El túnel de Viella encara estarà tancat cinc dies com a mínim

El túnel de Viella encara estarà tancat cinc dies com a mínim
El govern espera reobrir-lo el cap de setmana si la meteorologia no retarda les reparacions. D'altra banda, es descarta que les obres del nou túnel hagin causat l'enfonsament. Els alcaldes d'Aran reclamen celeritat en el nou pas.

Túnel de VielhaEl túnel de Viella podria tornar a obrir el cap de setmana. Almenys aquesta és la previsió amb què treballen les administracions per evitar que l'esfondrament de diumenge a la boca nord generi problemes en els subministraments i en el turisme i l'esquí de la Vall d'Aran.

El conseller d'Interior, Joan Saura, no va poder precisar la data de reobertura, però va afirmar que el govern central, titular del túnel, i el català treballen per complir aquest calendari. Saura va assegurar que l'abastament d'aliments i carburants estava garantit. Ahir a l'Aran només hi havia alguns problemes de telefonia i accés a Internet perquè diversos cables de fibra òptica del túnel havien quedat afectats.

Les excavadores van continuar amb el desenrunament dels més de 50 metres de fals sostre de formigó que es van enfonsar i que, "per un miracle", segons va reconèixer Joan Saura, no van provocar cap víctima. A la matinada es va localitzar l'únic vehicle afectat. Era buit i era a la zona afectada perquè un operari de manteniment l'havia estacionat vora la boca nord. A les set del matí, els equips d'emergències van constatar que no hi havia víctimes.

Causes del sinistre

Després del desenrunament, caldrà verificar la seguretat del túnel i adequar la boca nord per poder tornar a obrir la galeria subterrània, que el conseller espera que sigui operativa en un 85%. Això vol dir que probablement hi haurà limitacions per camions i amb passos alternatius. La principal preocupació és que el mal temps i la neu retardi la reparació.

Pel que fa a les causes, es barregen opcions com les filtracions d'aigua i el deteriorament o fatiga del formigó. En canvi, segons el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Ángel Flores, es descarta que el sinistre estigui causat per les obres del nou túnel, que es construeix en paral·lel i que no ha resultat afectat.

Els alcaldes de l'Aran ja han reclamat celeritat a Foment perquè acceleri el nou túnel. El Síndic d'Aran, Carles Barrera, va criticar que durant un any i mig les obres estiguessin aturades. Joan Rangel, delegat del govern central a Catalunya, va respondre que Barrera feia electoralisme i que la demora va ser culpa d'una planificació deficient del govern del PP, especialment pel que fa a la seguretat, i a les filtracions d'aigua.

Notícia extreta del Diari Avui.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    13/02/2007 23:25
    #1
    Ja m´acollonia passar pel túnel. Només em falta això.
    I el de Bielsa no esta pas en millor estat que el de Vielha.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: