L'Aran fora del projecte olímpic

L'Aran fora del projecte olímpic
Aquest era el pensament que tenien el Síndic d'Aran, Carles Barrera, i l'alcalde de Vielha, Alex Moga, el pasat cap de setmana i és que segons van poder saber per fonts indirectes la Val d'Aran havia quedat exclosa del projecte olímpic i ningú els va informar d'aquesta decisió, cosa que els fa estar encara més dolguts. Finalment el gerent de l'oficina tècnica del Jocs va confirmar que veia gariebé impossible incloure la Val d'Aran al projecte olímpic. L'Aran exigirà que se l'inclogui com a seu a una reunió que es durà a terme el proper mes de setembre.

L'alcalde de Vielha, Alex Moga, el de Naut Aran, César Ruiz, i el síndic de la Val d'Aran, Carlos Barrera, es reuniran a principis de setembre amb Òscar Grau, director gerent de l'Oficina Tècnica de la candidatura Barcelona-Pirineus per optar als Jocs d'Hivern 2022, amb l'objectiu d'exigir-li que s'admeti Aran entre les subseus.

Grau confirmava ahir a Barrera per telèfon que s'havia exclòs Aran del projecte tècnic, que es presentarà al setembre, i li va comunicar que en veia l'admissió "pràcticament impossible". Alex Moga va assegurar a aquest diari que no acceptaran "de cap manera" que se'ls n'exclogui "perquè no hi ha cap fonament". "Ens han demanat unitat de criteri per recolzar el projecte olímpic i els hem dit que d'acord, però que nosaltres no podem quedar-nos-en al marge. No ho entendria ni ho acceptaria la societat catalana, perquè si algú porta el segell i la marca de la neu a Catalunya és la Val d'Aran".

S'ha de recordar que Moga i Barrera van denunciar que coneixien extraoficialment que la Val d'Aran havia estat exclosa del projecte tècnic de la candidatura i que s'havia esgrimit com a motiu el criteri de compactació que exigeix el COI i que no permet que els Jocs es facin en subseus molt disperses, com l'exsíndic Francés Boya va assegurar que, en el seu dia, els havien informat en les reunions de la Comissió de Seguiment Institucional de la candidatura.

Pel que fa les declaracions de Boya en què assegurava que era "un risc" quedar exclosos del projecte i que aquesta era una possibilitat que ja coneixien, igual que ell, Carlos Barrera i Pau Perdices (exalcalde de Vielha), Moga va dir que havia parlat amb aquest últim: "Ell m'ha dit que en cap moment van excloure Aran. Sí que es va parlar, segons Perdices, sobre el fet que el desplaçament a la Val d'Aran dificultava el projecte per la qüestió de les comunicacions i distàncies, però aquest problema es pot solucionar".

L'alcalde de Vielha va insistir que "si, per exemple, la Cerdanya haurà d'invertir en infraestructures perquè no està preparada per optar a uns Jocs, per què no es pot solucionar el tema de les comunicacions a Aran per resoldre la distància?" Moga va criticar l'anterior equip de govern perquè "si s'intuïa que hi hauria dificultats per entrar en el projecte olímpic, s'hauria d'haver treballat a fons per evitar quedar-ne exclosos". "No accepto ni em puc imaginar uns Jocs aquí sense Aran", va dir.

Si voleu dir-hi la vostra n'estem parlant al nostre fòrum.

Fuente:

Diari Segre

Diari Segre

Artículos relacionados:


7 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    23/08/2011 12:11
    #1
    per descomptat que seria una pena molt gran que uns jocs organitzats a casa no passesin per la vall d'Aran.
    ja em diras tu on penseu fer uns bons traçats de super gegant i descens. A la masella? amb quina neu?
    es de bojos excloure Baqueira de uns possibles Jocs d'hivern. que ho penseu fer tot a la Cerdanya? a la Cerdanya podeu fer moltes coses pero crec que una estacio tan important comBaqueira podria aportar molt més del que les altres estacions de Catalunya poden aportar. JA em direu on fareu, repeteixo, les curses de descens? a la Molina no crec, perque a la tossa crec que queda una mica curta, no? a Masella, el mateix, a boi igual....ahh potser heu pensat en fer-ho als Rasos, jajjaj
    Vinga home una mica de seny!!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    23/08/2011 12:53
    #2
    Sincerament la pista de SG i DH és més o menys fàcil de fer a Masella/Molina tant com a Baqueira. Si contem del Cap de Baqueira hem de baixar pràcticament a Baqueira 1500 per buscar un lloc amb capacitat per instal.lar unes grades.

    Cal afegir també que de moment a Molina/Masella una pista (Que per nassos ha de ser innivada artificialment) en vies d'homologació per aquest tipus de competicions de cara a les proves de discapacitats que s'hi faran al 2013 tal com va avançar Xavier Noya fa unes setmanes en el marc de la signatura del nou conveni de Dues Estacions (Abans conegut com Alp2500).

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    24/08/2011 10:48
    #3
    otra injusticia más contra la val d´aran.solo cuentan con nosotros en las elecciones y para pagar impuestos.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    24/08/2011 16:57
    #4
    Por favor para los que somos asiduos del Valle de Aran que queremos estar informados de las noticias del valle y no sabemos catalan escribirlo en español.
    Gracias.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #6
    Fecha comentario:
    24/08/2011 17:18
    #6
    #4 Nacho, puedes usar algún traductor tipo Google Translate.

    Si te queda alguna duda pregunta.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #7
    Fecha comentario:
    24/08/2011 19:53
    #7
    Nacho, la barra google va debuti para estos casos. Mejor que copy-paste del translator. :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • B
    B
    #8
    Fecha comentario:
    28/08/2011 12:54
    #8
    Una llàstima, espero que recapacitin...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: