El futur de Vallter 2000 preocupa a la vall de Camprodon

El futur de Vallter 2000 preocupa a la vall de Camprodon
I és que com deia una dita quan Alemània esternuda Europa es constipa doncs en aquest cas l'esternut prové de Vallter però a Camprodon comencen ja a pensar en el "Frenadol". I és que no cal ser un expert per dir que l'economia de la vall quedaría tocada de mort si no es pot garantir el futur de l'estació. Tot apunta a que al final les autoritats hauran de prendre les mesures adients per tal que això no succeeixi i així ho reclamen des de la vall, batlles o comerciants han rebut amb molt neguit les notícies sobre el complicat moment que viu Vallter 2000. FGC de la seva banda de moment es desmarca de les sol·lucions fins que no li demani el govern.

Els alcaldes de la Vall de Camprodon afirmen que els sis municipis de la zona –Camprodon, Setcases, Llanars, Vilallonga de Ter, Molló i Sant Pau de Segúriesno es poden permetre el luxe que l'estació d'esquí alpí Vallter 2000 hagi de tancar per no trobar el suport que li cal per superar l'actual situació econòmica difícil per la qual passa. Recorden que es tracta de l'estació hivernal de les comarques gironines i que reclamen la implicació política més enllà de l'àmbit de la vall. Tots sis ajuntaments tenen una participació a l'accionariat, tot i que molt testimonial.

Tot i reconèixer el difícil moment econòmic pel qual passa Vallter 2000segons alguns d'ells, crític–, tots es mostren esperançats que, tard o d'hora, es podrà superar aquesta situació. La intervenció de la Generalitat és clau, per la majoria d'ells, perquè Vallter pugui fer les inversions que calen actualment a l'estació per superar la deteriorada situació econòmica i afrontar el futur amb garanties. En cas contrari, es crearia un greuge comparatiu amb les altres dues estacions del Pirineu gironí on el govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat, n'és la propietari.

L'alcalde de Setcases, Carlos Fernández, diu que Vallter necessita una inversió aliena i afegeix que és difícil trobar en l'actualitat un grup inversor que la dugui a terme, la qual cosa deixa l'estació en desavantatge i la Vall de Camprodon víctima del desequilibri territorial. Fernández, que presideix l'Ajuntament del municipi on es troba ubicada l'estació, manté que la situació és crítica i que cal trobar una solució ràpida perquè no és bo que Vallter estigui oberta sense funcionar com cal.

El de Sant Pau de Segúries, Josep Palos, afirma que no creu que Vallter arribi al tancament i creu que la solució passa per la inversió pública, tot i que reconeix que el moment no és el més favorable. El seu homòleg de Llanars, Esteve Costa, recorda que la manca de neu de les últimes temporades ha afectat greument Vallter, però insisteix que no es pot arribar a tancar perquè és un motor important de l'economia de la vall. Segons ell, és un moment difícil per amortitzar els crèdits i els interessos que té concedits de l'Institut Català de Finances. Costa explica que si realment s'hagués d'arribar a aquest extrem no es pot tancar així com així i s'ha de fer d'acord amb la legislació vigent. Això no obstant i segons ell, a la junta d'accionistes no s'ha informat d'aquests aspectes.

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, que també és diputat al Parlament, apunta que des del territori sempre han defensat la implicació pública per assegurar el futur de l'estació de Vallter 2000. “És una peça clau del turisme de la Vall de Camprodon i del Ripollès en general”, ha recordat. Pujol vol que l'administració prengui en consideració que, a diferència de moltes altres estacions, Vallter no està lligada a un creixement urbanístic, sinó que és estrictament un centre d'esquí. L'alcalde de Camprodon, per això, reclama que la Generalitat treballi per assegurar el futur de l'estació, tal com fa amb la Molina i Vall de Núria. La seva homòloga de Vilallonga de Ter, Francesca Pastoret, remarca la importància de l'estació ripollesa per als sis municipis de la vall. La presidenta de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Ester Noguer, no ha pogut ser localitzada.

L'alcalde de Molló, Josep Coma, alerta que Vallter no ha anat bé durant les últimes temporades i que les pèrdues devaluen el capital de la societat, la qual cosa, amb paraules seves, pot acabar malament. Coma diu que l'estació fa funcionar l'economia de la vall durant l'hivern i que és un actiu important per al mercat de segona residència i per a l'hostaleria i la restauració i, per tant, no es pot deixar perdre.

Fonts de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han afirmat que l'ens no té potestat per negociar res si és que el govern no els ho demana. A més, han afegit que no faran una negociació a través de la premsa.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    20/11/2011 15:15
    #1
    Pues es muy normal. miren las tarifas, a mi me cuesta en puigmal 85 euros los cuatro de la familia y en vallter 132.
    Nada mas que decir.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: