300.000 euros de pèrdues portarà la Copa del Món

300.000 euros de pèrdues portarà la Copa del Món
El pressupost d'un milió cent mil euros no està totalment cobert, resten per cobrir 300.000 euros pels que encara s'està treballant per trobar patrocinador. Si no es trobés un patrocinador aquests diners serien abonats per Grandvalira-Ensisa. Andorra vol seguir organitzant Copes d'Europa i ja s'ha sol.licitat una prova pel 2012/13.

La Copa del Món femenina d’esquí alpí Grandvalira-Soldeu 2012 serà deficitària. Això és el que preveu el comitè organitzador, que treballa amb un pressupost d’un milió cent mil euros i unes previsions de dèficit de 300.000, que assumirà Grandvalira-Ensisa segons l’acord al qual va arribar el consell d’administració de la societat fa un parell de mesos.

Aquestes xifres les va fer públiques ahir el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, després de la reunió de cònsols que va tenir lloc a Escaldes-Engordany. Casadevall també va matisar que el comitè organitzador treballa per trobar més patrocinadors que ajudin a rebaixar aquestes pèrdues.

La reunió comunal va comptar amb la presència del director general d’Ensisa, Conrad Blanch, i del president de la Federació Andorrana d’Esquí, Albert Coma, que van explicar els detalls sobre la Copa del Món que se celebrarà  el febrer vinent a la pista de l’Avet de Soldeu. En la compareixença posterior, Casadevall va desgranar algunes de les partides de què constarà el pressupost d’1,1 milions d’euros, com ara 250.000 euros provinents del Govern a través d’Andorra Turisme, uns 230.000 que aporta la FAE gràcies als drets televisius de la prova o els diners que aporten els patrocinadors, xifra no quantificada, com Audi i Milka, propis de la Copa del Món, o locals com Crèdit Andorrà i Sport Hotels.

D’altra banda, una delegació  de Grandvalira-Soldeu 2012  prendrà part en la reunió de tardor del comitè tècnic de la FIS que té lloc a Zuric amb l’objectiu de presentar Andorra als congressistes i informar-los de com es troba el projecte quan falten gairebé cinc mesos per a la disputa per primera vegada de la Copa del Món. La delegació andorrana, que tindrà tres membres de la FAE, Albert Coma, Josep Maria Ramentol i Carles Visa, viatjarà avui a la ciutat suïssa i demà fara la presentació, en la qual tindrà un paper destacat David Hidalgo, director corporatiu del comitè organitzador. “Farem una explicació bàsica en què intentarem ubicar Andorra i mostrar-li a qui no la coneix com és, on és i què pot oferir al febrer. En el vessant esportiu exposarem les línies principals de la magnitud de les proves, com ens estem preparant i com l’esquí pot gaudir de l’esdeveniment”, va assegurar Hidalgo. Al cap i a la fi el que vol deixar palès l’organització és que “Andorra és un escenari ideal, que estem preparats i que ho tindrem tot a punt quan arribi la competició”.

La FAE, a punt de tancar un acord per Lluís Marín

La FAE està a punt de concretar un acord amb la seva homòloga francesa que permetria Lluís Marín treballar amb l’equip de surf de neu. “No està tancat encara. La nostra proposta passa per començar a treballar el mes vinent, amb dues estades i després que cada vegada que el Lluís faci Copa del Món que hi hagi una col·laboració amb els francesos”, va explicar Carles Visa. L’andorrà havia de tancar a Zuric l’acord, però el responsable francès va haver de marxar.

Calendari 2012-2013: Demanda per a la copa d’europa

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, que ja es troba a Zúric per al Congrés de la FIS, va avançar ahir que la federació i Grandvalira han presentat la demanda per acollir de nou una prova de la Copa d’Europa per a la temporada 2012-2013, després d’haver acollit el febrer vinent la Copa del Món femenina. “Segurament divendres sabrem si estem en el programa de curses del 2012-2013. Andorra és un clàssic de la Copa d’Europa i suposo que no hi haurà problemes”, va indicar Visa. Qüestionat sobre si havien demanat una prova masculina o una de femenina, el director tècnic va explicar que “no hem demanat res. No tenim preferències i ja estarà bé la que ens toqui. De tota manera crec que és bastant probable que sigui masculina”. A Zuric, la FAE seguirà fent feina de passadissos pensant en el retorn al més aviat possible de la Copa del Món al Principat. I és que la diferència entre la màxima competició de l’esquí mundial i les copes d’Europa és abismal.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    06/10/2011 11:01
    #1
    Espero que trovin patrocinador.

    Bé pels andorrans. :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: