L’equip andorrà torna amb bones sensacions

L’equip andorrà torna amb bones sensacions
Els primeres espases andorrans de la FAE (Federació Andorrana d'Esquí) tornen aquesta setmana de la seva estada d'entrenaments a Argentina amb bones sensacions tot i la lesió de la 'Mimi' Gutiérrez que no li ha permès entrenar l'eslàlom per evitar rebre cops al dit lesionat.

A la serralada dels Andes es troba Usuahia. La temporada d’hivern allà s’inaugura oficialment el 20 de juny amb motiu de la Festa Nacional de la Nit més llarga.

El clima és ideal per practicar esports d’hivern perquè compta amb la neu de millor qualitat i la temporada més extensa de Llatinoamèrica: des del juny fins a l’octubre. A Usuahia es trobaven els primeres espases andorrans de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) realitzant la seva preparació, i aquesta setmana tornen després dels entrenaments que van començar el 8 de setembre: Mireia 'Mimi' Gutiérrez, Roger Vidosa, Kevin Esteve, Nil Ruiz i Marc Oliveras. Segons el director tècnic de la FAE, Carles Visa, les sensacions són bones. “Han entrenat en molt bones condicions i tots han demostrat molt bona predisposició. El temps ha acompanyat molt i ara ja començaven a notar fatiga”, va reconèixer Carles Visa, que va lloar tots els esquiadors. “La Mimi està treballant bé i després Roger Vidosa i Kevin Esteve han estat molt bé. A Nil Ruiz li va costar una mica al principi i Marc Oliveras surt de la seva lesió al turmell i encara està agafant sensacions”, va indicar. Els joves esquiadors de la Federació es troben a Sestriere.

La pitjor notícia va arribar amb la lesió de la Mimi Gutiérrez. L’esquiadora va patir una fractura al cortical del dit gran de la mà i de retruc els lligaments tocats. “La lesió ha estat més que un contratemps. Ha estat molt empipador. Després d’haver fet les radiografies em van immobilitzar amb guix i més tard amb una resina per poder ficar-me un guant. Aquesta lesió em va impedir fer eslàlom, ja que no puc rebre impactes ni puc agafar bé el pal”, va assegurar Mimi, que no va parar d’entrenar. “M’he adaptat i com sempre, continuo entrenant amb una dificultat més”.

Mimi Gutièrrez tornarà amb les millors a l'Avet
Mimi Gutiérrez tornarà a correr amb les millors a l'Avet com ja va fer en Copa d'Europa

L’esquiadora està molt satisfeta dels entrenaments a Usuhaia. “Està anant tot bastant bé. He millorat amb aspectes tècnics que estàvem buscant amb els entrenadors i la preparació va bé. Amb gegant hi ha una millora important, em noto bé, els esquís nous m’agraden i m’han ajudat a progressar. De velocitat no n’he fet gaire, però durant l’estiu hem treballat bé”. Mimi no té cap cursa marcada al calendari. “Encara no sé on començaré, si amb Copa d’Europa o a Copa del Món, tot i que per a mi he d’estar bé amb totes. Al màxim nivell, sempre”, va dir Mimi Gutiérrez.

Calendari continuista amb la cirereta de la Copa del Món

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ja té el calendari de proves per a la pròxima temporada i la Copa del Món femenina a la pista de l’Avet serà la cirereta. El curs a les pistes del Principat d’Andor­ra s’iniciarà el 21 de desembre amb la disputa de la Setmana Internacional amb curses FIS júnior i sènior. El 23 de gener s’iniciarà un cop més el Trofeu Borrufa que tindrà una durada de quatre dies i el més important d’aquest calendari, allò que va marcat de vermell, serà la celebració de la Copa del Món femenina a partir del 6 de febrer. Una altra cita important serà la Copa del Món de quilòmetre llançat que es farà a partir del 25 de febrer. Una setmana abans es disputarà els nacionals d’snow.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: