Copa del Món sense andorranes

Copa del Món sense andorranes
Tot i ser el gran objectiu tant de la Mimi Gutiérrez i de la Carmina Pallàs les lesions les han deixat fora de la prova. Mimi es va lesionar l'omoplat a un entrenament a ValThorens i Carmina Pallàs no acaba de trobar-se bé de la seva lesió al genoll. Així les andorranes només podràn gaudir de les millors esquiadores des de la graderia i no des de la pista com els hi hagués agradat.

Amb les millors del món. Hi seran totes menys les andorranes. La primera espasa del Principat, Mireia Mimi Gutiérrez, dia a dia comptava els dies que faltaven per disputar la Copa del Món femenina a la pista de l’Avet.

A casa seva. Era una il·lusió i un repte. Es va trencar l’omòplat en un entrenament d’eslàlom a Val Thorens i el temps estimat de baixa es va estipular com a mínim en un mes i mig. Això va passar el 15 de desembre i el compte enrere de Mimi ha complert tots els terminis. Això sí, la lesió a l’espatlla no ha evolucionat com s’esperava ja que el dolor encara existeix amb una tendinitis com a última convidada. Per tant, la doctora Celine Dechevanne va considerar que l’esquiadora andorrana no es posarà els esquís fins al 20 de febrer –la Copa del Món es disputa des del 10 de febrer fins al 12–. “Ja feia dies que m’estava fent una mica la idea que no arribaria a temps. No tinc gaire mobilitat a l’espatlla i ara ha aparegut una tendinitis. A part he perdut molta musculatura i millor no forçar. No és gens aconsellable”, va assegurar força decebuda Mimi Gutiérrez des de França, on iniciarà sessions amb el preparador físic de l’equip francès. La corredora tornarà a Andorra la setmana vinent per començar les sessions de fisiteràpia. “Estic molt decebuda perquè m’he perdut competir a la Copa del Món d’aquí i també tot el calendari se n’ha anat en orris quan he fet el meu millor esquí abans de la lesió, però l’important és estar bé”, va reconèixer. La seva substituta, la jove Carmina Pallàs, tampoc podrà disputar la Copa del Món de Soldeu perquè encara no està al 100% de la lesió al genoll. Tot just comença a competir i està lluny del millor nivell. “Em sap molt greu perquè ara començava a trobar-me bé. Em feia molta il·lusió competir amb les millors del món. Tot i així, en unes setmanes espero tenir la millor forma”, va indicar Carmina Pallàs, que va valorar la baixa de Mimi Gutiérrez. “Em sap molt greu i només desitjo que torni al més aviat possible”. Un cop estigui recuperada a la Mireia Gutiérrez li queda molt poc calendari per fer i les millors competicions ja estaran disputades. A?l’horitzó hi ha la final de la Copa d’Europa i el Campionat d’Andor­ra. “No hi arribaré tan cansada, però és clar que m’he perdut tot el bo”, va dir Mimi.

Lara Gut a Grandvalira

La Federació Andorrana d’Esquí hi va dir la seva amb un comunicat on va lamentar les dues baixes per a la Copa del Món femenina. “Aquest any estàvem a un pas d’aconseguir classificar la Mimi entre el Top-30 a la Copa del Món i amb la Carmina, després d’un curs passat brillant érem conscients que el circuit de Copa del Món no és el seu espai, però segur que podia competir a un bon nivell per tenir una bona experiència de futur”.

La pista de l'Avet, en estat inmillorable

Si les esquiadores andorranes no hi seran per no haver superat les lesions a temps, la pista de l’Avet, la gran protagonista de la Copa del Món d’esquí alpí femenina, està en un “estat immillorable”, segons va indicar Jordi Pujol, el director esportiu de la prova. Mentre s’estan col·locant les xarxes de protecció, la pista continua el procés de preparació en espera la setmana vinent de la injecció d’aigua. “Ja tenim la base que necessitàvem. Diumenge vam treure el 90% de la neu caiguda i per a aquesta matinada hem previst també buidar la neu que està caient”, va assegurar Jordi Pujol, i de moment tot continua amb el procés previst. “Pel que fa a canons ja s’ha parat i ara la feina és treure la neu que cau. En teoria dilluns o dimarts injectarem aigua sempre que el cel estigui clar. Serà una prova de foc i tot sortirà bé perquè s’ha fet molta feina”.

Les primeres seleccions a arribar ho faran el dia 7: Suïssa, Itàlia i França i faran entrenaments en pista d’eslàlom.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: