Dues Estacions: nou aire per a Masella i la Molina

Dues Estacions: nou aire per a Masella i la Molina
Amb aquesta denominació es vol donar un nou impuls a la ja existent unió entre La Molina i Masella. D'entrada de cara al client que vagi a l'estació pocs canvis es podràn veure aquesta propera temporada, la majoria dels canvis es podràn veure sobretot en el capítol de despesses, així doncs d'entrarà es possarà l'emfasi en reduir les factures de camps com ara la promoció, el tractament de pistes o la formació dels treballadors.

Dues Estacions

Amb aquesta nova denominació s'han referit a l'unió els responsables de les dues estacions Xavier Nolla, director de Masella, i Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, per tant l'antic nom d'Alp 2500 sembla una mica arraconat tot i que de moment encara se seguirà fent servir. Tot i que amb cinc poblacions, tres comarques i dues províncies és obvi que la predominància del nom d'una d'elles no fa gaire per l'unió d'aquestes dues estacions.

Aquest acord marc signat avui per Xavier Nolla i Enric Ticó es pot resumir en quatre grans punts que venen resumits en el següent quadre, aquest acord com han assenyalat els següents no ve precedit d'una negoció sino més aviat d'unes converses que volen portar els dos dominis a vendres com un únic, tot i que l'objectiu com assenyalava Ticó no era "sumar un més un per sumar dos sino per sumar tres o quatre. És un pacte per crèixer en un camí que està per dibuixar. Un camí en el que no renunciem a res". D'altra banda i com assenyalava Nolla pel que fa al tema dels forfets pocs canvis es notaràn tot i que al millorar sinèrgies pel que fa al tractament de pistes se suposa que s'haurien de reduir els dies en que determinades pistes o ginys queden tancats sense motius gaire fàcils d'entendre per part dels clients.

1. Disminució de despeses:

- Coordinar l’explotació (manteniment de les pistes, els remuntadors i la neu produïda) en comú del sector del domini esquiable anomenat “Dues Estacions”.
- Col·laborar recíprocament davant les emergències a la muntanya, amb estalvi de despeses (Prevenció conjunta del risc d’allaus, rescats en muntanya, etc.).
- Optimitzar els recursos conjunts amb la finalitat d’obtenir un estalvi de costos.
- Optimitzar al màxim les noves inversions, així com no duplicar inversions paral·leles i aconseguir futures economies d’escala per ambdues estacions.
- Posar en comú els projectes de futur per optimitzar recursos.
2. Optimitzar i consolidar recursos:

- Promoure i comercialitzar el producte conjunt de La Molina i Masella per incrementar els ingressos del domini.
- Aprofundir en la comercialització del producte La Molina-Masella amb l’objectiu de cercar nous públics.
- Consolidar el mercat d’esquí català, amb l’objectiu final que l’esquiador català es quedi a Catalunya.
- Aprofitar les sinergies per obrir nous mercats, tan en l’àmbit nacional com en l’àmbit internacional.
3. Competició:

- Organitzar conjuntament esdeveniments esportius de primer nivell, com el Campionat del Món d’esquí Alpí per a discapacitats el 2013.
- Presentar la candidatura conjunta per a l’organització dels Jocs Olímpics Barcelona-Pirineu 2022.
4. Generació de riquesa en el territori:

- Retorn de la inversió: Cada euro invertit en l’estació es tradueix en uns ingressos de 8 euros pel conjunt del territori.
- La Molina-Masella generen ingressos directes al seu entorn a través de les escoles d’esquí, restauració, lloguers, allotjaments. Tota aquesta tasca acaba suposant la vertebració econòmica del territori.
- La Molina-Masella són el motor econòmic de la Cerdanya amb un impacte que afavoreix indirectament l’economia de la vall (indústria, construcció, comerç, etc.).
- Afavorir les empreses de la vall que proveeixen serveis a La Molina-Masella.
- La Molina-Masella generen ocupació a la Cerdanya i a les comarques veïnes.
- Optimització dels recursos en la gestió i desenvolupament de les inversions i infraestructures en les dues estacions.

Mapa de pistes Alp2500

Si vols comentar el tema passa pel nostre fòrum

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: