitor es el que molt probablement tingui menys culpa, la culpa sera meva que l'estic educant malament.



Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2009 12:30AM
Registrat: 16 anys fa
Publicacions: 11,233
Cita
SnowCowboy
I sento dir-ho però l´esquí és un esport de velocitat i si tanta por ens fa que els nens es facin mal... millor no els apuntem. Tard o d´hora esquiant et fas mal. Un mal cop, una distensió, un lligament, un os... Qui més qui menys aquí s´ha fotut de llorus ben fotut.

SnowCowboy jo no tinc res en contra teu , al contrari , m´agrada llegirte sempre , per aixo no vull ke t´enfadis ni et ratllis amb el ke et dire , doncs es la meva opinio :


em sembla ke tu vas dir ke entrenabes a gent , o sigui ke estas ficat en el mon de la competició , per tant es normal la teva visió , pero deixa´m ke et digui una cosa :

no estic gens d´acord en que l´ski sigui un esport de velocitat , l´esqui de competició es un esport de velocitat , l´esqui extrem NO es un esport de velocitat , per exemple, en un Couloir no pots correr !!! en fora pista la velocitat la escolleixes tu , no un estupid cronometre , es clar ke kuan s´ha de correr es corre , pero akesta no es la prioritat i sembla ke vosaltres voleu imposar la velocitat com la prioritat fonamental en l´esqui , teniu la mania de voler reduir-ho tot a la competició , teniu una obsessio malaltissa amb la velocitat ......


jo no se ke ha passat amb els clubs d´esqui pero conec a 2 nois ke estan en clubs d´aquests , algun cop me´ls he emportat pels itineraris de Masella i tenen una visió patètica : tecnicament i en pista esquien super bé , pero no saben res de la muntanya , no es fixen en el paisatge , els portes fora pista y no poden baixar sense caure sorprendidosorprendido , nomes coneixen i controlen una tecnica: passar portes , passar portes , tenen una descompensació tecnica BRUTAL entre pista y fora pista , quan veuen una dificultat en el terreny ( un pas estret per exemple) en comptes de pasarla amb precaució , amb girs curts , etc etc , es posen en linea recta y baixen a saco totalment descontrolats ..... estan completament obsessionats amb la velocitat .... a un d´ells l´han maxacat tant amb el tema ke ja aburrit es desapunta aquesta temporada .

jo veig entrenar als clubs d´esqui a La Molina i veig com van , en una pista gelada per exemple , ja no rapid , sino AL LIMIT DEL DESCONTROL , tanta es la obsesió ke els chavals van al limit del descontrol y es foten unes piñes impressionants , a mes els entrenadors els hi posen les fixacions molt dures perque si cauen y es poden aixecar no perdin segons , no perdin decimes , una bogeria ....

evidentment amb les fixacions dures que impedeixen ke l´esqui salti en una caiguda , les fractures son molt usuals

jo si tingues fills NI BOIG els portaria a club d´esqui de competi com els que jo veig (els portaria a un centre excursionista i a fer esqui de muntanya ) , perque penso que SOU UNS MALALTS Y ESTEU REALMENT PENJATS !!!



Solo aquel que haya comido ajo nos puede dar unas palabras de aliento

Ser vlogger es duro, pero colonizar Narnia a lomos de una minipimer lo es más. Con todo, ambas cosas intento hacer.
Yo hago esquí extremo : voy de extremo a extremo de la pista
Los caminos del esquí son inescrotables ...
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2009 01:09AM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 5,482
Ieps! Sí Javi_Tron no vas desencaminat però ara veuràs on falla tot. Per cert, estic completament d´acord amb tu en que l´esquí no és un esport de només velocitat i competició en estadi. Però estem parlant de clubs i el que més fan és això. El meu club però, per posar-te un exemple ja hi ha un grup de freestyle.

En un club el que es dona és una base d´esquí, com més àmplia millor. Ara bé, els que fan competició o se´ls encara cap a aquesta banda el que més fan és velocitat. Encara que això no treu que no hagin de tenir recursos per solventar diferents situacions. I aquí és on comença a fallar la roda. Jo per exemple als meus nanos que vénen a passar-s´ho bé, no fan competi, me´ls enduia per forapista els díes de nevada. S´ho passaven pipa però pillaven mogollón. El dia que sortia sol i la neu era bona flipaven. Havien après un munt, havien treballat la centralitat i la propiocepció sense tenir que fer divuit mil exercicis supertècnics. Esquiar són moltes coses i moltes moltes moltes hores. I diferents recursos, diferents moviments, sensacions, etc. Els nanos que més i més diverses coses fan i treballen són els que milloraran i més bé s´ho passaran.

Jo crec que a vegades els avorrim amb les nostres palles mentals.

Deixaria una totxana reflexionant sobre el tema però n´acabo de parir una d´una altra cosa porai i tinc el cap a punt de petar.



Neu pols, tot obert.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2009 02:39AM
Registrat: 16 anys fa
Publicacions: 11,233
o potser el problema es dels pares , perque si apuntes a un nen ke et diu " papa em vull dedicar al ski pero no al ski en general sino a la competició , vull competir " aleshores esta bé , posarlos al máxim nivell y fotrel´s-hi caña , pero si y nomes si el nen esta segur de ke vol competir , el ke veig es ke al menys en akests dos clubs ke he mencionat els nanos no tenen clar si competir i els tracten com a futurs profesionals de la competi , deixat de banda altres aspectes mes macos de la muntanya i de l´esqui .
Suposo ke hi ha clubs on tot esta cambiant jo nomes en conec els dos exemples ke he mencionat avans de dos clubs , un de La Molina i un altre de Masella . Respecte a espai per entrenar a La Molina tenen un estadi reservat per ells a Roc Blanc , i no es precisament curta la pista on entrenen ...
M´alegra sentir ke en els clubs d´esqui no hi ha tanta deria per la competi com jo pensaba .

Salut !



Solo aquel que haya comido ajo nos puede dar unas palabras de aliento

Ser vlogger es duro, pero colonizar Narnia a lomos de una minipimer lo es más. Con todo, ambas cosas intento hacer.
Yo hago esquí extremo : voy de extremo a extremo de la pista
Los caminos del esquí son inescrotables ...
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2009 09:44AM
Registrat: 15 anys fa
Publicacions: 593
Cita
Lo Pallars
I si el meu fill es cola a la fila del remontador, no respecta una preferencia a les pistes, o menysprea a la gent amb un nivell d'esqui inferior al seu el monitor es el que molt probablement tingui menys culpa, la culpa sera meva que l'estic educant malament.
home el responsable en aquell moment del nano és el monitor. És ell qui ha d'ensenyar a respectar les preferencies a pistes, i sobre lo de colar-se a la cua, és el monitor qui va dient, vinga paseu!! i clar, q ha de fer un crio de 7 anys? doncs pasar, i si després ningú li diu res, continuarà pensant q té preferencia en les cues, o sigui q en això la 'culpa' és del monitor. Un altre cosa és l'educació de cadasqú, això si q és responsabilitat dels pares, això està clar.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2009 01:12PM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 5,482
Javi, vaig a dir una burrada de les meves que no sol sentar bé. Hi ha pocs nanos que de manera natural siguin cracks esquiant. Mooolt pocs. I el que sembla que es vulgui a vegades en els clubs és que nanos que amb prou feines esquien tots els caps de setmana de l´hivern guanyin i siguin bons, a tot arreu, uns cracks vaja. I per més talent natural que tingui un nano, arriba un moment que es necessiten grans dosis de treball i dedicació. I això és molt incompatible amb els estudis, i amb viure a la gran ciutat. El treball i la constància arriba un punt que són més necessaris que el talent. Hi ha una frase alemanya (denostada durant molts anys pel mal ús que es va fer en el seu dia) que diu "Arbeit macht frei". El treball us farà lliures.

Els pares es gasten moltes peles, alguns que no van tant sobrats com altres i es maten bastant per a que els nanos esquïin. Però també hi ha pares, més aviat pares que se´ls ha d´educar. Educar no perquè siguin maleducats, al contrari! Dins del mundillo blanc, en general el nivell econòmic i educatiu del personal és altet. Però he vist un nano caure en una cursa i a l´arribada trobar-se amb la seva mare que li diu que no cal que plori que li queden moltes curses. El nano havia caigut quasi al final i li feia bastant mal el cul. La nata havia sigut de campionat (mai millor dit), i estava fent bastanta bona cursa. El nano no és tonto i ja sap que li queden moltes curses, el nano ja sap que estava esquiant bé, el nano no sap per què cony ha caigut i li fot un mal el cul que... El nano plora i vol que algú li dediqui una mínima atenció. Repetir fins a la eternitat que li queden moltes curses i que no passa res no li serveix de gaire, per més atenció que sigui. El nano vol algú que li faci les preguntes correctes i desfogar-se. "I què t´ha passat? I com has caigut? Estava bé la neu? T´ha agradat com anaves a la resta de la cursa? Tornaries a caure igual? Per què creus que has caigut? " Segurament en el viatge a casa o un cop allà es van fer aquestes preguntes més calmadament.
Pregunto jo al foro: S´ha de tenir un doctorat en física i en psicologia per fer quatre preguntes ben fetes? Jo crec que són les preguntes d´un pare preocupat per la sensació i el problema del moment que té el seu fill. Lo altre tot i no estar malament, al contrari, deixa un regust una mica frustrant per al nano perquè encara no sap verbalitzar ni aprofitar les cagades. L´error és vital per aprendre. Sense error no hi ha educació.
He posat aquest exemple com podria posar qualsevol altre. Tampoc és massa clar, però ja sé que seria més fàcil posar aquell del pare que esbronca al nano perquè no ha fet bé o que el felicita tot i que ho ha fet horriblement malament. Els pares tenen el seu paper però també han de colaborar. No només econòmicament. Sé perfectament que la feina de fer de pare és moooolt, però que mooolt complicada. Jo de moment no tinc fills, pobrets d´ells el dia que els toqui. De moment estic algunes hores amb nens que no són meus i a vegades són un calvari. Però són el reflexe del que veuen a casa amb la suma del que ells propiament són. I.... buff! Para gustos, colores. Però el que vull dir amb tot aquest rollo és que molts pares ignoren bastanta de la feina que es fa en un club, i també ignoren algun tema pedagògic que el club treballa amb els seus fills. I el diàleg entre pares i entrenadors és bastant escàs. Molts pares que tenen el nano al club tenen un nivell decent d´esquí però realment què saben de l´esquí. Poquet. I han d´entendre i confiar en el club. Tal com dic això, també dic que a durant molt temps desde segons quins clubs no s´ha treballat de la millor manera possible. Jo ja sé que deixant el nano tenen confiança en el club, potser la paraula hauria de ser diàleg amb el club.

D´altra banda també crec que falten més centres de tecnificació. La federació fa malabarismes per tenir els que té i que funcionin. Ara aquí hi haurà qui dirà lo malament que es gestionen, que si patatim que si patatam. Amb això vull dir que falten programes d´esquí-estudi. En el seu moment n´hi havien i uns quants van acaber sent olímpics. Fa una bona colla d´anys.
I també crec que entre uns i altres, pares i entrenadors apretem tant els nanos que peten. Els últims peten a l´adolescencia perquè com qualsevol esport a un nivell alt requereix sacrificis de temps importants. I en aquelles edats tan hormonades... ja sabem tots què passa. Les curses són curses, però més vegades haurien de ser festes de l´esquí. Ser competitiu està bé però diem cada cosa per la boca que vamos... La cosa es posa seriosa a partir dels quinze-setze-disset, que és quan comences a veure si un nano esquia bé i explotarà bé com a esquiador. Però també cal pensar que el nano es troba en un núvol i no se´l pot apretar massa. I els nanos tampoc són tontos i des de ben d´hora se´n adonen dels calers que inverteixen els pares, del sacrifici que fan, de l´esforç de l´entrenador, de tot plegat. I a vegades no donar la talla a l´expectativa creada (encara que sigui una peli del noi/a) fa que facin llufa. Hi ha molta, com dir-ho... molta "tensió" per part de tothom. Tensió de no estar on es voldria estar o més aviat de la manera que es voldria estar. I això carrega l´ambient una miqueta amb un aire un xic negatiu. Al final esquiem perquè ens agrada i ens ho passem bé. I fer això costa. Engrescar a tothom tota l´estona i crear un ambient genial és mooolt difícil.

Us deixo aquí perquè m´estic embolicant com una persiana.

Un últim apunt. Els monitors i entrenadors, en part, també són educadors. És trist lo guarros que arriben a ser els corredors a les sortides de les curses. He recollit dos sacs industrials de brossa, d´un sol dia de cursa. Això a la sortida, on els nanos. A l´arribada, on els pares també feia llàstima, menys, tot i que hi havia llocs on deixar la brossa. És veritat, a vegades l´únic que importa és que el nano corri molt. Tant se val si és un porc i un tonto que no sap perquè es belluga d´aquella manera.



Neu pols, tot obert.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2009 02:08PM
Registrat: 15 anys fa
Publicacions: 1,105
Força clar snowcowboy, falta sicología, educació i estructura per l'ensenyament, una cosa t'hà sortit així sense escriureu avans?? jajajaja.



RodaNeu / Salut i Força
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2009 02:45PM
Registrat: 15 anys fa
Publicacions: 593
collons quin totxo sorprendido risas, molt d'acord amb lo que dius pulgar arriba
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2009 05:59PM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 5,482
Ara ve el gerro d´aigua freda. Tal com us he dit tot l´anterior, ara pareu atenció. Ara ve la "garrotada". El dia té 24 hores. Fer de pare són 24 hores. Però a la feina com a mínim se te´n van 8 cada dia. Apart l´estona que triguis a anar-hi. Fes àpats, no només per tu, també has de pensar amb la parella i canalla. Estigues pendent del teu cap, del teu fill, de la teva parella, dels teus amics, de la teva mare-pare (família vaja), dels rebuts pendents, del cotxe, del pis, del veí....... Doncs complicat que un pare arribi a tenir la psicologia òptima per al desenvolupament del seu fill.
L´altre gerro per si encara no n´hem tingut prou és que els entrenadors tenen poques hores als nanos i s´ha de fer toooota la feina. I clar, no és poca. I si a sobre posem al damunt un altíssim grau d´exigència, tant tècnica, com psicològica, com educativa, alguna banda fallarà segur.
I els clubs, doncs... es fa el que es pot. Crea estructura, mantingues-la, caixa (que no falti), busca entrenadors i conser-va´ls, dóna´ls-hi formació, assessorament i directrius adequeades, captiva pares, captiva nens, organtiza competicions o events, .... Pitja l´accelerador i....
Estacions. Neva poc, estem en crisi, tothom vol de tot, ho vol ara, de màxima qualitat i a preu de quan la República. A sobre afegeix uns pesats d´un club que volen que tanquis una pista, la balitzis, els ajudis a equipar-la, mantindre-la. Mentre´s els clients et reclamen que ells han pagat per tot el domini i que si no treguis aquella pista del mapa.

Freud, tindria moltíssima feina... risasrisasrisasrisasrisas

El que vull dir, és que en general ens toquem una mica els collons els uns als altres i confiem poc en el paper de l´altre. I més d´un aprendria molt si en un moment determinat es col.loquès en la pell de l´altre. Tothom a de cedir una mica o no pensar que la seva part i la seva feina és la que val i és millor que la dels demés. I el més "funcional" és mirar quin és l´objectiu que ens va bé a tots. Si només mires el teu doncs au! Però llavors si no coincideix amb el de l´altre cagada pastoret. Al final és qüestió de voluntat de tothom i costa. Sobretot costa quan per posar un exemple qui porta una estació no ve del món de la neu. Té un període d´aprenentatge que molts cops és molt llarg. I no tothom té paciència.

Això s´ha de fer com el Barça. (Mai hagués pensat que jo acabés fent analogia amb el Barça. He de dir que feia anys que estava desconnectat del futbol, però sentir en Guardiola en roda de premsa obre els ulls als morts). Com a tècnic o com a club has d´intentar que els nanos aprenguin el màxim número de gestos tècnics, alguns de l´esquí però d´altres d´esports que no tenen a veure però que s´hi pot fer transferència. I després ja posarem velocitat, competicions, esponsors, estadis permanents, etc etc. Piano piano, va lontano. Dir-ho i escriure-ho en un foro és moooolt fàcil, fer-ho ja us dic jo que és moooolt complicat. Som molts i tots tenim cul...vull dir opinió! risasrisasrisas

Ala!



Neu pols, tot obert.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2009 06:28PM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 5,482
Aprofito l´avinentesa perquè crec que el tema l´he desviat una mica. Com comenta en David a l´article plantejo unes preguntes, a veure què?

1) S´apunten als nanos al lloc adequat? Jo crec que sí, ja que si no només vols que aprenguin a esquiar i vols un seguiment mínim doncs millor un club que una escola. Ara bé, conec clubs que són una ampliació de l´escola i això és un error segons el meu veure. Puc estar equivocat.

2) Necessiten els que s´encaren a competir un lloc específic on obrir gas a fondo? Per què? Jo crec que sí i crec que no. És un tema que té especificitats.

3) Està tothom a bon nivell de coneixement? Sí i no. A mi em queda molt per aprendre i per practicar, per posar un exemple. No em considero bon entrenador, però estic sumbadillo i miro mooooltes coses. M´equivoco molt i aprenc bastant però per ser mínimament bo... buff!

4) Sabem conviure tots? Sabem què fa cadascú a l´estació?

5) Què volem dels clubs?

6) Què volem de les estacions?

7) Quina imatge tenim dels professors? I dels entrenadors? Què volem dels dos?

8) Què sentim nosaltres com a esquiadors? Pintem algo?

9) S´ho passa bé la canalla? Aprenen? Què aprenen?

10) Quants diners costa tot això? Podem fer-ho millor?

Ala! Ara sí que l´he liat! risasrisasrisasrisasrisasrisasrisas



Neu pols, tot obert.


Editat 1 vegades. Última edició el 24/12/2009 06:29PM per SnowCowboy.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2009 07:43PM
Registrat: 16 anys fa
Publicacions: 11,233
Cita
SnowCowboy
Javi, vaig a dir una burrada de les meves que no sol sentar bé. Hi ha pocs nanos que de manera natural siguin cracks esquiant. Mooolt pocs. I el que sembla que es vulgui a vegades en els clubs és que nanos que amb prou feines esquien tots els caps de setmana de l´hivern guanyin i siguin bons, a tot arreu, uns cracks vaja. I per més talent natural que tingui un nano, arriba un moment que es necessiten grans dosis de treball i dedicació. I això és molt incompatible amb els estudis, i amb viure a la gran ciutat. El treball i la constància arriba un punt que són més necessaris que el talent. Hi ha una frase alemanya (denostada durant molts anys pel mal ús que es va fer en el seu dia) que diu "Arbeit macht frei". El treball us farà lliures.

Els pares es gasten moltes peles, alguns que no van tant sobrats com altres i es maten bastant per a que els nanos esquïin. Però també hi ha pares, més aviat pares que se´ls ha d´educar. Educar no perquè siguin maleducats, al contrari! Dins del mundillo blanc, en general el nivell econòmic i educatiu del personal és altet. Però he vist un nano caure en una cursa i a l´arribada trobar-se amb la seva mare que li diu que no cal que plori que li queden moltes curses. El nano havia caigut quasi al final i li feia bastant mal el cul. La nata havia sigut de campionat (mai millor dit), i estava fent bastanta bona cursa. El nano no és tonto i ja sap que li queden moltes curses, el nano ja sap que estava esquiant bé, el nano no sap per què cony ha caigut i li fot un mal el cul que... El nano plora i vol que algú li dediqui una mínima atenció. Repetir fins a la eternitat que li queden moltes curses i que no passa res no li serveix de gaire, per més atenció que sigui. El nano vol algú que li faci les preguntes correctes i desfogar-se. "I què t´ha passat? I com has caigut? Estava bé la neu? T´ha agradat com anaves a la resta de la cursa? Tornaries a caure igual? Per què creus que has caigut? " Segurament en el viatge a casa o un cop allà es van fer aquestes preguntes més calmadament.
Pregunto jo al foro: S´ha de tenir un doctorat en física i en psicologia per fer quatre preguntes ben fetes? Jo crec que són les preguntes d´un pare preocupat per la sensació i el problema del moment que té el seu fill. Lo altre tot i no estar malament, al contrari, deixa un regust una mica frustrant per al nano perquè encara no sap verbalitzar ni aprofitar les cagades. L´error és vital per aprendre. Sense error no hi ha educació.
He posat aquest exemple com podria posar qualsevol altre. Tampoc és massa clar, però ja sé que seria més fàcil posar aquell del pare que esbronca al nano perquè no ha fet bé o que el felicita tot i que ho ha fet horriblement malament. Els pares tenen el seu paper però també han de colaborar. No només econòmicament. Sé perfectament que la feina de fer de pare és moooolt, però que mooolt complicada. Jo de moment no tinc fills, pobrets d´ells el dia que els toqui. De moment estic algunes hores amb nens que no són meus i a vegades són un calvari. Però són el reflexe del que veuen a casa amb la suma del que ells propiament són. I.... buff! Para gustos, colores. Però el que vull dir amb tot aquest rollo és que molts pares ignoren bastanta de la feina que es fa en un club, i també ignoren algun tema pedagògic que el club treballa amb els seus fills. I el diàleg entre pares i entrenadors és bastant escàs. Molts pares que tenen el nano al club tenen un nivell decent d´esquí però realment què saben de l´esquí. Poquet. I han d´entendre i confiar en el club. Tal com dic això, també dic que a durant molt temps desde segons quins clubs no s´ha treballat de la millor manera possible. Jo ja sé que deixant el nano tenen confiança en el club, potser la paraula hauria de ser diàleg amb el club.

D´altra banda també crec que falten més centres de tecnificació. La federació fa malabarismes per tenir els que té i que funcionin. Ara aquí hi haurà qui dirà lo malament que es gestionen, que si patatim que si patatam. Amb això vull dir que falten programes d´esquí-estudi. En el seu moment n´hi havien i uns quants van acaber sent olímpics. Fa una bona colla d´anys.
I també crec que entre uns i altres, pares i entrenadors apretem tant els nanos que peten. Els últims peten a l´adolescencia perquè com qualsevol esport a un nivell alt requereix sacrificis de temps importants. I en aquelles edats tan hormonades... ja sabem tots què passa. Les curses són curses, però més vegades haurien de ser festes de l´esquí. Ser competitiu està bé però diem cada cosa per la boca que vamos... La cosa es posa seriosa a partir dels quinze-setze-disset, que és quan comences a veure si un nano esquia bé i explotarà bé com a esquiador. Però també cal pensar que el nano es troba en un núvol i no se´l pot apretar massa. I els nanos tampoc són tontos i des de ben d´hora se´n adonen dels calers que inverteixen els pares, del sacrifici que fan, de l´esforç de l´entrenador, de tot plegat. I a vegades no donar la talla a l´expectativa creada (encara que sigui una peli del noi/a) fa que facin llufa. Hi ha molta, com dir-ho... molta "tensió" per part de tothom. Tensió de no estar on es voldria estar o més aviat de la manera que es voldria estar. I això carrega l´ambient una miqueta amb un aire un xic negatiu. Al final esquiem perquè ens agrada i ens ho passem bé. I fer això costa. Engrescar a tothom tota l´estona i crear un ambient genial és mooolt difícil.

Us deixo aquí perquè m´estic embolicant com una persiana.

Un últim apunt. Els monitors i entrenadors, en part, també són educadors. És trist lo guarros que arriben a ser els corredors a les sortides de les curses. He recollit dos sacs industrials de brossa, d´un sol dia de cursa. Això a la sortida, on els nanos. A l´arribada, on els pares també feia llàstima, menys, tot i que hi havia llocs on deixar la brossa. És veritat, a vegades l´únic que importa és que el nano corri molt. Tant se val si és un porc i un tonto que no sap perquè es belluga d´aquella manera.



a mi m´encanten els totxos com aquest : llargs y detallats pulgar arribarisas ara he de marxar a sopar pero despres quan arribi per la nit m´ho llegiré tot risasrisasrisas

bon nadal a tothom !!



Solo aquel que haya comido ajo nos puede dar unas palabras de aliento

Ser vlogger es duro, pero colonizar Narnia a lomos de una minipimer lo es más. Con todo, ambas cosas intento hacer.
Yo hago esquí extremo : voy de extremo a extremo de la pista
Los caminos del esquí son inescrotables ...


Editat 1 vegades. Última edició el 24/12/2009 07:45PM per Javi_Tron.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 25 December, 2009 01:21PM
Registrat: 16 anys fa
Publicacions: 11,233
interessants reflexions i a mes venint d´algú ke realment esta ficat en el tema pulgar arriba

ara has de contestar les preguntes finals ke has formular perke nosaltres no tenim prou informació per contestarles , viga collons mulla´t i contesta les preguntes !!!



Solo aquel que haya comido ajo nos puede dar unas palabras de aliento

Ser vlogger es duro, pero colonizar Narnia a lomos de una minipimer lo es más. Con todo, ambas cosas intento hacer.
Yo hago esquí extremo : voy de extremo a extremo de la pista
Los caminos del esquí son inescrotables ...
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 27 December, 2009 03:52AM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 5,482
Javi, ja no estic ficat en el tema. Estic de "vacances", recuperant-me. L´únic és que he estat en molts llocs, amb gent molt diferent i com diuen al Media Markt "Jo no sóc tonto!". Però tal com et dic això, desconec molta cosa i no tinc raigs X per veure més.

Les preguntes no les he fet expressament per a que ningú les respongui. Són per "crear un ambient reflexiu". Considero que massa cops al dia perdo el temps. D´aquesta pèrdua de temps he tret bones idees! risasrisasrisasrisas Per això de gran vull ser multimilionari. No per tenir moltes cases, cotxes, nòvies, etc. És només per poder perdre més el temps... risasrisasrisasrisasrisasrisas
Ara bé, també crec que sóc la persona menys indicada per contestar algunes de les preguntes. Al cap i a la fi, jo estic ficat en el tema, i si bé puc explicar algunes coses, el punt de vista del pare del club no el tinc perquè no sóc ni pare, ni ná de ná! A mi m´agrada que la gent contesti i digui la seva, si el post es converteix en totxanes meves què vols que et digui, per mi té poca gràcia. Dormo cada dia amb mi mateix així que crec que em conec força.

Jo crec que en David fent la reflexió i obrint el post volia que la gent digués la seva. Però tampoc vull que sembli que tot és una merda i que els nanos es cremen i que com deia en David van a tota ostia sempre i que per exemple no saben fer un fora-pista com diu en Javi. Hi ha de tot com arreu, però crec que cada cap de setmana de l´hivern s´ajunta gent per passar-s´ho bé al voltant de la neu i cadascú al seu paper. Passa que per desconeixement, a vegades es diuen coses que no són veritat o que senzillament són incomplertes. Els nanos han de córrer, però també se´ls fa córrer i pobres no saben com esquiar. A vegades aprenen més a cops que d´una altra cosa. Un cop de tant en tant no passa res, pals cada dia i veuràs què et diuen... I això ens passa a tots.

Per cert i ara sí que a mala llet. Conec un lloc on et paguen a tretze euros l´hora per entrenar i ensenyar nanos. Cinc hores al dia per set díes a la setmana. Jo ho sento molt, algú pensarà que és una ganga. Jo tinc el títol de Tècnic Esportiu i els tretze euros me´ls pagaven quan era col-laborador i ensenyava cunya a la gent. Apart, paga lloguer, lloguer de la "Cerdanya" (no digo ná!)... Reconec el mèrit del personatge i de l´estructura però no es pot tenir tant de morro. Vosaltres creieu que una persona pot professionalitzar-se i dedicar-se això seriosament molts anys i viure? L´any té dotze mesos. I amb vint anys es pot esquiar molt bé. Professional dels bons a partir dels trenta, que t´has titulat, que has vist mooolta cosa i llavors podem parlar. Exceptuant algun crack que surti de l´equip nacional que ve superfresc i si és viu pot donar molts bons consells. I una persona amb una edat ja sabem que comença a voler. I si no aire.

El futur ja no és el que era.



Neu pols, tot obert.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 30 December, 2009 12:06AM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 19,179
Si tots els clubs van com l'alpí ceretà més val que desapareguin i ràpid. M'explicaré:

La molina avui mateix, molta gent i poques pistes. Trampolí, la pista de debutants per excelencia (junt amb pista llarga, però molt millor pq no té contrapendents), plena, molt plena. Què se'ls acut als fenómens del club esquí alpí ceretà? Doncs tirar uns 30-40 nanos a gas, com si estiguéssin en un traçat tancat. El mecanisme ademés era per agafar una katana i tallar caps. Els monitors (per dir-ne alguna cosa, m'agradaria veure tots els titols de nivell 2....) al mig de la pista, xerrant entre ells, mentre els nens feien el kamikaze, de dalt a baix esquivant debutants i fent que tothom s'emprenyés.
Per acabar de fer festa els nens del club es colen descaradament ocupant l'espai de la cua reservada per a les escoles.

Per tenir clubs així millor no tenir-ne.
Si algú hi porta els seus fills que vigili que fan amb ells durant tot el matí....



Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 03 January, 2010 04:27PM
Registrat: 17 anys fa
Publicacions: 19,945
Cita
Funk-A-Chusti
Si tots els clubs van com l'alpí ceretà més val que desapareguin i ràpid. M'explicaré:

La molina avui mateix, molta gent i poques pistes. Trampolí, la pista de debutants per excelencia (junt amb pista llarga, però molt millor pq no té contrapendents), plena, molt plena. Què se'ls acut als fenómens del club esquí alpí ceretà? Doncs tirar uns 30-40 nanos a gas, com si estiguéssin en un traçat tancat. El mecanisme ademés era per agafar una katana i tallar caps. Els monitors (per dir-ne alguna cosa, m'agradaria veure tots els titols de nivell 2....) al mig de la pista, xerrant entre ells, mentre els nens feien el kamikaze, de dalt a baix esquivant debutants i fent que tothom s'emprenyés.
Per acabar de fer festa els nens del club es colen descaradament ocupant l'espai de la cua reservada per a les escoles.

Per tenir clubs així millor no tenir-ne.
Si algú hi porta els seus fills que vigili que fan amb ells durant tot el matí....

Funk, saps que jo estic a LM i precisament, tinc a la meva filla al ceretà risasrisas

Tens tota la raó amb això que dius, però et diré que tots, TOTS, estàn tallats pel mateix patró, Ceac, Seat, May, .... i mira per on, ara et donaré un cop baix i... ho sento, eh!!!
però si parlem d'educació, hi ha més d'una escola que també tindría que apendre molt d'educació, seguretat i respecta,

i tot que no m'agrada posar noms, i potser tú hi estàs amb ells, els del Snow A........ deu ni doret com són Llorón

però amb això no vull dir que tots siguin iguals, segur que no, però m'he trobat uns quants aquests dies que era per dir-lis que on han tret un títul No entiendo

No es pot generalitzar gens i repeteixo que jo soc la primera en queixar-me quan estàn les pistes d'entreno tancades, com van tots els corredors, però són els corredors i els que no ho són.

p.d. i de moment, estic força contenta amb el ceac Diablillo



Cristina2 - Shock-LM
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 09 January, 2010 09:14PM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 19,179
Si et serveix d'alguna cosa totom que dona clase a l'escola té el titol, això si k t'ho pcu assegurar. DiablilloDiablilloDiablilloDiablilloDiablillo

Per curiositat, a què et referies exactament dels frikis? jejej si, som els frikis d la molina jejejej
Jo no he tingut cap problema, pero pq no men buscu mai.... Tot i això si k m'he callat més d'un cop davant de certs personatges k es pensen k venint 4 dies al més son la creme de la creme.... Y esk com dius maleducats n'hi ha a tot arreu, pero d'ignoratnts tb i a més no ho saben....

Respecte al tema en si... Aquell dia era clamorós, no jo, molts ens vem quiexar, on toca i com toca i problema resolt, ara ja només hi ha algun aprenent de herman mayer per trampolí. Avui mateix un se n'ha pegat una de bona contra un debutant per estupid, i encara s'ha enfadat risasrisasrisasrisas

Entre el park i la pista es molt entretingut el cadira aquest jejejeje



Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 11 January, 2010 09:58AM
Registrat: 15 anys fa
Publicacions: 1,105
Seguint una mica amb el fil del tema, d'acord amb el problema de l'educació dels nanos/es, i dels propis pares que intenten fugir de la seva part de responsabilitat, i de la masificació, etc, etc.
Però jo crec que una part molt important del tema el tenent les escoles en quan als monitors, i l'estació pel tema dels clubs, esta clar que si no pots tindre tancats uns estadis perque els clubs puguin pasar les seves portes, malament hò tenim.
I per les escoles es un tema força clar, el comportament dels monitors tè que ser exemplar, i la seva direcció tè que ser prou conseqüent per establir i mantindre unes normes de comportament



RodaNeu / Salut i Força
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 11 January, 2010 10:57AM
Registrat: 17 anys fa
Publicacions: 19,945
Cita
RodaNeu
el comportament dels monitors tè que ser exemplar, i la seva direcció tè que ser prou conseqüent per establir i mantindre unes normes de comportament

Totalment d'acord i per desgracia..... això no es cumpleix del tot.



Cristina2 - Shock-LM
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 11 January, 2010 05:58PM
Registrat: 15 anys fa
Publicacions: 1,105
Pues 2 temes i hán, o l'escola no té la direcció convenient, ó amb coneixement de l'escola no es contracta personal adient.



RodaNeu / Salut i Força
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Escribe tu respuesta






AVISO: La IP de los usuarios queda registrada. Los comentarios aquí publicados no reflejan de ningún modo la opinión de nevasport.com. Esta web se reserva el derecho a eliminar los mensajes que no considere apropiados para este contenido. Cualquier comentario ofensivo será eliminado sin previo aviso.