Piau Engaly i el Derby des Pyrénées

Piau Engaly i el Derby des Pyrénées
Aquest passat cap de setmana es va dur a terme a Piau Engaly la sisena edició d'una de les proves populars més divertides, i alhora competides, del nostre Pirineu: El Derby des Pyrénées, la prova és tant senzilla com ara baixar des de dalt de tot fins a la base de l'estació, per això nomes cal una bona dosi d'humor i si vols guanyar una bona dosi de valor i atreviment per mantenir una línia el més recta possible.

Vista general de l'estació
Vista general de l'estació

Aprofitant el Derby vaig poder conèixer una nova estació del Pirineu, alguns diran que petita, certament no es tracta d'un gran domini però no per això deixa de valer la pena la visita a una estació amb tantes possibilitats. Situada a la vall de l'Aure l'accés des de casa nostra és força còmode, unes quatre hores i mitja des de Barcelona, per exemple. Aixó si, tingueu en compte que el túnel de Bielsa sol patir problemes per les allaus que es solen produïr a la vessant francesa, per aixó jo recomanaria allotjar-se a França i no pas a Osca.

Base

Base Base
La base de l'estació

La vall té moltes possibilitats d'allotjament, des de la coneguda hospitalitat del Sobrarbe fins a hotels de molta categoria a Saint Lary amb termes i circuits d'aigües passant per allotjament a peu de pistes, tot un ventall per a totes les butxaques i gustos, sobretot tenint en compte que probablement Saint Lary és un dels pobles amb més vida que conec de la vessant francesa del Pirineu.

El descens del Derby
El descens del Derby

Derby: El pollastre fuig del cuiner
Derby: El pollastre fuig del cuiner

Extranya arquitectura

Urbanització
L'extranya urbanització

Si una cosa sobta al veure l'estació són els extranys edificis que hi han a l'estació, de forma circular i que semblen talment naus extraterrestres, tot i aixó queden força integrades i dissimulades al paissatge, sense cap mena de dubte un encert, no gaire comú a França ni tampoc al Pirineu en general. L'estació és mou entre unes cotes i una orientació que li permeten gaudir de bones quantitats de neu així com d'una bona qualitat. La part principal de l'estació es mou entre els 1750 i el 2520 metres, tot i que es pot accedir a l'estació des dels 1420 metres mitjançant una vetusta cadira, la baixada des de la cota màxima a la mínima és possible fent que la mateixa gaudeixi d'un desnivell més que important a les nostres contrades de 1.100 metres baixables per una pista blava amb una bona pendent (Atenció als debutants si aparqueu abaix de tot).

Des de la cima cap a St Lary
Des de la cima cap a St Lary

Mercés a ser una olla quasi perfecta i la homogeneitat de les seves pendents es podria dir que es pot baixar per tot arreu, tot i que per gaudir dels fora pistes la millor zona és la del Col de Cantoural. Des de pistes negres plenes de banyeres fins a blaves que donen la volta a l'estació la varietat de pistes ens podria portar a dir que es tracta d'una estació per a esquiadors intermitjos a la recerca de nous reptes, tot i aixó els debutants podran gaudir plenament de l'estació per que poden accedir a tots els racons de la mateixa sense massa dificultat.

Cap a la cota baixa
Baixada cap a la cota més baixa

Pel que fa als remontadors es pot dir que tenen un parc desigual, des de cadires molt antigues de dues places fins a cadires desembragables de sis que donen servei a practicament el 100% del domini esquiable peró que ens dies d'alta afluència poden patir alguns problemes de fluïdessa per que tothom va a buscar aquestes cadires.

Snowpark
Una vista de l'snowpark

Zona de la Vall de Badet
Zona de la Vall de Badet

A la falda del Monte Perdido
A la falda del Monte Perdido

Artículos relacionados:

  • El derby des Pyrénées en imatges Publicado el 06/04/2009
  • Saint Lary Soulan: 100% Pirineus Publicado el 30/03/2009

4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    25/03/2009 15:19
    #1
    L´estació de Piau està molt bé, pero...... i el Derby?????.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    25/03/2009 16:35
    #2
    eso! y las fotos de derby?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    25/03/2009 21:17
    #3
    Paciència!!! :+: :+: :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    26/03/2009 10:09
    #4
    Muchas gracias por esta pajina !
    Fotos y comentarios muy simpaticos +++ .

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: