Massana i Ordino per després d'esquiar

Massana i Ordino per després d'esquiar
Després d'un bon dia d'esquí per arrodonir-ho podem dedicar la resta del dia al turisme, des del romànic fins a una selecta gastronomia les dues parròquies ofereixen un ampli ventall d'activitats d'apres-ski.

Les parròquies de La Massana i Ordino, territoris als quals pertanyen els dos dominis de VALLNORD (Pal–Arinsal Mountain Park i Ordino-Arcalís), ofereixen durant tot l'any una interessant oferta lúdic-cultural. Les activitats esportives d'alta muntanya es complementen amb la cultura, la tradició i la gastronomia, i converteixen la zona en un paratge ideal per a tots els gustos i edats.

Les dues parròquies formen un dels conjunts arquitectònics més bells i millor conservats dels Pirineus, on es troben entranyables comerços i bons restaurants. Els seus pubs situats en bordes, o cases típiques d'Andorra, no tenen pèrdua. A més, destaquen per posseir una de les millors ofertes hoteleres i après ski d'Andorra. No tenen pèrdua.

La Massana: ruta del romànic

En el cor dels Pirineus, VALLNORD Pal-Arinsal ofereix una de les rutes que cap visitant ha de passar per alt: la del romànic. Ponts i esglésies medievals i frescos de més de deu segles de les parròquies de La Massana, mostren l'estil de vida dels habitants andorrans de la zona. A més, en aquesta zona tens la possibilitat de degustar els exquisits plats de la gastronomia andorrana a l’alta muntanya, et trobis on et trobis.

Vall d’Ordino: naturalesa i tradició

A tan sols 22 Km. d'Andorra la Vella, la Vall d’Ordino és un dels entorns més bells que hi ha en el Principat d'Andorra. El seu entorn, perfectament conservat, permet al visitant admirar els seus conjunts arquitectònics, visitar museus històrics i contemporanis, degustar la tradició a través de la seva gastronomia i gaudir dels millors espectacles a l'Auditori Nacional. Ple de diversió, energia i activitats, és una destinació idònia per gaudir de la tranquil·litat i la màgia de la muntanya.

El Centre d'Interpretació de la Naturalesa que conta amb el suport de la UNESCO, les pintures murals i els retaules barrocs de l’Església de Sant Martí de la Cortinada (S. XII), la Mina de Llorts o l'itinerari de les Valls silencioses, posen en relleu les nombroses possibilitats de la parròquia andorrana.

Gastronomia autòctona: paladars exclusius

La gastronomia és, també, un dels atractius de la zona. Aquí trobaràs alguns dels restaurants més autòctons i amb més carisma del Principat. Es tracta de les cases tradicionals andorranes convertides, avui dia, en restaurants i que trobaràs en els pobles de la Parròquia de La Massana i d’Ordino.

Destaquen per la qualitat de la matèria prima, pel seu servei immillorable i pel sabor excepcional de la cuina d'alta muntanya. Una dedicació per satisfer els gustos més diversos amb plats locals com el trinxat (un plat de patates i rostit), coques (pastissos andorrans), truites de bolets, formatges i els plats andorrans fets amb carn a la brasa.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    29/12/2008 12:01
    #1
    podeu posar mes informació?
    ho nescesito per un treball ( de 2 folis)de les fonts medievals,i baitj molt perduda,,,
    Mersi per escoltarme

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: