Cursos per formar aturats per treballar a la neu

Cursos per formar aturats per treballar a la neu
Un any més a Andorra el servei d'ocupació i Ski Andorra fan cursos de formació per a persones interesades a treballar al món de neu, en el pasat el gruix principal de treballadors han sigut sud-americans, però amb la crisi això està canviant i cada vegada més andorrans i més residents opten per treballar al món de la neu.

La col·laboració del servei d’Ocupació i les estacions d’esquí no és nova

L’augment de persones sense feina va motivar que s’iniciés aquesta cooperació, ateses les necessitats de personal de les pistes cada temporada d’hivern. En el passat ja es van fer cursos per a persones inscrites al servei i aquest mes de setembre es repetirà l’experiència. S’han introduït, això sí, millores. La directora d’Ski Andorra, Marta Rotés, va explicar que “la primera vegada es va apuntar gent que potser no tenia el perfil i el que hem demanat aquest any és que es fes una preselecció”. Així que Ocupació està triant entre els inscrits aquells que es poden adequar més a les necessitats de les estacions.

Rotés va explicar que les formacions seran per a auxiliar de remuntador i per a atenció al client. Per al primer lloc de feina se sol·licita, per exemple, que els demandants tinguin “una mínima noció d’esquiar”, mentre que, en el segon cas, es requereix la parla d’algun idioma estranger com ara anglès o francès. La directora d’Ski Andorra va puntualitzar que fer la formació no donarà accés directe a un lloc, però que pot suposar una ajuda. Els que aconsegueixin treballar després podran fer una formació interna a les estacions i superar l’examen d’agent d’explotació. Ara per ara el servei d’Ocupació “no ens han comunicat la relació de persones interessades”, encara que es preveu oferir un màxim d’un centenar de places.

Més andorrans i residents

La crisi econòmica s’ha traduït en un increment d’andorrans i residents que treballen a l’hivern en el sector de la neu. “Ha augmentat força el nombre però no vol dir que tots hagin passat a través del servei d’Ocupació, hi ha gent que acudeix directament a demanar feina”, argumenta Rotés. Es preveu, a més, que moltes d’aquestes persones repeteixin així que “ara per ara tampoc sabem les vacants que hi haurà”.

La temporalitat de la feina havia provocat –fins a l’esclat de la crisi– que no fos gaire atractiva per a la gent del país. Així que les estacions s’han nodrit especialment de treballadors sud-americans, que combinen la temporada aquí amb la que després fan al seu país d’origen. “Els hem agafat perquè aquí no hi havia mercat”, va reiterar Rotés.

Ara aquesta tendència estaria canviant. La responsable de l’entitat que agrupa les estacions d’esquí va remarcar que una de les particularitats que s’havien constatat, especialment la darrera temporada, és que, a banda que hi havia més població del país, “es van quedar tota la temporada”. En el passat tot sovint els treballadors marxaven a la meitat de contracte perquè trobaven un altre lloc de feina que podia ser més regular.

Artículos relacionados:

  • Formació en primers auxilis a Grandvalira Publicado el 06/11/2012
  • Més de mil llocs de treball per andorrans Publicado el 13/09/2012

3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    28/08/2012 10:14
    #1
    Hola bon dia: estic interessat en fet el curs. El meu lloc de residencia es a Berga i voldria saber com ho he de fer si ja estic apuntat a atur, moltes gracies.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    28/08/2012 10:34
    #2
    #1 Hola Eduard,

    Els cursos els fan a Andorra, hauries de contactar amb el servei d'ocupació andorrà o amb Skiandorra que són els que els promouen.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #3
    Fecha comentario:
    29/08/2012 08:48
    #3
    Y aún así el paro en el principado no llegará al 1%. Igualito que aquí, vamos...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: