Grandvalira més car que els Alps

Grandvalira més car que els Alps
Les agències de viatges pateixen un descens d'entre un 25 i un 30% del negoci. L'alt preu del forfet és el que més perjudica la venda dels paquets, la nova presidenta de l'AAVA, Cathèrine Phae, demana més cohesió i cooperació entre els sectors turístics i el Govern per tal de revertir aquestes xifres i assenyala que lamentablement competir amb les estacions dels Alps que oferten preus més baixos és un problema en el que ara com ara el Govern no pot fer-hi res, cosa que hauria de canviar si volen recuperar al menys el mercat francés o l'espanyol com a mercats de proximitat.

Les agències de viatges estan patint més que els propis hotelers el descens de visitants al país. Segons va explicar ahir la nova presidenta de l'Associació d'Agències de Viatges d'Andorra, Cathèrine Phae, "hem experimentat una davallada d'entre el 25 i el 30%".

El descens de vendes de paquets de viatges entre els clients anglesos, russos, francesos i espanyols s'està comptabilitzant entorn del 30% durant aquesta temporada, unes xifres molt negatives tenint en compte que es comparen amb la temporada d'hivern de l'any passat, que no hi va haver neu. "L'any passat era lògic que venguéssim pocs paquets, perquè les condicions de la neu van ser dolentes, però aquest any és incomprensible. No sé quin futur té l'esquí", va exposar la representant de les agències de viatges, pessimista davant el canvi de destinacions dels visitants.

Phae va afegir-hi que, de tota manera, s'estan registrant algunes confirmacions d'última hora que podrien fer millorar una mica les xifres. Aquestes confirmacions serien el fruit de les ofertes de darrera hora, que a Espanya anuncien paquets de tres dies d'hotel amb forfets inclosos per 100 euros.

Els forfets, massa cars

Phae va assegurar que bona part del problema en l'atracció de turistes és el preu del viatge, que s'encareix pel cost dels forfets. Assegura que passar una setmana en una de les estacions d'esquí franceses més importants, amb 650 quilòmetres de pistes esquiables, és més econòmic que el mateix paquet a Grandvalira.

Phae va indicar que "alguns clients, sobretot els francesos, han deixat de venir a Andorra pel preu dels forfets", i que això condiciona també la venda de paquets turístics. "Les estacions van per lliure fixant els preus com a empreses privades que són, i el Govern no hi pot fer res", va lamentar.

Sigui com sigui, Phae va demanar que es replantegin els preus dels forfets per fer-los més competitius en un futur i restablir els sectors que viuen, en especial, de l'hivern i de la neu.

Andorra Turisme

Des de l'Associació d'Agències de Viatges van lamentar que no hi hagi coordinació i cohesió entre els sectors turístics i el Govern. Tot i que la societat Andorra Turisme és l'encarregada d'aglutinar els diferents sectors d'activitat relacionats amb el turisme, Phae va assenyalar que encara és "massa nova" i que, si bé s'encarrega de les campanyes promocionals, encara no es pot considerar un ens de cohesió.

Phae va fer una crida a la unitat per poder fer front a un canvi de tendència entre els turistes que "cada cop trien més destins de sol i deixen la muntanya". El motiu, va explicar, és fonamentalment el cost que suposa anar a esquiar. No és tan sols el forfet, sinó també tot l'equipament. "Per anar a un destí de costa només cal el banyador, que és molt més econòmic que tot l'equipatge d'esquí", va argumentar.

Phae va alertar que s'ha de fer front a aquesta "tendència que es va fent més notable" de manera immediata, ja que si no, costarà encara més captar visitants a les zones de muntanya, tant a l'estiu com a l'hivern.

Notícia extreta d'El Periòdic d'Andorra.

8 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    17/02/2009 10:56
    #1
    Ja fa anys que ho veig això....però per ells faran.
    Fins que no s'uneixin, res a fer

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    17/02/2009 11:14
    #2
    el problema és que GV fa de tot, fa d'agència de viatges i d'estació d'esquí, que es limitin a lo seu i que deixin fer als altres

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    17/02/2009 12:08
    #3
    lladres !!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    17/02/2009 16:50
    #4
    Si només fos grandvalira més car que els alps...
    Qualsevol estació d'esqui catalana,andorrana, espanyola és més car que els alps...
    Espanya som com som...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #5
    Fecha comentario:
    17/02/2009 18:41
    #5
    Jo crec que la que s'ha de possar les piles sobretot es GV perquè Vallnord jo crec que ha fet molt bones ofertes com el 2x1 que s'ha pogut trobar en molts llocs, targeta club vallnord que fa fidelitzar el client, etc. GV en canvi he anat aquest any unes quantes vegades i he vst molta meny gent que l'any passat, el parquing del tarter l'any passat estaba cada cap de setmana ple, aquest any no s'ompla ni la meitat.
    Bé crec que l'esqui andorra i català s'han de possar les piles, perquè els alps cada dia estan més a prop.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #6
    Fecha comentario:
    17/02/2009 20:45
    #6
    és normal el que està passant, amb aquests preus i la crisi que estem patint, la get s'ho pensa dues vegades per anar a la neu....i si ho fan doncs s'estimen més anar a els alps, que són una passada i més econòmics. Però clar, aquí som com som, el cas es apretar al màxim a el s clients, és per això que m'alegro del que estan patint. colla d'estafadors!!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #7
    Fecha comentario:
    17/02/2009 21:37
    #7
    Doncs ja em direu on es pot trobar 3 nits + 3FF per 100€ perquè jo no ho trobo enlloc :za!ar:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #8
    Fecha comentario:
    17/02/2009 21:52
    #8
    Ramonico, tres dies, no tres nits ;)

    Al Comtes de Pallars, dues nits i dos forfets 104€ ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: