Vallter busca capital per tirar endavant

Vallter busca capital per tirar endavant
Vallter busca capital per tirar endavant l'activitat. L'accionariat no pot fer front a les grans inversions que calen i reclama ajuts oficials. La direcció veu difícil tirar endavant amb la competència d'estacions que són públiques i reben ajuts de l'administració. El retorn de l'estació a la vall és de vuit euros per cada euro i és per això que la vall no vol ni imaginar que passaria si ...

L'estació d'esquí alpí Vallter 2000, al municipi de Setcases, afronta la nova temporada amb millors perspectives que en les últimes i espera que això li permeti remuntar la situació bastant crítica en què es troba des del punt de vista econòmic. En les darreres temporades, la neu ha justejat, i això, com a la resta d'estacions del Pirineu gironí, ha fet baixar el nombre d'esquiadors i ha calgut produir molta més neu, amb el consegüent increment de la factura de l'aigua i de l'energia. El director de Vallter, Enric Serra, ha afirmat que l'estació és de capital privat, i això fa que sigui impossible afrontar les inversions que calen per a la seva viabilitat. Vallter ha de fer front a la competència de les estacions properes en què la propietat o una part important de la propietat és del l'administració. “Cobrant el forfet d'adult a uns 30 euros, no es pot fer front a les grans inversions que calen per assegurar el futur”, remarca.

El que tenen clar els responsables de l'estació d'esquí alpí Vallter 2000 és que només l'administració pot ajudar a capgirar aquesta situació. En aquest sentit, Enric Serra ha manifestat que durant els últims anys han mantingut contactes amb els organismes competents del govern català per exposar-los la situació i estudiar solucions, tot just ara sembla que aquest punt de trobada pot donar algun fruit. Sigui com sigui, no obstant, els resultats són, ara per ara, una vertadera incògnita.

Vuit euros per cada euro deixat a l'estació

Tot i que l'accionariat majoritari és privat, hi ha una part petita que està en mans d'un conglomerat en què participen els sis ajuntaments –Camprodon, Setcases, Llanars, Vilallonga de Ter, Molló i Sant Pau de Segúries– i la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, que no cal dir que també estan en una situació precària. El director de Vallter 2000 ha recordat que hi ha estudis rigorosos que demostren que cada euro que entra a l'estació d'esquí es multiplica per vuit a l'àrea d'influència, és a dir, a la vall de Camprodon. Aquesta influència és sobretot en hostaleria i en restauració. “No voldria pensar què passaria si Vallter ha de tancar, cosa que no es pot descartar si no es redreça la situació”, hi ha insistit. Cal recordar que els aficionats a l'esquí o els visitants, per accedir a Vallter ho han de fer per la carretera que passa per la ronda del Mas Ventós de Camprodon i pels municipis de Llanars, Vilallonga i Setcases.

La nevada del cap de setmana passat ha deixat gruixos de fins a 70 centímetres a les zones més altes de Vallter 2000. Com que s'ha produït en abundància i abans del que acostuma a ser habitual, fa ser optimistes els responsables de l'estació en preveure que serà una bona temporada. A més, les previsions dels propers dies apunten, si no es capgiren, que la situació meteorològica reforçarà aquests gruixos i sobretot farà baixar les temperatures, amb la qual cosa els aspersors podran fabricar neu a dojo. Si no hi ha canvis d'última hora que facin avançar l'inici de temporada, les pistes s'obriran l'últim cap de setmana d'aquest mes. Vallter afronta la temporada amb una inversió de mig milió d'euros, tot i la situació econòmica precària en què es troba.

Vallter va rebre la temporada passada més de 60.000 esquiadors i visitants i, a l'estiu, ha mantingut l'estació parcialment oberta, amb el telecadira que du fins al naixement del riu Ter, a Ulldeter, i amb una oferta lúdica, com la pista de tubbies i els ponis, que s'afegeixen als atractius naturals que converteixen la zona en una de les més freqüentades per excursionistes o per persones que simplement volen fer una passejada en plena natura. És una estació d'esquí alpí de proximitat i familiar i compta amb una àmplia oferta de cursets i d'activitats.

"Les estacions ripolleses hauríem de fer front comú"

El director de Vallter reflexiona sobre la temporada i la situació econòmica de l'estació.

Com es presenta la temporada?

Ara l'estació té gruixos importants de neu a les zones més altes. Si es mantenen les previsions de baixada de temperatures i de nevades, crec que serà una bona temporada.

Quines millores han fet?

La situació econòmica és molt precària i, per tant, ens hem centrat en el manteniment dels remuntadors, en millores als accessos, en alguns punts de les pistes i en el sistema d'emmagatzematge d'aigua.

Com es capgira la situació econòmica?

Hem de parlar-ne i trobar-hi solucions perquè, en cas contrari, els màxims accionistes es podrien plantejar tancar.

I quines proposen?

Subvencions o ajuts...

Vallter 2000 és una estació d'esquí alpí de proximitat en el context de les comarques gironines. Què en pensa, dels Jocs Olímpics Barcelona-Pirineu per al 2022?

Sempre és bo que es parli del sector de l'esquí i els possibles Jocs Olímpics ho permeten. Si se'n parla, hi sortim guanyant. Les estacions ripolleses són petites i haurien de fer un front comú per acollir entrenaments o proves petites.En aquest cas, alguna cosa en les infraestructures i dels serveis d'aquestes estacions es milloraria.

Quin és el tret diferencial de Vallter?

Som una estació de proximitat, sense peatges, ni massificada i a una altura que garanteix una neu de molta qualitat. És una estació ideal per a una escapada d'un dia o fins i tot de mig dia. Per als esquiadors de nivell tenim zones fora de pistes molt interessants i també oferim molts cursets.

Artículos relacionados:


3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    10/11/2011 10:46
    #1
    Avís per a navegants, els amos de Vallter son una petita constructora de Banyoles.....

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    10/11/2011 14:55
    #2
    #1 Ja no hi tenen res a veure la familia Pujol.... ???????, desde quan......?? :+: :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    10/11/2011 15:12
    #3
    Des de fa 6 anys

    karma del missatge: 13 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: