ICV contrària a l'entrada de FGC a Vallter

ICV contrària a l'entrada de FGC a Vallter
El diputat d'ICV Joan Boada va anunciar ahir al matí que demanarà al Parlament informació sobre les accions de l'actual i els anteriors, dels quals en va formar part el seu propi partit (sic). També demanarà informació sobre els 500.000 euros que s'invertiran de cara a aquesta nova temporada i que garantiran l'obertura de l'estació.

El diputat, Joan Boada (ICV) va visitar divendres l'estació de Vallter 2000 on va anunciar que demanarà informació al Parlament de tots els avals i subvencions que els diferents governs de la Generalitat van fer a l'antiga gestió privada de Vallter 2000, entre ells el que els seus propis dos governs van concedir. El passat mes de juliol per tal d'evitar el tancament de l'estació es va capitalitzar el deute que tenia amb l'ICF i mitjançant l'empresa pública Ferrocarils de la Generalitat va quedar-se amb el 60% del capital. Un 30% va quedar a mans de l'antic soci majoritari, la constructora Salvador Serra SA (radicada al Pla de l'Estany), i el 10% que queda se'l reparteixen els ajuntaments i la Mancomunitat de la Vall de Camprodon. Una vall on l'estació genera un fluxe de més de 80.000 visitants per temporada i que genera uns ingressos d'uns vuit euros a la vall per cada euro que entra a l'estació.

La idea del partit ecologista és evitar que la gestió pública continuï les accions que, segons ells, han suposat el fracàs de l'anterior acció privada, la qual va acabar amb un forat de 4,2 milions d'euros, cosa que cal remarcar que no és d'aquesta passada temporada i per tant haurien d'assumir responsabilitats tots els responsables dels Governs que es demostrés que poguesin haver atorgat alguna ajuda al complex hivernal. La resolució del deute es va fer amb l'aportació d'1,8 milions de la Generalitat i amb l'aval de 2,4 milions per pat de l'actual propietari, aquests diners corresponen a deute a curt termini que corresponen a dos crèdits amb el Banc de Santander i el Bilbao Vizcaya. Com a contrapartida es va produïr un canvi en l'accionariat de la societat gestora. La previsió és que el Govern inverteixi 500.000 euros més de cara a la propera temporada. El partit de Boada també demanarà per la destinació d'aquesta inversió.

Joan Boada a Vallter 2000 - Crèdit: Xavier Valeri - Diari de GironaJoan Boada a Vallter 2000 - Crèdit: Xavier Valeri - Diari de Girona

Consideren que la gestió de l'antic Departament de Medi Ambient, departament que gestionava directament el partit de Boada en la persona de Francesc Baltasar, no va afectar per res en la negativa rendibilitat privada de l'estació, sino que ben al contrari es va beneficiar d'ajudes directes i indirectes. Segons podem llegir al Diari de Girona Boada feia les següents declaracions: "Algunes de les inversions que s'han fet aquí no són directes perquè la variant de Setcases ve determinada per Vallter. Què faria la variant de Setcases aquí, si no hi hagués Vallter 2000?" I afegia que al seu partit: "No estem d'acord que es continuïn portant diners per fer allò que ha dut l'activitat privada al fracàs".

ICV diu que vol que Vallter 2000 sigui rendible i per això presentarà una proposta de resolució al Parlament, en la qual demarà que s'iniciin els tràmits per tal d'assolir la declaració de Parc Natural de les capçaleres dels rius Ter i del Freser. Argumenten que el futur parc podria formar part d'una oferta conjunta amb la reserva natural de Mantet-Py al Conflent i que es la continuïtat natural de l'àrea de Vallter 2000. "Els parcs naturals no són només un element de protecció, sinó que són un element d'activitat econòmica", va valorar. Segons ell un Vallter 2000 inclòs dins d'un Parc no s'hauria de limitar a treballar per una temporada d'esqui de 5 mesos. "Tothom sap que el canvi climàtic avança, sabem que el mateniment de la neu als Pirineus Orientals cada vegada és menor", i segons els ecologistes Vallter 2000 s'hauria de reconsiderar com a estació d'esquí i seguia el seu atac a l'estació amb la, segons ell, iregular situació de la cafeteria les Marmotes a 2.500 metres i l'ús de captacions per a neu artificial del torrent de l'Escorrentia sense permís de l'Associació Catalana de l'Aigua. D'altra banda apunta que cal potenciar el neixament del Ter.

També va indicar que a partir de la majoria pública de l'estació s'han d'iniciar accions per restaurar el medi degradat i acabar amb l'erosió creada durant anys per causa de la construcció de talussos i de treballs fets amb maquinària pesada i de manera poc curosa.

Artículos relacionados:


11 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    18/08/2012 22:40
    #1
    Pare, perdona'ls perquè no saben el que diuen.

    :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    18/08/2012 23:45
    #2
    #1 el problema no és no saber el que diuen, el problema és no tenir ni la més remota idea del que parlen... Parlen de demanar informació sobre les subvencions que atorgava la seva pròpia conselleria :za!ar:
    Si demanen aquesta informació a que punyeta es dedicava el Baltasar? A preparar informes per Agbar? Quina colla aquests d'ICV!

    karma del missatge: 32 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    19/08/2012 00:15
    #3
    No m'he posat a desgranar fil per randa i he fet un resum perquè com tu, si començo no acabo.

    :lol2:

    Demà si de cas, que ara estic amb altres temes. :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    19/08/2012 16:03
    #4
    Boada!!! gran muntanyenc i millor persona!!! cobra els desplacements de casa seva a Barcelona i viu a Barcelona, gran cara dura!!!

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #5
    Fecha comentario:
    19/08/2012 19:56
    #5

    Vaja tela. Algunes coses són incomprensibles.

    #2 :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #6
    Fecha comentario:
    20/08/2012 13:03
    #6
    #4 No sé perque ho dius això. En Joan Boada viu a Girona i acostuma a desplaçar-se a Barcelona en tren. A més, fei temps que no llegia una notícia tan manipulada com aquesta. Em sembla que no aneu massa bé en aquesta web barrejant el que declara algú amb els vostres comentaris. Només cal veure com tracten les declaracions d'en Boada altres mitjans tan poc dubtosos d'ecosocialistes com Expansión. El que ha dit en Boada és que el model de negoci actual ha estat un fracàs i que cal replantejar-lo, no que estigui en contra de Vallter. I per cert, les ajudes les va donar ICF, no Medi Ambient. Apa, a seguir inventant !

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #7
    Fecha comentario:
    20/08/2012 13:45
    #7
    #6 Inventat no hi ha res. Manipulat? Que el model ha estat un fracàs? Si, però ho és ara que ell està a l'oposició i ho era ja quan ell estava al Govern i el "Sr" Baltasar a Medi Ambient, perque surt ara? Buscant rèdits polítics?

    Aquest "Sr" parla sense tenir ni idea del que representa com a motor econòmic de la comarca l'estació de Vallter. I sembla mentida que essent veï, com era o és, de la vall d'en Bas es poguin dir aquestes bajanades.

    I si vols manipulació doncs a llegir polítics, això si que és manipulació, però suposo que a alguns encara els hi tenen ben rentat el cervell, pitjor per ells.

    karma del missatge: 15 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #8
    Fecha comentario:
    20/08/2012 17:00
    #8
    #7 Quan em vegis pregar (sóc ateu) ja saps per què ho faig...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #9
    Fecha comentario:
    20/08/2012 17:21
    #9
    #6 És curiós com el color verd, de fa uns quants anys, porta associada no poques vegades, una petita o mitjana conspiranoia.

    Istrionismes apart (cadascú amb els seus), jo crec que l'article és senzillament un recull sobre aquest tema. He llegit una mica d'aquí, un xic d'allà.

    Ara bé, posem-nos amb el tema.

    1.- Com ja diu en David a bona hora se li acut al senyor Boada badar boca. Ara que FGC ja té el cap i els peus ben endins. Com a partit que aspira a gobernar, jo crec que s'assabenten de les coses un pèl tard.

    2.- La fuga, fuita o altres termes de la llengua catalana sinònimes del fet de la pèrdua massiva d'esquiadors catalans a d'altres territoris on s'oferta l'esquí és clamorosa. Es diu, es calcula, vés a saber si és ben bé així, però el càlcul conegut és aquest; que hi ha 700.000 esquiadors catalans. Suposo que aquí hi entren aquells que només hi pugen un cop però tant se val. El cas és que prop del 50%, repeteixo, 50%, esquien fora de Catalunya.

    3.- Degut al punt 2.- i gràcies al model francès de gestió pública i local de les estacions la competencia que ens fan fa molt, molt mal.

    4.- Les inversions de Vallter han sigut, que jo conegui privades. Carreteres, accessos i mandangues apart. Cosa que fa més que probable que aquestes inversions siguin sempre de quantitats per "anar tirant" però mai del volum suficient com per posar-hi els collons sobre la taula i crear un model potent.

    5.- L'hivern passat comentava amb un conegut esquiador de la Cerdanya, com ell mateix recordava com als anys 80 a ple desembre havia jugat a futbol a pista llarga. El futbol es juga sense neu.
    Tota aquesta atabalamenta climàtica abusurda i abusiva a la que estem sotmesos una i altra vegada, fora bo que ens la comenséssim a fer mirar un parell de vegades més. El clima canvia. Sempre!

    6.- Els parcs naturals no són un negoci. Són un atractiu turístic però no perquè en un cartell hi digui "parc natural", sinó perquè la zona per la seva propia naturalesa ( :lol2: té collons) ja és atractiva. Fer-hi centres d'interpretació, activitats, etc dinamitza però el cas és si realment rentabilitza la inversió. D'altra banda això pot comportar efectes molt, molt negatius al territori. Com per exemple:

    - Gràcies a Java El Had, més conegut com al socialista gironí Joaquim Nadal i els seus amics els Verds de ICV, Boí Taüll no va poder ampliar per on li era natural fa uns pocs anys, ja que el terreny era zona pre-parc o propera al parc i clar... ja hi vam ser tots. A aquest fet se li va sumar l'alcalde de la Vall, socialista, que per interessos personals de vilatans propers a Barruera i Durro van voler empenyar-se en ampliar per una banda solana, i de cota baixa! A més, en un futur es volia unir amb VallFosca. Cosa que desde Boí mai els havia apassionat perquè ja sabien qui hi havia i qui hi deixava d'haver.

    - L'altre conseqüència negativa és que apart de dificultar les ampliacions com ja hem vist, és que no se sap per quins set sous les normatives d'edificació són molt i molt restrictives, cosa que fa encarir els preus de l'habitatge i del sòl fins a nivells insospitats.

    - Els usos habituals dels autòctons solen veure's afectats per normatives exigents, restriccions absurdes, redactades per buròcrates verds, d'intel·ligència verda que deixen un regust amarg (degut al verd) en els habitants.

    7.- Per tant, per tot això i per unes quantes coses més cal revisar de dalt abaix el model de turisme de neu que tenia plantejada la Generalitat durant el govern tripartit.

    8.- Fora interessant que degut als problemes generals de les estacions i que cada cop més en són de tituralitat pública total o parcial, crear una marca conjunta, posar-hi els peus i el coll i anar a obrir-se al món per vendre la Neu de Catalunya.


    Fins aquí arribo. Potser m'he deixat 54 coses, però ja em passa sovint a mi......

    :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

    karma del missatge: 42 - Vots positius: 3 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #10
    Fecha comentario:
    20/08/2012 17:48
    #10
    #9 I poca cosa més a dir :+:

    Però sempre hi haurà qui no vol veure més enllà de l'enciam que porta al cap.

    karma del missatge: 15 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #11
    Fecha comentario:
    22/08/2012 09:39
    #11
    #9 Totalmente de acuerdo contigo en casi todo. El problema principal concretamente en los Orientales es que hacen frontera con un país diferente con otras reglas y otro tipo de juego. Tal vez tengas razón y la norma general que dictaría el sentido común no valga cuando tu vecino se las pasa por el mismísimo arco del triunfo, nunca mejor dicho. :+:

    karma del missatge: 34 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: