Trias apreta per oficialitzar la candidatura de Barcelona

Trias apreta per oficialitzar la candidatura de Barcelona
L'alcalde de Barcelona, el convergent Xavier Trias, aposta per a que el proper any 2013 sigui oficial la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d'hivern de 2022. Així ho ha declarat Maite Fandos, quarta tinenta d'alcalde i responsable de l'àrea esportiva de la ciutat. Quan es compleix el segón aniversari del que molts, inclosos convergents de pes, van titllar de bogeria per la precipitació ara celebren aquesta idea.

L'Ajuntament de Barcelona amb Xavier Trias (CiU) com a cap visible està intensificant els seus esforços per oficialitzar la candidatura de la capital catalana i el Pirineu als Jocs d'Hivern del 2022, ha declarat a Europa Press la quarta tinenta d'alcalde i responsable esportiva de l'Ajuntament, Maite Fandos.

En el dia del segón aniversari de l'anunci de l'exalcalde Jordi Hereu (PSC) que Barcelona tornava a presentar-se per a uns Jocs després dels d'estiu del 1992, Fandos ha ressaltat que s'han posat a "fer passos per anar treballant per presentar la candidatura" el 2013, quan el Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha de donar-li el seu '' per competir a escala internacional.

Després d'haver-se aclarit una mica el camí per la renúncia de Saragossa en la lluita per ser la candidata espanyola, en aquest primer semestre la ciutat constituirà tres comitès --de coordinació municipal, de direcció i territorial-- per anar donant validesa a la proposta de treball tècnic i presentar-la en el tercer trimestre al president de la Generalitat, Artur Mas.

A més, es multiplicaran els actes públics de suport a la precandidatura coincidint amb el XX aniversari dels Jocs del 1992 que tant han obert Barcelona al món, i en actes relacionats amb el Pirineu, com el del dissabte 21 de gener, quan es buscarà un rècord amb la baixada de torxes al domini Alp2500 que haurà de ser l'eix de les competicions de neu d'aquesta candidatura.

La renúncia de Saragossa ha obligat a modificar els treballs tècnics, mentre que Catalunya va rebent visites del Comitè Olímpic Internacional (COI) per comprovar aquests aspectes, davant del que Fandos ha destacat: "S'està veient que de moment tot el que se'ns demana encaixa".

Després de preguntar-li per la falta de neu d'aquest hivern, ha dit que un dels requeriments bàsics en totes les candidatures dels Jocs d'Hivern és que tinguin generadors de neu artificial, i ha insistit que a dia d'avui la de Barcelona "és viable tècnicament", però abans d'oficialitzar-la haurà de veure's ja el 2013 si ho és econòmicament. De fet encara tenim a la memòria les imatges dels camions portant neu a les estacions canadenques als Jocs de Vancouver 2010.

"Haurem de veure com està el país i tot el tema econòmic", ha reconegut, si bé ha subratllat que les inversions no les assumirà només Barcelona perquè és un projecte molt territorial, moltes de les inversions que ara es realitzen al Pirineu ja serviran per a la candidatura, i es vol aprofitar equipaments ja existents o plantejar nous que després siguin viables.

Neu enllaunada a la Zona Franca

Un cop més al fil d'aquest asumpte ha aparegut aquests dies el projecte d'un fons d'inversions holandès per construir una estació d'esquí indoor a la Zona Franca, amb pistes d'esquí i de gel, Fandos ha afirmat que és una proposta "interessant", especialment pel que fa que quedin instal·lacions de gel per a la ciutat.

Tot i que "no té els requeriments per poder ser un lloc de competició" dels Jocs, però podria servir de lloc d'entrenament i estalviaria la construcció d'un equipament destinat específicament per a això, segons ha constatat després d'una reunió amb els promotors del projecte que va implicar a tres tinences d'alcaldia. L'àrea esportiva de l'Ajuntament veu el projecte amb bons ulls però ha de veure's encara si compleix les normatives i si es pot ubicar on pretén el fons d'inversions, a més de garantir que sigui rendible. Tot i que un canvi d'ubicació podría significar el final, abans de començar, del projecte.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: