Lluís Marín entre els millors

Lluís Marín va aconseguir una brillant 15a posició en la seva primera participació al Campionat del Món de ‘boardercross’ a Gangwon, l'andorrà segueix així la línia ascendent de resultats. Apunta molt alt i amb 20 anys s'està convertint en una esperança molt important per aconseguir algún bon resultat als propers jocs de Vancouver.

En línia ascendent i amb bones sensacions per al futur. Lluís Marín està en un moment dolç i ho va confirmar en el millor lloc possible, al Campionat del Món disputat a Gangwon (Corea del Sud). El seu debut a la màxima competició es va saldar amb una quinzena posició. Un resultat excel·lent que convida a l’optimisme amb l’ull posat als Jocs Olímpics d’hivern a Vancouver.

L’andorrà va estar a punt de no competir a causa de les fortes caigudes que va patir en les sessions d’entrenament, però finalment va poder ser de la partida després de ser atès pel fisioterapeuta de l’equip d’Eslovènia. Els entrenaments lliures de les finals van començar amb una convidada de luxe: la neu. En les primeres sessions, Marín es va notar menys ràpid que en dies anteriors, però a mesura que acumulava baixades es va retrobar amb la seva millor forma. Als vuitens de final, Lluís Marín va competir amb l’americà Seth Wescott –campió olímpic a Torí–, l’alemany David Speiser –campió d’Alemanya– i el francès Ludovic Guillot-Diat. A la primera part del recorregut, l’americà va agafar uns metres d’avantatge respecte dels seus adversaris. Wescott va mantenir la diferència i per darrere es va formar el grup de tres raiders amb Lluís Marín que anaven encadenant salts del recorregut molt junts. Al penúltim salt i en la part més ràpida del recorregut el francès Guillot-Diat, Speisser i Marín van caure, però l’andorrà va ser el primer a aixecar-se i de continuar fins al final per obtenir la segona posició de grup i, per tant, l’accés a quarts de final.

Als quarts, Lluís Marín es va retrobar amb Wescott i també va competir amb el canadenc Tom Velisek i el suís Fabio Caduff. Des de bon inici, Lluís Marín es va situar en tercer lloc, però una errada d’equilibri el va fer caure i de retruc va perdre opcions de passar ronda. El guanyador va ser l’austríac Markus Schairer i el segon el francès Xavier de le Rue.

L’entrenador de Lluís Marín, Pere Goicoechea, es va mostrar satisfet pel nivell del seu esportista. “Ha fet el que havia de fer. És el seu primer any en Copa del Món i aquest quinzè lloc i el 22è aconseguit a Bad Gastein són una injecció de vitamina per a les properes proves de Copa del món dels Estats Units i del Canadà".

El director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí també va elogiar Marín. “Estic molt content per ell i per tot l’equip de persones que està treballant per recuperar el temps del curs passat. Aquests resultats són magnífics i li han de donar més motivació que mai. És un corredor molt jove que pot donar molt més de si i ha de continuar amb aquesta mateixa línia”, va indicar Carles Visa.

Joel Albaladejo acaba segon a l’Open Seat Freestyle

L’estació de Pas de la Casa va acolllir el Tofeu Open Seat de Freestyle en les disciplines d’snowboard i freestyle. L’andorrà Joel Albaladejo va finalitzar en segona posició després de dues rondes de qualificacions i dues rondes a la final que només van disputar els primers vuit primers de les qualificacions. El guanyador va ser Luka Melloni i tercer va quedar l’espanyol Pako Benguerel. L’andorrà Noha Albaladejo va ser cinquè i Scott Jordan va caure en les qualificacions i no va poder accedir a les finals.

De la seva banda, al Trofeu Topolino Cerni Cairat va ser l’únic integrant de l’equip andorrà a participar-hi. Cairat va acabar en 35a posició sobre un total de 127 corredors. El guanyador de la cursa va ser l’eslovè Aljaz Prasnic amb un temps de 19’42”. El segon del podi va ser l’italià Francesco di Fabian, amb 19’43” i el tercer, l’italià Marco Cappelletti, amb 19’44”. L’an -dor rà va fer un temps de 21’22”. “Estic content perquè ho he donat tot i estic força satisfet”, va indicar Cerni Cairat.