Vallnord Turisme va generar 11.900 pernoctacions

Vallnord Turisme va generar 11.900 pernoctacions
L’oposició va criticar la gestió hotelera de la societat, que no beneficia els hotels dels pobles. Vallnord Turisme va generar un total d'11.900 pernoctacions la temporada passada. Amb aquesta xifra s'assoleix un increment del 20% respecte a la temporada anterior, peró tot i aixó s'apunta des del govern comunal que s'han d'unir esforços per tal de fer venir el turisme a les Valls del Nord.

El Comú de la Massana va celebrar ahir la darrera sessió de Comú abans de la parada d’estiu per l’inici de les vacances. Una sessió que va estar marcada per l’absència del cònsol major, Josep Maria Camp, per les poques accions aprovades i pel debat obert sobre la manera d’enfocar el pla de dinamització del turisme de la parròquia i la gestió hotelera de la societat Vallnord Turisme.

En aquest sentit, val a dir que la majoria, amb el beneplàcit de la minoria, va aprovar per unanimitat l’aportació anual que es fa a Vallnord, i que servirà per millorar el sistema de gestió hotelera, del qual es van beneficiar la passada campanya d’hivern milers de persones, amb 11.900 pernoctacions a la parròquia, un 3% del total i un 20% més que en la temporada immediatament anterior.

Poc equilibri turístic

L’oposició, encapçalada per Pere López, tot i aprovar de bon grat l’aportació econòmica a Vallnord, van fer una petita crítica i van començar tot un debat sobre la manera com s’ha de gestionar l’oferta hotelera de la parròquia i sobre la diversificació de les activitats que ofereix el pla de dinamització del turisme.

López va comentar que el que no es pot fer des del Comú és crear noves iniciatives comercials i turístiques "en un radi de 250 metres al voltant del centre de la parròquia, és a dir, a Les Fontetes". El socialdemòcrata va esmentar que des que es va iniciar el pla dinamitzador no s’han fet activitats més enllà de la zona del centre, fet que va titllar de molt negatiu ja que per revitalitzar el comerç de la Massana cal moure tots els seus racons i no només el centre, com fa el Comú al parer de l’Alternativa.

En aquest sentit, el conseller de Turisme i Comunicació, David Baró, va treure veracitat a les paraules de López argumentant que sí que s’havien fet accions als diferents pobles de la parròquia i que s’estaven creant nous equipaments per revitalitzar més zones, i va posar com a exemple el circuit de bicicròs i de bicitrial que s’està fent a Arinsal.

Sobre la primera qüestió, relacionada amb la gestió de la informació hotelera per part de la societat Vallnord Turisme, Pere López va posar en dubte la bona gestió d’aquest ens indicant que potser s’haurien de crear mecanismes per afavorir de manera paritària els hotels dels pobles i els complexos del centre.

Segons l’oposició, aquests hotels o bé no queden prou potenciats pels mecanismes de la societat o bé no s’estan fent prou bé les coses per afavorir l’arribada de pernoctacions a aquests establiments. Bona prova d’això, segons López, és que durant el desenvolupament de la prova de la Copa del Món de BTT, mentre que al centre els hotels tenien un índex força alt de gent allotjada, als hotels dels pobles no hi va arribar "cap turista per pernoctar-hi, com a màxim un o dos".

Baró va defensar amb totes les armes el sistema de gestió hotelera de Vallnord Turisme, i va indicar que es tractava de la mateixa manera tots els hotels de la parròquia, però que "al final és el turista qui decideix on pernocta".

De la seva banda, Josep Maria Garrallà, cònsol menor de la Massana, va assenyalar sobre aquesta qüestió que el que s’havia de fer era unir esforços per fer venir el turisme i no pas crear divisions en un tema tan important.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: