La Generalitat ajudarà al sector de la neu

La Generalitat ajudarà al sector de la neu
Així ho va confirmar ahir el President de la Generalitat Artur Mas a la cel.lebració del 25é aniversari dels esports d'aventura al Pallars. El President va remarcar que la Generalitat ajudarà al sector donat que és un sector capital per a les comarques pirinenques al mateix temps que animava a fer turisme i esport pel Pirineu.

El President va baixar el tram de 18 quilòmetres de la Noguera Pallaresa que separa Llavorsí de Sort, travesa que van realitzar en unes dues hores. El president va elogiar les aigües de la Noguera Pallaresa i ha animat els ciutadans a fer turisme al Pirineu. Va aprofitar també per assenyalar que des del Govern hi ha intenció d'ajudar les estacions d'esquí amb "dificultats serioses".

El president Mas va manifestar que les estacions d'esquí "són el veritable motor econòmic del Pirineu". En aquest sentit el president va declarar que "no es descarta ajudar a altres estacions d'esquí com s'ha fet amb Port-Ainé i Espot per assegurar la seva viabilitat". En relació als esports d'aventura, Mas, afirmava que "és una activitat econòmica fonamental pel territori" tot destacant que "els esports d'aventura han sabut capgirar una situació de recessió de població al Pallars".

A Lleida hi treballen enguany 178 empreses de turisme actiu i d'aventura, un 12% més que el 2010, segons dades de l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu del Pallars Sobirà. D'aquestes 178 empreses, 44 són del Pallars Sobirà i generen, de manera directa o indirecta, 1.800 llocs de treball i un volum econòmic d'uns 8.750.000 euros pels serveis que ofereixen. Sort va ser la pionera a Catalunya i a l'estat en la introducció del ràfting i la creació d'empreses vinculades amb aquesta modalitat d'esport d'aventura.

Artículos relacionados:

  • FGC assumeix la gestió de Port Ainé i Espot Publicado el 30/07/2011

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: