Prommeger i Kummer s'impossen a la Molina

Prommeger i Kummer s'impossen a la Molina
La Molina ha tornat a demostrar aquest dissabte la seva gran capacitat d'organització i les seves instal·lacions amb motiu de la disputa de dues proves de Paral·lel Gegant (PGS) de la Copa del Món. A l'estació gironina s'han donat cita els riders amb opcions al títol. L'austríac Andreas Prommegger i la suïssa Patrizia Kummer, vencedors aquí, han sortit com a líders de PGS a falta d'una sola prova, que tindrà lloc la setmana vinent a l'estació italiana de Valmalenco. Tots parlen d'una magnífica pista i d'una excel·lent organització, fet que suposa una nova empenta cap el gran somni de l'esport de la neu espanyol: que el Pirineu català sigui algun dia seu d'uns Jocs Olímpics hivernals.

La cursa pel títol de la Copa del Món de Paral·lel es va posar aviat en marxa a la Molina. Tots els favorits van sobreviure a les eliminatòries contra el crono. A més, el sorteig va decidir que cap d'ells / elles s'enfrontessin un a l’altre en la primera ronda dels 16 primers. Pel costat dels homes, els dos actors principals de la temporada, i per tant els millors candidats pel títol de la Copa del Món, es mesurarien teòricament en els quarts de final. Però perquè pogués donar-se aquest cas, el líder provisional, l'italià Roland Fischnaller, havia de vèncer primer a l’austríac Andreas Lausegger, mentre que el també austríac Andreas Prommegger, número dos abans de La Molina, havia de fer-ho amb el nord-americà Justin Reiter.

La Molina, el talismà de Prommeger

Però ja en els vuitens de final es va donar la gran sorpresa quan Fischnaller es quedava fora en els vuitens de final, superat en les dues mànigues per Lausegger. Això obria les portes al seu principal rival pel títol, Prommegger, que no desaprofitaria l'ocasió per anar passant rondes i derrotar a la final el suís Simon Schoch. Prommegger va guanyar totes les baixades, el que diu molt del seu domini."Per a mi, La Molina és ja una pista talismà, És la tercera vegada que guanyo aquí, i espero que no sigui l'última", va dir un entusiasmat Prommegger. "La Molina em porta sort, així que espero tornar sempre que pugui. A més, la pista ha aguantat, i l'organització ha estat perfecta". La final de consolació, per decidir el tercer i quart lloc, va mesurar a dos austríacs més: Benjamin Karl, campió de la passada temporada, i Lukas Mathies, amb victòria del primer, que es resisteix a perdre el seu tron.

 Prommeger - Crèdit foto: Oliver Kraus/FIS

Kummer es referma en el lideratge de la Copa del Món

En la competició femenina, la líder provisional Patrizia Kummer (Suïssa) s'enfrontaria amb la japonesa Eri Yanetani, mentre que la segona, l'austríaca Julia Dujmovits se les veuria amb l'alemanya Anke Karstens. Quant a la tercera, la també austríaca Marion Kreiner es mesuraria a la canadenca Marianne Leeson; l'alemanya Amelie Kober contra una altra canadenca, Caroline Clau, i la russa i Ekaterina Tudegesheva, la campiona de la passada temporada, davant l'alemanya Isabel Laboeck. Al contrari que en la prova masculina, no es va donar una sorpresa tan contundent com en el cas de Fischnaller. Patrizia Kummer, molt al contrari, no va voler deixar passar l'ocasió per afermar-se en el liderat de la classificació. Això no significa que ho tingués fàcil, ja que en quarts de final va haver d'esprémer al màxim per sobreviure a l'austríaca Marion Kreinmer, que va perdre per només 4 mil·lèsimes de segon computades les dues baixades (a la primera, tot just una mil·lèsima de diferència). Si a semifinals va disposar fàcilment de la veterana suïssa Fraenzi Maegert-Kholi, a la final se les va veure i va desitjar per doblegar l'alemanya Amelie Kober. Es va donar la circumstància que totes dues van igualar fins a l'última mil·lèsima en la primera baixada, amb la qual cosa tot es decidiria en la segona, dues van tornar a estar sensacionals i gairebé igualades, però el cronometratge electrònic va mesurar amb prou feines 8 mil·lèsimes menys a favor de l’austríaca. "La pista ha estat perfecta, no ha patit tot i tantes baixades", ha afirmat la campiona. "Ha estat un dia esplèndid en una pista sensacional. I he guanyat. No puc demanar més a La Molina". La corredora de Berna declarava que "abans d'aquesta cursa, tothom deia que el PGS era la meva disciplina més fluixa. Però sempre vaig ràpid a les sessions d'entrenament així que savia que podia fer-ho. Maï em fico pressió. Em dic a mi mateixa que si surt surt, i si no, doncs res".

Kummer - Crèdit foto: Oliver Kraus/FIS

Aposta olímpica

L'excel·lent organització d'aquesta Copa del Món, com l'any passat als Mundials, ha significat una nova demostració de la capacitat d'organització i de voluntat olímpica de l'esport de la neu espanyol. La candidatura Barcelona-Pirineu per als Jocs Olímpics d'Hivern de 2022 tindrà una nova oportunitat perquè es tingui en compte la seva nominació. Tant els responsables tècnics com els participants han mostrat la seva gran satisfacció, tant per la pista com per l'organització.

"La Molina està al més alt nivell d'organització, comparable a les millors cites de la Copa del Món. Es nota que hi ha molta experiència al darrere i que pots confiar plenament", ha dit l'alemany Uwe Beier, actual Director de Cursa de la FIS per a les proves de Snowboard. De manera semblant s'ha expressat Alex Hoeller, l'austríac que va precedir en el càrrec de màxim responsable FIS a Beier: "La Molina mai ens ha fallat. Sempre que s'ha competit aquí s'ha fet dins dels màxims estàndards FIS".

"A la Molina oferim a la FIS un bon emplaçament i una gran organització. Cal seguir sol·licitant competicions d'alt nivell per continuar guanyant la seva confiança a l'hora d'organitzar proves de la Copa del Món, com a camí directe cap a la nominació de Barcelona-Pirineu per als Jocs Olímpics d'Hivern de 2022", ha dit Damià Calvet, Secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, que no s'ha volgut perdre la competició a l'estació ceretana.

Benjamin Karl - Crèdit foto: Oliver Kraus/FIS

En la mateixa línia s'ha expressat Oscar Grau, director de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu 2022. "Organitzar grans esdeveniments esportius internacionals és el millor aparador davant del món de l'esport", ha comentat. "Tant la FIS com els altres organismes de l'esport mundial captaran d'aquesta manera que estem preparats i disposats a tot. La Molina, en concret, ve organitzant competicions de la Copa del Món des de 2008. Cada cop que organitzem una més, serà el millor argument per demostrar que volem tenir els Jocs de 2022".

També Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), va insistir en aquesta necessitat de seguir organitzant grans esdeveniments per guanyar-se el favor dels qui hagin de decidir: "Estem assistint a la consolidació de la Molina com a primera estació espanyola a la organització de grans competicions internacionals de neu. No és una aposta d'ara, sinó que ve de fa anys. És la millor garantia per explicar al món que seguim en el camí del nostre principal objectiu: els Jocs de 2022".

Aquesta Copa del Món ha atret a La Molina a l'elit internacional del PGS. En total han estat 94 els competidors (52 homes i 42 dones) els que han intervingut en les dues proves. En total van ser 15 països. Per nombre de corredors inscrits van destacar Àustria i Rússia, ambdues amb 14, mentre que el Canadà, Suïssa i Itàlia van acreditar a 9 cadascun; segueixen després Alemanya (8 ), Estats Units (6), Japó i Eslovènia (5), Holanda (4), França i Ucraïna (3), Polònia i Kazakhstan (2), mentre que Noruega va aportar un sol representant.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    16/03/2012 08:49
    #1
    I com sempre SPAIN 0 points,
    Quina llastima....

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: