Estrelles que s'apaguen

Estrelles que s'apaguen
Com cada any el relleu generacional truca a la porta de molts atletes, si bé és un ritual que es repeteix cada any aquest és especialment prolífic en baixes de noms il.lustres.

El final d'una Olímpiada usualment no ve marcat solsament pel final dels Jocs Olímpics, sovint aquest final porta al darrera la retirada de molts atletes que van gaudir de la seva darrera oportunitat de lluir en uns Jocs. I aquest any no és pas una excepció. Entre les estrelles que es retiren n'hi han moltes que han jugat un paper clau en els esports de neu en els darrers anys.

Hi han baixes d'esquiadors de fons com ara Beckie Scott (CAN), medalla d'or al 2002 a Salt Lake City i que va ser triada per la comisió d'atletes del COI a Torí; Andreas Schlütter (GER), medalla de plata a Torí; Kristen Skjeldal (NOR), bronze a Salt Lake City; Haavard Bjerkeli (NOR), medallista de plata als Campionats del Món de 2003 a Val di Fiemme; Gabriella Paruzzi (ITA), una altra campiona olímpica a Salt Lake City i Fulvio Valbusa (ITA), guanyador de dues medalles en Campionats del Món. Més aprop s'ha viscut la retirada de JJ Gutierrez.

Al salts de trampolí els herois retirats inclouen a Masahiko Harada (JPN), dues vegades medallista olímpic i dues vegades Campió del Món i Hideharu Miyahira (JPN), dues vegades medallista en Campionats del Món. A la combinada nórdica, juntament amb Todd Lodwick (USA) qui va donar la notícia a Holmenkollen, Kristian Hammer (NOR), medallista de bronze l'any passat a Oberstdorf, ha anunciat la seva retirada.

Els jubilats a l'esquí alpí inclouen molts que fan difícil de dir tots els seus èxits, com és el cas de Michaela Dorfmeister (AUT) que penja els esquís després de la seva millor temporada de la seva carrera (2 medalles olímpiques, 2 boles de cristal, ... això només aquesta temporada), i el mateix es pot dir de Daron Rahlves (USA). Mentre Sonja Nef (SUI), Hilde Gerg (GER) i Christian Mayer (AUT) s'han vist obligats a retirar-se per culpa de les seves lesions, la carrera de Martina Ertl-Renz’s (GER) va acabar amb un rècord de 428 curses disputades a la Copa del Món que va assolir a les finals d'Åre (SWE). A Lasse Kjus (NOR) se'l trobarà a faltar en el món de l'esquí alpí, com a Carole Montillet-Carles (FRA) o Kristian Ghedina (ITA), ja que tots ells han deixat una emprenta important en aquest esport els darrers anys.

El circuit de surf de neu perdrà a una autèntica llegenda amb la retirada de Karine Ruby (FRA), guanyadora de deu medalles a Campionats del Món i dues vegades medallista olímpica. Al freestyle succeeix si fa no fa el mateix amb la retirada de Kari Traa (NOR), tres vegades medallista olímpica i Jeremy Bloom (USA), tres vegades medallista a Campionats del Món.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: