La molina obre la porta al món

La molina obre la porta al món
Avui al Diari de Girona continuen les reaccions a la cel.lebració de la Copa del Món a la Molina, de la mà de Daniel Terradellas en una columna d'opinió llegim els aspectes més positius i destacables de la Copa del Món en vers la Cerdanya, que ha reforçat la seva imatge de marca i no ha de deixar passar l'oportunitat d'obrir-se al món que ha deparat aquest cap de setmana d'autèntic èxit, un èxit que encara ha de durar al menys fins al 2011 quan hi arribin els millors surfistes del planeta.

Milers de persones, aficionats experts o televidents al sofà, vam poder gaudir d'unes apassionats baixades de les millors esquiadores del món a les pistes de la Molina. Les mil·lèsimes guanyades a cada corba al límit del control i la bellesa sinuosa de la traça, confirmaven l'encert en l'aposta feta perquè l'estació gironina acollís una prova del més alt nivell de l'esquí. L'èxit esportiu confirma que hi ha equip humà i instal·lacions homologables a les millors del món. Les mateixes esquiadores, els seus equips i els federatius internacionals, estaven senzillament encantats dels mitjans, de la professionalitat i simpatia del territori.

La climatologia -sol divendres i dissabte i neu al diumenge- va ser la compensació de la natura a tant d'esforç humà. Aquestes dates atorgades per la FIS eren certament arriscades. Pocs anys s'ha pogut gaudir de tanta neu enmig del mes de desembre i la imatge tòpica del nostre país és de sol i platja. La neu, per al món de l'esquí, es quedava als Alps o més cap al nord. I si no hi ha neu, pensaven que tampoc hi hauria instal·lacions, organització, afició generalitzada ni suport institucional que gaudeixen d'altres països. Des d' ahir, tot això ha canviat: hi ha hagut una preparació de mesos amb professionalitat, il·lusió i mitjans. Tot, per demostrar que sí que podem!

S'ha acabat la festa i és hora de fer-ne balanç, polir-ne els aspectes millorables i aprofitar les oportunitats que ens obre aquest nou escenari de ser entre els millors territoris de l'esquí mundial. Baixarem per la pista de l'estadi, cofois de trepitjar neu condicionada pel mateix pister que la preparava per a Maria Riesch, Lindsey Vonn o Mireia Clemente. Tant de bo l'afició creixent ens porti els competidors d'alt nivell que ens mereixem!

Aquests dies, la Cerdanya ha fet calaix i en general tothom està content. Alguns sectors, com són els més lligats amb el turisme, s'han abocat a col·laborar-hi perquè hi han vist l'oportunitat de promoció. Fantàstic! Al mateix temps, des de l'Ajuntament d'Alp, municipi de la Molina, s'ha cultivat la participació popular del territori i el reconeixement a persones promotores de l'esquí, ja que estem al centenari dels primers practicants al nostre país.

Han baixat les banderes i torna el dia a dia a la Cerdanya, però amb millors condicions: les carreteres millorades... Hi queden! Les antenes de telecomunicacions... Es queden! La promoció internacional... Hi és! No ha estat un foc d'encenalls.

Aquesta era la voluntat del Govern i de FGC: Que el territori gaudís d'una veritable oportunitat a través de l'esport per dinamitzar les seves potencialitats. I això, realment s'ha aprofitat al màxim.

La Copa del Mon i l'estació d'esquí de La Molina ha deixat bona petjada, que ha de continuar fins al 2011 amb els Campionats del Mon d'Snowboard. El repte per a la Cerdanya continua i les oportunitats hi són. Hi ha actuacions programades que es van fent realitat i projectes de futur, com l'hospital transfronterer i altres, que demostren confiança governamental envers aquest territori. Les dificultats actuals ens conviden a treballar intel·ligentment, sumar esforços públics i privats i apostar per un territori pròsper. La Cerdanya és una comarca preciosa, però el seu valor mes preuat són les persones. Algunes, ja ho han demostrat. Ara cal que s'hi afegeixin aquelles i aquells que creuen en les oportunitats i en les seves capacitats per fer-les realitat.

Notícia extreta del Diari de Girona.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: