Total Fight 2006: Freeski

Total Fight 2006: Freeski
El canadenc Corey Vanular va guanyar el Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle d'esquí, l'última jornada del Total Fight a Grandvalira va tindre com a protagonista el freeski, en el que el canadenc Corey Vanular es va emportar el títol de Màster of Freestyle. Van participar en l'esdeveniment esquiadors de 12 països i cal destacar l'impressionant segon lloc de l'esquiador andorrà Guy Díaz i la classificació entre els 16 millors del jove Noah Albadalejo, el benjamí del riders.

La competició d'esquí que es va disputar el dia 2 a l’Snowpark d’El Tarter va tancar el festival Grandvalira Total Fight Màsters of Freestyle que es va disputar des del dijous 30. Riders d’arreu del món van oferir al públic assistent a l'esdeveniment el millor espectacle de freestyle en surf de neu i esquí que s'hagi viscut als Pirineus.

El mestratge de la creativitat

El màster de freestyle 2006 ha estat Corey Vanular (Orage) que ha completat la final contra l'andorrà Guy Díaz (Rossignol). El canadenc ha realitzat uns trucs espectaculars començant amb un switch 1080 de luxe, ha seguit una marrada 900 en el step up i en la lloma final ha realitzat un rail slide 270 que li ha donat la victòria. Per la seva banda, l'andorrà Guy Díaz ha tingut avui el seu gran dia encara que en la final ha llençat un cork 1080 que no ha planxat (s'ha anat al sòl) perdent tota possibilitat d'optar a l'or. El tercer classificat ha estat el també canadenc TJ Schiller (Armada) i en quarta posició ha entrat l'americà Andy Woods (DNA).

L'esquiadora americana Michelle Parker, considerada de les millors freestylers del moment, ha competit contra els homes aconseguint ficar-se entre els 16 triats a disputar el Total Fight. Ha realitzat la primera ronda en la qual ha perdut contra l'argentí Tomas Blanc.

Un snowpark “niquelat”

Els esquiadors convidats a l'esdeveniment, amb majoria d'americans i canadencs, van comentar les meravelles d'un park que els permetia escollir dues línies molt diferents per a les seves baixades. El slopestyle preparat amb molt de treball i imaginació pels tècnics de Grandvalira permetia triar entre el halfpipe o bé el salt big air per a després ajuntar-se en una segona lloma en la qual hi havia un step up que ha agradat molt als competidors.

Presència andorrana, espanyola i argentina

En esquí els andorrans classificats van ser Guy Díaz, Alex Martínez i el jove de 13 anys (Si, ho heu llegit bé!!!) Noah Albadalejo. Martínez ha arribat als vuitens de final mentre que el “rookie” andorrà només ha disputat la primera ronda. Antonio López, l'aranès Lucca Meloni i l'andalús Hugo Sánchez han estat els espanyols que han disputat el Total Fight encara que s'han quedat tots en la primera ronda. Tomás Blanc ha estat l'únic argentí que ha disputat el Total Fight i ha competit fins als vuitens.

Més que una competició

Els festivals de música, vídeo i foto van completar el calendari del Total Fight, el qual no ha deixat ni un minut d'inactivitat durant els quatre dies que ha durat l'esdeveniment. Les tardes en la Sala Nemo han significat un espai de retir per als riders i espectadors, que han pogut gaudir de les mescles de Dj Txarlee i Dj Kinox, a més de les projeccions d'imatges de VDj Eye.

Festival de música

El hip hop va envair la nit del divendres, en la qual The Movidas van protagonitzar el Hip Hop Fight, una lluita cara a cara entre els components del grup per a aconseguir la millor rima del concert. Seguidament va prendre els plats Dj Jekey, el jove francès que va aconseguir una vegada més ficar-se a tots els assistents a la butxaca. El dissabte va continuar el festival de música a la immensa carpa PEPSI amb capacitat per a 2000 persones que l'organització va instal·lar en el pàrquing de Grandvalira-El Tarter. Centenars de joves vinguts de tota Andorra es van barrejar amb els assistents al Total Fight per tal d’experimentar el desenfrenament que van oferir No Way Out, el grup rei del pop-rock melòdic del moment. Però la nota diferent del festival la va posar la transgressora Alex Murray, component de Chicks On Speed. Aquesta jove vinguda d'Austràlia va acaparar l'atenció de tot el públic amb el techno-punk més canyero que va fer tremolar les muntanyes de Grandvalira fins a altes hores de la matinada.



Festival d'imatges

En un festival de freestyle com el Total Fight no podia faltar la presència d'artistes de la fotografia com ara Chris O’Connell, així com productores de la talla de Canal Surf de neu, Method Mag o SOS Films. El Foto Festival va recollir durant la tarda del divendres les millors imatges del món del freestyle de la mà de fotògrafs freelance i oficials de revistes nacionals i internacionals especialitzades en neu i tendències freestyle. Les produccions de vídeo juguen un paper crucial en el món del surf de neu i freeski, en el qual cada equip intenta recollir en uns minuts l'esperit del freestyle. El Vídeo Festival va mostrar les millors produccions nacionals i internacionals que s'han realitzat durant l'hivern, amb filmacions de freestyle i freeride que van aconseguir posar els pèls de punta als assistents.

Entre els espectadors cares conegudes com el nostre Olímpic Jordi Font.

I ara una sèrie de foto-muntatges no gaire professionals que espero que us agradin, per cert, agraïr l'ajuda d'Snowastur que em va guiar en el procés de creació.

Apunteu-vos bé aquest nom: Noah Albadalejo que amb nomes 13 anys es va plantar entre els 16 millors riders del Total Fight ... quasi res!!!

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: