Barcelona-Pirineus 2022 ja camina

Barcelona-Pirineus 2022 ja camina
Ahir va ser aprovat el Pla Director de la candidatura dels Jocs d'hivern, que mostra un ambiciós pla de treball. Enric Truñó, comissionat de la candidatura, va senyalar que es tracta d'un projecte dinamitzador que pot impulsar una nova economia basada en la innovació i coneixement i que aprofiti el potencial del territori. A més cal destacar que segons una enquesta el 69.3% de la ciutadania veu positiu la presentació de la candidatura.

El Pla Director de la Candidatura Barcelona-Pirineu 2022 va ser presentat ahir per Enric Truñó, comissionat de la candidatura, acompanyat de Lolo Ibern, responsable de l'àrea d'esports, Óscar Grau, director gerent de l'Oficina Tècnica, i Lluís Millet, de l'àrea d'infraestructures.

La candidatura no ha fet més que començar a caminar i la feina que queda per davant és ingent. El document fet públic ahir planifica la tasca que hauran de dur a terme les diferents àrees de treball per preparar la candidatura i poder presentar-la a l'Assemblea del COE entre juny i novembre de 2012. El màxim òrgan olímpic nacional haurà de decidir el gener de 2012 si és la candidatura catalana o l'aragonesa la que representarà Espanya davant del COI, que al seu torn haurà de donar el seu veredicte el 2015.

Quatre són les línies mestres en què es recolzarà aquest Pla Director en el qual es planifica i desenvolupa la candidatura i explica el model organitzatiu a seguir. La promoció de l'esport, la sostenibilitat i el respecte mediambiental, el desenvolupament econòmic i la participació de les institucions són els criteris que regeixen el projecte. Truñó va posar èmfasi que "és un projecte de tots, no només de l'Ajuntament de Barcelona, però és imprescindible que Catalunya i Espanya siguin darrere, recolzant". La candidatura es finançarà a parts iguals amb capital públic i privat.

Els Jocs de Torí, en els quals Truñó va col·laborar durant sis anys, i Vancouver són el model a seguir per a la candidatura catalana segons el comissionat. La greu crisi econòmica no ha de ser un obstacle i Truñó va argumentar que "quan es va llançar la candidatura de Barcelona'92 a la ciutat hi havia una taxa de desocupació del 24%". En l'aspecte econòmic va incidir per destacar que aquesta candidatura "és un projecte dinamitzador que pot impulsar una nova economia basada en la innovació i coneixement i que aprofiti el potencial del territori". La participació és un aspecte clau perquè quant de major sigui la implicació de ciutadania, institucions i agents socials, major força tindrà la candidatura. En aquest àmbit cobra rellevància el voluntariat que haurà de ser qualificat. "És una crida al talent, al compromís i a la vocació cívica. Faran falta persones disponibles amb experiència en organització, sense oblidar empreses, institucions, universitats i olímpics i paralímpics d'hivern catalans".

Uns Jocs Olímpics d'Hivern suposa donar cabuda a les dues viles olímpiques a 2.600 atletes, 2.700 oficials, a més de 18.000 voluntaris, cinc mil persones de la família olímpica, deu mil periodistes i un milió d'espectadors. Seran set esports que sumen quinze modalitats en les quals es disputaran 86 proves repartides en dotze seus per decidir.

Les eleccions municipals, el maig, no han de ser un obstacle per a la candidatura, segons Truñó, perquè "és un projecte de tots i una proposta tècnicament sòlida i consistent. M'he entrevistat amb els cinc grups municipals i he confirmat el crèdit que tenim per fer aquest treball|feina. És un encàrrec de l'Ajuntament, de la Generalitat, de l'UFEC i d'altres institucions; no d'un partit".

La tasca a realitzar és ingent i Truñó és conscient. "Som una cultura meridional i som on som. Hi ha molt per fer i també cal desmuntar una sèrie de prejudicis, a més d'un gran repte a nivell mediambiental". Saragossa, rival de Barcelona, va ser definida per Truñó "com una ciutat molt potent, un gran nus logístic i amb un bon coneixement de la neu".

Enquesta de la ciutadania

Una enquesta entre la ciutadania va revelar que el 64,9% ha sentit parlar del projecte, un 73,4% el creu viable i un 69,3% ho veu positiu. A la tarda l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va explicar que el Pla Director ha rebut el suport unànime de la comissió formada per administracions públiques i esportistes, a la qual s'han incorporat l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya i personalitats de l'esport.

Notícia extreta del diari El Mundo Deportivo.

Artículos relacionados:


3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    16/10/2010 10:42
    #1
    Ya están estos oportunistas!!!!!!!!!!!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • xav
    xav
    #2
    Fecha comentario:
    21/10/2010 19:02
    #2
    juegos olimpicos para zaragoza!!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    25/08/2011 17:25
    #3
    #2 jaja pues no et qeda

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: