Andorra als Jocs 2022?

Andorra als Jocs 2022?
Això és el que ahir va propossar l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en el marc de la jornada de l'Empresa Familiar que es va dur a terme ahir al Principat. L'alcalde barceloní va considerar que desaprofitar l'oferta hotelera d'Andorra seria un error. Però no hi hauria cap prova a territori andorrà ja que es concentrarien totes a la Cerdanya.

La jornada de l'Empresa Familiar i més en concret la ponència de Xavier Trias, alcalde de Barcelona, que va venir per explicar com la capital catalana s'ha anat adaptant als canvis, va servir com a punt inicial d'un seguit de converses que es faran en un futur no molt llunyà per iniciar contactes i parlar d'una possible col·laboració entre el Principat i Barcelona per a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2022. Una candidatura que vol presentar-se sota el nom de Barcelona-Pirineus i que Trias veu a la Cerdanya com la zona ideal per fer les proves d'esquí. Quina, doncs, hauria de ser la col·laboració d'Andorra? La gran capacitat hotelera i la possibilitat a estudiar de poder acollir una prova.

Tot està ara en termes de possibilitats, però almenys tècnics de la comissió de la candidatura de l'Ajuntament de Barcelona vindran aquest hivern a visitar els diferents campionats mundials que acullen les pistes andorranes per estudiar i concretitzar aquella possibilitat més desitjada que serà la d'acollir una prova.

Si en el seu discurs, Trias va ser el que va anunciar la col·laboració que Barcelona i Andorra podrien aconseguir en aquesta candidatura, el mateix ministre de Turisme, en el torn de preguntes i davant de tot el sector empresarial del país, li va dir al alcalde català que li «agafava la paraula».

Trias creu que la possibilitat de celebrar una prova al Principat l'ha d'estudiar el comitè olímpic, perquè segons assegura, aquest «és contrari a la dispersió de les proves», i també veu que la gran majoria han d'estar concentrades a la Cerdanya.Tots amb Barcelona 2022

Per la seva part, el ministre de Turisme va insistir en la proximitat existent entre Andorra i la Cerdanya, «a 40 minuts», va dir, i a més va remarcar el potencial hoteler i també va destacar l'estabilitat política tant de l'Ajuntament de Barcelona com del Govern andorrà per poder treballar la candidatura, que s'ha de presentar al 2016. Camp també va destacar que Andorra ha de demostrar que té les infraestructures necessàries i les proves del món que s'efectuaran «donaran seriositat i més credibilitat», va dir.

Trias també va voler destacar que els jocs olímpics s'han de percebre per a què el Pirineu «s'aprofiti de Barcelona i no al revés», va dir.

El to discordant el va afegir el cap del Govern, qui no va assistir a la conferència de l'alcalde català, però es va pronunciar per dir que Barcelona «demana la col·laboració però és evident que Barcelona no farà seus els Jocs dels Pirineus, en els que podem participar», va dir.

Connexions amb l'heliport

Tot i no ser competència directa de l'Ajuntament, l'alcalde de Barcelona es va pronunciar sobre els possibles contactes que podrien haver-hi entre l'aeroport del Prat i el futur heliport. Per la seva banda, el ministre de Turisme va explicar que aquesta infraestructura no ha de descartar cap connexió i s'estudiarà perquè sigui triple amb Barcelona, Tolosa i l'Alguaire. En aquest sentit, Camp va reconèixer que encara no s'havia fet cap tipus de contacte amb l'aeroport de Barcelona i que hi ha molt de treball a fer.

El ministre de Turisme, que va obrir el fòrum de l'empresa familiar, va explicar que s'ha d'atacar al turisme d'alt poder adquisitiu, com un segment important, amb una millora del transport i l'ampliació d'hotels d'alt nivell. En aquest sentit, Camp va explicar que caldrà buscar una fórmula per reduir el nombre de interlocutors de les associacions de comerciants i d'hotelers, per poder avançar en solucions, ja que està «molt heterogenitzat»

Artículos relacionados:


2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    15/11/2011 12:02
    #1
    Concretitzar? Què carai és això? :hein?:

    Concretar, no?


    D´altra banda, sobre la notícia. No tinc temps per fer una totxana i seria l´enèssima repetició del que en penso un altre cop.

    Que facin el fotut favor d´enterrar aquest tema que no va absolutament enlloc. És més, el favor que se li faria a Andorra seria inmens. Alguna contrapartida? On és la contrapartida? La vull veure.

    Seguint. Si de veritat ha d´ésser el Pirineu qui s´aprofita de Barcelona, el senyor Trias que no pugi més enllà de Terrassa si és per qüestions estrictament laborals.

    Si Barcelona es desenvolupa i l´àrea metropolitana tira, el Pirineu tira. Si no, tururut viola. A més, ja veieu com d´espavilats són aquests del Pirineu, quines grans idees per vendre fora, captar client, etc, etc. Em refereixo als andorrans, clar. :lol2:

    A més, els senyors del Pirineu us haurien d´estar inmensament agraïts pel desenvolupament de cartró-pedra (més aviat de fusta i pedra) d´aquests anys recents. La Cerdanya fa pena i fàstic, o potser li hauria de dir com la película titulada "Miedo y asco en las Vegas", que podríem titular "Miedo y asco en la Cerdanya".

    La gent del Pirineu es mereix oportunitats, no totxos. Es mereixen poder desenvolupar el seu territori. I on es consideri oportú conservar el paissatge com a actiu, però on no, que si foti una refineria si fa falta. :lol2:

    Ara que "no hi ha hotels" a la Cerdanya, ens hem d´aliar amb els andorrans per la seva gran capacitat hotelera. Aneu a cagar tots plegats colla de desgraciats!

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    15/11/2011 12:30
    #2
    #1 "Miedo y asco en la Cerdanya"

    Boníssima!!!! :lol2: :lol2: :lol2:

    karma del missatge: 14 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: