Descobrint Utah: Capítol 7 - Snowbird

Descobrint Utah: Capítol 7 - Snowbird
Situada al Little Cottonwood Canyon l'estació agermanada amb Zermatt és un dels resorts més afamats de Nordamèrica, comparteix amb la seva veïna Alta el mèrit de ser una de les estacions amb majors precipitacions del món. Amb menys de quaranta anys d'existència s'ha guanyat per mèrit propi un lloc al selecte club de les millors estacions del planeta, unes muntanyes imponents i una qualitat i quantitat de neu fora de tot dubte ajuden a estar a aquest selecte club. Aquí us ensenyem un petit tastet de l'estació que no heu de deixar pasar si visiteu aquestes terres.

Base de l'estació

1a base de l'estació

Per a tots els públics?

Des dels més pisteros fins als més extrems l'estació té un espai per a tothom, aquesta estació ha de ser un fixe al calendari de qualsevol persona que visiti Utah per esquiar, remontadors de primera, pistes perfectes, bones pendents, fora pistes més que interesants i neu en quantitat i qualitat no deixaran a ningú indiferent, i aposto que la sensació serà sempre positiva, a més al contrari de la seva veïna Alta aquí si que accepten als surfers. Tot i que cal dir que les pistes negres són les predominants a l'estació quasi sempre hi ha una ruta més senzilleta, si busqueu caminets hi han millors opcions a Utah com ara the Canyons aquí la reina és la pendent.

El Little Cottonwood Canyon des de Hidden Peak, al fons SLC

El Little Cottonwood Canyon des de Hidden Peak, al fons SLC

Des de Hidden Peak, al fons SLC

Des de Hidden Peak, al fons SLC

Hidden Peak i el Tram

Hidden Peak (3.353 msnm) és el pic que domina l'estació, des d'allà podeu anar on vulgueu i l'accés es fa des de la base de l'estació amb el remontador que és una de les imatges de l'estació, l'Aerial Tram, un telefèric que us portarà de la base al més alt de la muntanya per gaudir d'un espectacle visual en el que val la pena perdre uns minuts. Des d'aquí podeu tornar cap a les dues bases amb pàrquings de l'estació o bé tirar cap a Mineral Basin, una zona oberta l'any 2000 i amb moltíssimes possibilitats, tubs, tallats, amples i netes praderes,... una autèntica passada!! També cal destacar que des de 2002 Alta i Snowbird comparteixen forfet mitjançant l'unió a Sugarloaf Pass, una opció molt interesant que no va passar desapercebuda que la va nomenar com el millor domini esquiable de Nord Amèrica situant-se unides a l'èlit de l'esquí mondial.

Arribada del Gadzoom Quad

Arribada del Gadzoom Quad

Dalton's Draw

Dalton's Draw

El Tram és l'eix vertebrador de l'estació, el telèferic però en dies de molta afluència sol possar-se a rebentar, per tant per aquells dies l'ideal és pujar amb la Peruvian Express un telecadira de 4 desembragable amb una arribada força apretada i si voleu creuar a Mineral Basin doncs agafeu el túnel i arreglat, ja no s'ha de pujar a la cima per passar-hi, això si, abrigueu-vos que al túnel fa fred ... i recordeu, el que succeix al túnel queda al túnel!! Així ens ho recorda l'estació a les samarretes de publicitat. Una nova curiositat per a que veieu com es cuida aquí al client, a l'entrada del túnel teniu un panell que us indica els temps de cues a les dues cadires de Mineral Basin per a que valoreu si voleu anar-hi o no i no trobar-vos una sorpresa en arribar-hi, tot i això les dues cadires tiren força bé.

La base principal des de Chip's Run

La base principal des de Chip's Run

Encara que no es vegi la base és just aquí sota

Encara que no es vegi la base és just aquí sota

Tampoc us heu de deixar perdre el Thunder Bowl .... senzillament genial, un bosc de coniferes preciós on podreu gaudir de la neu aquells dies una mica més ventats per la protecció del bosc o els dies de paquetón amb l'esquí entre arbres o pels seus itineraris oberts, desgraciadament aquesta vegada degut als dies que feia que no nevava en condicions el bowl era una delícia pels amants dels bumps, un bumps que surten com bolets als pocs dies de caure un paquet, així que ja sabeu, si neva tots a correr cap a dalt!!

El que succeeix al túnel ... queda al túnel El que succeeix al túnel ... queda al túnel

El que succeeix al túnel ... queda al túnel

Mineral Basin

Mineral Basin és la darrera zona que s'ha inaugurat de l'estació, és potser la zona més suau de l'estació amb pendents no tant marcades com a l'altra vesant del Hidden Peak, tot i això aneu al tanto, aquí hi han tubs molt divertits que acaben a tallats no tant divertits si no esteu, amb carinyo, una mica tocats del bolet. És una zona ideal per iniciar-se al freeride doncs excepte els Hamilton Cliffs es pot esquiar com aquell que diu per tot arreu, tampoc no us enganyeu, aquí per molt powder que hi hagi que hi hagi no us quedareu aturats!! Però el més agradable és que gairebé sempre veus que hi ha al final d'allà cap a on vas, cosa que a l'altra banda no sempre pasa degut al desnivell i la forta pendent de la muntanya.

Mineral Basin

Mineral Basin

Mineral Basin

Mineral Basin

Mineral Basin

Mineral Basin

Mineral Basin

Mineral Basin

Un tub a Mineral Basin ... que acaba en un tallat!!

Un tub a Mineral Basin ... que acaba en un tallat!!

Una mica d'història

Com tota la zona la cosa comença a moure's amb la mineria, un cop més són els miners els primers que ocupen la zona, per exemple a la mina més productiva de la zona es van extreure 3,8 mil-lions de dòlars en argent, la mina Emma per això té un record a l'estació amb la pista Big Emma. El projecte de l'estació neix de la mà d'un treballador d'un dels lodges d'Alta, Ted Johnson, que en un viatge a Vail va conèixer al petrolier Richard D. Bass qui després d'una visita a la zona és va convertir en el soci capitalista de la societat que va nèixer el 1969 tot i que les pistes no es va inaugurar fins el desembre de 1971. Des de llavors l'estació ha crescut fins a convertir-se en el referent que és avui en dia.

Les allaus controlades a cop de canó!!

Les allaus controlades a cop de canó!!

La sortida del Gad 2

La sortida del Gad 2

Mirant cap a Alta

Mirant cap a Alta

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: