Rècord d'inscrits al Festival Unnim de Cinema de Muntanya

Rècord d'inscrits al Festival Unnim de Cinema de Muntanya
Rècord històric de pel·lícules inscrites a la 30a edició del Festival Unnim de Cinema de Muntanya, en aquesta trentena edició són 119 els films que s'hi han presentat i que provenen de 19 païssos diferents amb França com a primera 'potència' desbancant així a Espanya com a principal participant. Gairebé la meitat de les pel·lícules inscrites són d'aquest mateix any.

Rècord històric de pel·lícules inscrites al Festival Unnim de Cinema de Muntanya: en aquesta trentena edició, són 119 els films que s’han presentat per participar a la secció competitiva del certamen, a Torelló del 16 al 25 de novembre. És la xifra més alta que s’ha registrat a llarg de la història del Festival i supera els 110 treballs que, per exemple, es van presentar en l’edició del 2011, o les 116 que es van inscriure l’any 2008.

Les pel·lícules inscrites provenen de dinou països diferents. Provenen de França (23), d’Alemanya (21), d’Espanya (19) –de les quals 11 són catalanes-, dels Estats Units (11), d’Itàlia (7), de Polònia (7), de Suïssa (6), d’Àustria (6) i també més d’un exemplar de països com Gran Bretanya, Canadà, Nova Zelanda o Brasil. Destaca, sobretot, l’augment de participació dels Estats Units i que per primera vegada la participació estatal no és la més nombrosa.

De les pel·lícules que s’han inscrit per aquesta trentena edició, un 44% són films que s’han estrenat aquest any, un 50% es van projectar per primer cop el 2011 i la resta, un 6%, són del 2010.

A partir d’ara, el Festival seleccionarà els millors per a les vuit sessions d’entre el dissabte 17 i el divendres 23 de novembre. La clausura i el lliurament de premis serà el vespre del dissabte 24, per projectar les guanyadores en sessions non stop la nit de dissabte i al llarg de tot el diumenge 25.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: