La Copa del Món per David Domingo

La Copa del Món per David Domingo
Apareix avui a Diari d'Andorra una interesant columna d'opinió de David Domingo en referència a les properes proves de la Copa del Món que es disputaran al petit país dels Pirineus. Una petita gran fita per la que cal reconèixer els mèrits a qui toqui.

Potser necessitaria al meu costat el senyor Lobo de Pulp Fiction recomanant prudència d’aquella forma tan original, però crec que cal reconèixer els mèrits a qui toqui i començar a interioritzar que el país viurà l’any vinent una petita gran fita. Després de molts anys de cultivar relacions internacionals, picar pedra i oblidar-se de quimeres interessades com aquells Jocs Olímpics d’Hivern fornerians, l’ar­ribada de la Copa del Món d’esquí comença a olorar-se. I si encara no en percebem la flaire, els or­­ganitzadors s’encarreguen de recordar-nos-ho amb presentacions com la d’aquesta setmana. Veure baixar els millors del circ blanc –en aquest cas seran les millors– era una mena de deute que l’esquí nacional, i potser per extensió el país, tenia amb ell mateix i serà un privilegi ser testimonis de la primera vegada, tot esperant que no sigui l’última. I seguir somiant que igual que Andorra ha aconseguit tenir una prova de la Copa del Món, totes les proves de la Copa del Món puguin tenir algun dia un andor­rà/ana.


Una cosa no treu l’altra, però l’esdeveniment passa per sobre de la competició. És l’aparador llaminer per vendre neu i exportar imatge el que sedueix de debò molts dels que sortiran a la foto. Els de la visió global, que en els temps que corren porten escrit un indefugible full de ruta anticrisi que l’esport està a punt de patir. No se m’ha acostat mister Lobo de sobte, però com que la joia no acostuma a ser completa, en paral·lel a la gran cita podem anar pensant quin percentatge de rebaixa de la subvenció li tocarà suportar a l’esquí.

Estadi Avet - Grandvalira

Estadi Avet a Soldeu

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: