Saint Lary Soulan: 100% Pirineus

Saint Lary Soulan: 100% Pirineus
Parlar de St Lary és parlar d'una de les millors estacions del Pirineu. Un parc de remontadors més que correcte i una extensió que fa que tinguem una gran diversitat d'orientacions fan d'aquesta estació una destinació ideal per gaudir d'una estada a la neu, si a aixó li sumem un poble amb molta vida, cosa poc comuna a França, i uns preus ajustats el resultat és una excel.lent ubicació per a les vacances.

Passat i futur

Des de la seva fundació per part de l'alcalde originari d'Osca, Vincent Mir, fins als nostres dies l'estació ha viscut sempre en continu procés de canvi, sempre buscant millorar, i aixó fa que avui estiguem davant una estació, que integrada dins l'estructura d'Altiservice (Propietària tambè entre d'altres de Font Romeu), mira al futur amb grans expectatives, per exemple des de l'any 2000 s'hi han instal.lat 9 nous ginys mecànics i aquesta propera temporada s'instal.larà el sistema mans lliures i un nou telecabina des del poble fins al front de neu, l'actual telefèric queda una mica retirat d'aquest.

La família Mir ha estat intimament lligada a l'història de l'estació i el poble de Saint Lary, des de com ja deiem el seu fundador i impulsor inicial fins als seus descendents la vall de l'Aure sempre ha viscut amb el progrés de l'estació, ells van ser els impulsors del túnel de Bielsa allà pel 1976 que va refermar les relacions entre Osca i els Hauts Pyrénées i sobretot un important impuls per la comarca del Sobrarbe. També caldria destacar que fins i tot l'esquiadora local Isabelle Mir va aconseguir una medalla d'argent als JJOO de Grenoble'68 o la medalla d'argent per Polo de la Rue a la final olímpica de trist record pel nostre Jordi Font a Torí'06, els de la Rue són tota una saga de germans que han marcat i marquen estil a l'estació on te'ls pots trobar gaudint de la neu com també a la resta de membres del club Brown Bears.

El poble de Saint Lary El poble de Saint Lary El poble de Saint Lary
El poble de Saint Lary

St. Lary: Tradició i modernitat

A St Lary es donen la mà, i amb força bon gust, la tradició d'un casc antic molt ben cuidat amb els gustos moderns com els spas o els pubs, un poble amb una vida que sorprén als que estem acostumats a viatjar a França i veure a partir de vuit de la tarda pobles absolutament fantasmes, aixó aquí no succeeix, hi ha un component mediterrani que fa que hi hagi vida als carrers fins ben entrada la nit, aixó si, sense les estridències que coneixen a d'altres estacions.

També caldria destacar que des de fa poc més de deu anys podem gaudir del termalisme a St Lary com a complement ideal per als nostres dies de neu, el passat any 2005 es va inaugurar el nou centre Sensoria on poder relaxar les nostres cames després d'una dura jornada a la neu. Peró l'apreski no s'acava aquí, la bona taula també s'ha fet un lloc a St Lary amb restaurants on degustar les especialitats típiques de la comarca o dels seus excel.lents vins o del negre de Bigorre.

L'estació

St Lary Soulan es divideix en tres sectors: St Lary 1700 - Pla d'Adet, 1900 - Espiaube i 2400. El primer sector de 1700 és el sector on es troben gairebé tots els serveis de l'estació així com els allotjaments a peu de pistes, el sector de debutants és força ample, peró a la zona hi han unes quantes pistes blaves ben interesants per gaudir del carving i també dels fora pistes.

La zona de debutants de St Lary 1700

La zona d'Espiaube des del pla d'Adet
La zona d'Espiaube des del pla d'Adet

La zona del pla d'Adet des d'Espiaube
La zona del pla d'Adet des d'Espiaube

El sector d'Espiaube és probablement el més recomanable si pujeu en cotxe i no el deixeu al poble, aquí teniu pistes de tots nivells i una zona de fora pista adient pels més exigents sota el pic d'Arrouye fàcilment accesible des del telesquí Bassia. A aquest sector hi ha el pipe de l'estació, ideal per debutants al mig tub donada la seva escasa pendent, aquest minipark d'Espiaube també obre alguns dies a les nits per poder gaudir-ne fins a les 9 de la nit.

La cafeteria d'Arrouyes La cafeteria d'Arrouyes
La cafeteria d'Arrouyes

El sector 2400 és probablement el més interesant de l'estació, hi ha predomini de les pistes blaves, peró aquesta zona és totalment esquiable, o sigui, es pot baixar per tot arreu amb més o menys dificultat, pistes i forapistes per tot arreu i tot servit amb molt bons remontadors. Aquí hi ha dues coses que no us podeu perdre, la terrasseta de la cafeteria del sector i sobretot l'alberg de l'Oule que tot i la remada que haurem de fer val i molt la pena anar-hi a dinar i si podeu doncs quedar-vos a dormir per ser els primers a esquiar l'endemà.

Lac de l'Oule Refugi de l'Oule
El refugi i el llac de l'Oule

La zona de St Lary 2400 La zona de St Lary 2400
La zona de St Lary 2400

A aquesta zona apart de molt d'espai per gaudir els dies de bon paquet també hi ha un interessant snowpark, potser l'únic que li manca sería un bon pipe per ser una més que probable referència al Pirineu.

L'snowpark
L'snowpark

Artículos relacionados:

  • El derby des Pyrénées en imatges Publicado el 06/04/2009
  • Piau Engaly i el Derby des Pyrénées Publicado el 24/03/2009

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    21/04/2009 21:14
    #1
    Hola, gracias por vuestro report sobre mi estacion preferida.
    Enhorabuena, sólo lamento no tener ni p de catalán para poder sacar todo el partido al mismo.
    :+: :)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    20/05/2011 21:18
    #2
    Buenas Libertap !

    El traductor de Google funciona muy bien en estos casos !!! Y es muy sencillo...

    Saludos a los amantes de la nieve...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: