Les retallades arriben als quilòmetres esquiables

Les retallades arriben als quilòmetres esquiables
Qui més qui menys alguna vegada mirant els plànols de pistes d'alguna estació s'ha demanat si els quilòmetres havien deixat de tenir mil metres o si pel contrari ara les distàncies es mesuraven en metres quadrats... Així doncs la pressió popular ha pogut amb Courmayeur i Monterosa que han hagut de reconèixer no tenir tants quilòmetres com anunciaven.

Retallades de quilòmetres irreals

Les estacions italianes de Courmayeur i Monterosa Ski ho han hagut de reconèixer i rebaixar les seves xifres de quilòmetres esquiables. El cas de Courmayeur és sagnant donat que ha hagut d'admetre tenir tot just un terç dels 100 quilòmetres de pistes que anunciava. Així passa de 100 a tot just 36 quilòmetres. Realment si la coneixeu sabreu que és una gran estació però que en un dia el que és pista és molt fàcilment visitable.

Tot això arriba, o al menys ells mateixos s'ho atribueixen, després de la pressió exercida des de la coneguda guía d'estacions "Where to Ski and Snowboard (WTSS)". Els editors de la guía desconfiaven d'aquesta dada, haig de dir que no coneixia els quilòmetres que anunciava però 100 era segur que no tenia. Això si, des de l'estació afirmen que apart d'aquests 36 compten amb 46 quilòmetres més d'itineraris fora pista.

Aquesta coneguda guía que fa 18 anys que editen Dave Watts i Chris Gill es congratula a la seva plana d'haver aconseguit que aquesta conegudíssima estació italiana hagi fet marxa enrera, però no és pas l'única, sense ser tant exagerat també Monterosa Ski ha fet retallades amb la crisi desfermeda per WTSS i ha passat dels 135 quilòmetres a només 73. "El total ha minvat dels 135 quilòmetres que els donaven una còmoda classificació amb tres estreslles fins als 73 quilòmetres".

El cas de Courmayeur deien els editors: "També cal dir que no saben exactament quin mètode fan servir per mesurar els itineraris, aquest és un altre misteri". I afegien "Amb aquests 36 quilòmetres l'estació està ara allà on li pertoca a la nostra classificació".

I només aquestes menteixen?

Doncs de ben segur que no, és d'aplaudir el que han fet aquestes dues? Doncs diria que no perque ningú no els hi haurien d'haver dit. Això si, al menys aquestes dues ho han reconegut i els aficionats els hi haurien de donar les gràcies.

Ara a veure si els editors de WTSS fan aquesta pressió amb d'altres estacions. I ja que s'hi posen, i no per poc tot sigui dit, doncs a veure si s'hi posen per a que els partes de neu que algunes estacions d'aquestes, i d'altres, contrades no n'encerten ni una, no saben si per desconeixement o per...

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    18/09/2012 10:39
    #1
    :oh!:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #2
    Fecha comentario:
    18/09/2012 23:03
    #2
    Ya llegan las rebajas hasta a los kilómetros... :lol2:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: