Saetde recorrerà contra l'aixecament de l’embargament de Concòrdia

Saetde recorrerà contra l'aixecament de l’embargament de Concòrdia
El consell d’administració de Saetde, la societat que gestiona el camp de neu de Grau Roig-Pas de la Casa, ha decidit, finalment, interposar un recurs davant el Tribunal Superior (TS) contra la decisió del batlle d’aixecar l’embargament cautelar que ell mateix havia decretat sobre els terrenys de Concòrdia que el comú d’Encamp pretenia treure a concessió. Saetde ha afirmat que no té cap dubte sobre la propietat del sòl. Però que igual que la corporació pot atorgar uns drets d’explotació, un batlle també els hauria de poder suspendre momentàniament.

El consell delegat i màxim responsable de la societat que gestiona l’estació, Joan Viladomat, va explicar ahir que després d’analitzar-ho amb els assessors legals, i de tots i els dubtes inicials, finalment s’ha decidit tirar endavant un recurs que esperen que retorni l’embargament cautelar sobre els terrenys que Saetde considera que estan inclosos en la concessió que va rebre dècades enrere. Els terrenys formen part de la zona que en altres temps s’havia considerat indivisa. La setmana passada el batlle va decidir aixecar la mesura provisional en entendre que podia lesionar els interessos sobre un bé públic.

Viladomat va deixar clar ahir que respectem la sentència de la secció civil de la Batllia. Però que a Saetde i als seus assessors legals els queda el dubte que “potser no ens hem explicat prou bé i mirarem de fer-ho millor davant el Tribunal Superior”. L’argumentació girarà entorn del mateix que la societat ja va defensar davant la Batllia. La clau cal cercar-la en el dret d’ús. “No hi ha discussió quant al fet que [els terrenys] són del comú”, va assegurar ahir Viladomat, que va reiterar que “com que veiem que no ens hem explicat prou bé, tot i ser respectuosos amb la decisió del batlle”, insistiran en el fet que si la corporació pot procedir a utilitzar el dret d’ús sobre els terrenys sense que això suposi, per exemple, una alienació de béns, “un batlle també ha de tenir la potestat d’embargar” l’esmentat dret.

Els famosos terrenys de Concòrdia

En l’aute en què es decretava l’alçament de la mesura cautelar, el batlle malgrat deixar constància que la representació processal es referia als drets d’ús, explica en els seus considerants que els béns de domini públic –en aquest cas els terrenys, no pas la seva concessió– “no poden ser objecte de cap tipus d’embargament”, però “tampoc no poden ser objecte de cap tipus de mesura prohibitiva o que limiti les plenes facultats del seu titular”. Precisament per aquest motiu, i en considerar que l’embarg cautelar “limita les plenes facultats del comú de la parròquia d’Encamp en el seu domini públic”, el responsable de la secció civil de la Batllia ponent de la causa va estimar la demanda que havia fet la corporació. Ara, Saetde intentarà que es torni a girar la truita. O, en tot cas, un recurs pot comportar un nou retard en l’objectiu del comú encampadà de treure a concurs la concessió d’una part dels terrenys de Concòrdia dels quals és propietari.

Artículos relacionados:

  • Peu de pista real a Encamp? Publicado el 21/02/2012
  • Concòrdia sembra la discòrdia Publicado el 09/06/2006

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: