Demà comença la 30a edició del Festival de Torelló

Demà comença la 30a edició del Festival de Torelló
Demà divendres es donarà el tret de sortida de la 30a edició del Festival Unnim de Cinema de Muntanya a Torelló. Aquest any el cartell del festival és, com de costum, expectacular i amb rècord de pel·lícules presentades, més de 100, de les que s'han triat un total de 30 per a la secció competitiva.

La cultura no és un luxeLa trentena edició del Festival Unnim de Cinema de Muntanya tirarà endavant malgrat els entrebancs i les dificultats econòmiques. Les subvencions públiques s’han reduït de forma significativa, i malgrat que molts patrocinadors es mantenen vinculats al Festival, les aportacions s’han reduït. A més, l’augment del l’IVA cultural al 21% ha afectat el pressupost del certamen. Com a Fundació no poden assumir-ho i s'han vist obligats a repercutir sobre el preu de les entrades l’increment d’aquesta nova taxa. Així les sessions de pel·lícules seran a 12 euros i s’enfilaran de 14 a 18 euros per a les sessions que inclouen conferències d’alpinistes internacionals. Per compensar-ho però, també hi trobareu més activitats gratuïtes de l’habitual, com la xerrada tècnica amb l’escalador David Palmada ‘Pelut’ o les “entrevistes” de Ferran Latorre. Us recordem que també podeu beneficiar-vos de descomptes especials, només a taquilla del teatre Cirvianum. Si sou estudiants de la UVic us faran un 20%; si sou clients d’Unnim o del BBVA, amb un màxim de dues entrades per targeta, un 10%, i si sou socis del club de cultura TR3SC el 20%. Per últim, afegir també que podeu aconseguir entrades 2x1 per a la sessió inaugural del Festival, de demà divendres, a les botigues de Torelló que col·laboren amb l'organització: Art32, Federòptics Francolí, L’Esportiu, Llibreria Xicoy, Òptica Jaumira i Torelló Jove.

Un any més neu extrema

Un any més el cartell del festival comptarà amb un dia especial per a la neu i els esports d'hivern, no només pel patrocini de molts anys de Grandvalira sino per comptar amb una sessió dedicada al cent per cent a aquestes pel·lícules. Aquest any els títols triats són l'austriaca Another day in paradise, l'americana The Freedom Chair, la suissa This is my winter i la francesa One step beyond. Aquesta sessió serà dissabte 17 de novembre a les 18:30 hores al teatre Cirvianum de Torelló.

Un cartell de luxe

Per a aquesta nova edició el cartell del festival és, com de costum, d'autèntic luxe, 31 pel·lícules es porjectaran al teatre Cirvianum que un any més acull el festival. Des de les imatges preses amb una càmara d'alta definició des del cim de l'Everest, homenatges a muntanyencs com el Walter Bonatti, històries familiars com les de Non cosí lontano, alpinisme amateur o esquí de muntanya com a Vite tra il vulcani que explica la travesa d'un reduït equip d’alpinistes travessa amb esquís les muntanyes iranianes des de l’oest a l’est. La travessa és només una excusa per conèixer paisatges únics i la població que viu en aquest territori desconegut. Aquí teniu un enllaç on trobar tot el programa del festival.

Cartell de la 30a edició del Festival Unnim de Cinema de Muntanya

Artículos relacionados:

  • 'Messner' triomfa a Torelló Publicado el 25/11/2012
  • Rècord d'inscrits al Festival Unnim de Cinema de Muntanya Publicado el 26/09/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: